Set them free

with Ei kommentteja

27.9.2009

Sain päästää ensimmäistä kertaa kilpikonnan vapauteen. Oli hieno fiilis, kun pieni (1,6 kg) valekarettikilpikonna Magica pienen empimisen jälkeen singahti mereen ja kohti vapaata elämää. Toivottavasti se selviää elämästä hengissä. 🙂
Video Magican lähdöstä: http://www.flickr.com/photos/36249684@N00/3955534606/

Olemme vapauttaneet sen jälkeen myös Mollyn, Cocoonin ja Gean. Tänään on vuorossa Trovatella. Se onkin varmaan todella onnellinen päästessään vapaaksi. Se on ehkä kaikkein huonointen sopeutunut elämään altaassa. Huomenna on sitten vuorossa viimeinen täällä ollut kilppari, Maite. Harmi, ettei mulla ole mukana vedenalaissuojusta kameraan. Oisin voinut filmata veden alla kun kilpparit lähtevät uimaan. No, nyt pitää vaan kuvata maalla.

Keskuksessa on vielä kaikenlaista puuhaa, vaikka kilpparit päivä päivältä vähenevät. Eilenkin huomattiin että Smeagolilla oli reikä pepussa, siis kissalla. Yritin pidellä sitä pöydällä, kun Manuela, eläinlääkäri, puhdisti haavaa. Onneksi Smeagol oli ihmeen kiltti, eikä purrut mua sormeen. Tosi päästin siinä kohtaa irti, kun alko näyttää todennäköiseltä, että sormista lähtee pala.

Lauantai-ilta oli hyvin rauhallinen. Suuri osa porukasta lähtee pois talveksi, eikä täällä oikeastaan enää juurikaan ole turisteja. Muutamina päivinä on Lampedusan puolelta tullut joukko pikaisesti käymään, mutta he lähtee samantien pois. Yks ranskalaiskundi on ollut täällä kuukauden päivät, mutta hänkin lähti tänään kalastajaveneen kyydissä Maltalle.

On varmasti aika rankkaa olla nuori tällaisella pienellä saarella. Kaikki tietää kaikkien tekemiset ja menemiset, ja puolet ainakin on sukua keskenään. Jokunen harva on tullut tänne töihin ulkopuolelta, eikä heilläkään helppoa ole. Yksikin nuori mies on täällä poliisina, eikä varmasti ole helpoin homma. Ihmettelen oikein, että miten siinä hommassa jaksaa, kun varmasti saa puolen porukan vihat niskaansa, jos vaikka pidättää jonkun.

Jaahas, mutta pitää lähteä viemään Trovatellaa meren rantaan. Ajattelin mennä snorklaamaan samalla ja katsoa miten Trovatella pärjää ekat minuutit takaisin vapaudessa.