40 +

Usein vapaaehtoistyö mielletään soveltuvan vain nuoremmille ihmisille, jotka hakevat jännitystä ja yhteisöllisyyttä elämäänsä. Tämä on kuitenkin harhaluulo. Vapaaehtoistyöllä ei ole yläikärajaa. Mikäli yhteisöllisyys ja tutustuminen ja asuminen vieraiden ihmisten kanssa ei ole se, mitä juuri Sinä haet, voit silti lähteä tekemään merkityksellistä vapaaehtoistyötä.

Me Ekomatkaajilla arvostamme ja tarvitsemme kaiken ikäisiä vapaaehtoisia ja haluamme tarjota Sinulle mahdollisuuden lähteä tekemään tätä merkityksellistä vapaaehtoistyötä luonnon- ja eläinten hyväksi.

Ekomatkaajien kautta pääset toteuttamaan unelmasi vastuullisesta elämysmatkasta, mikä jättää positiivisen jäljen niin kohteeseen, kuin Sinun muistoihisi.

Vapaaehtoistyökohteemme on tarkoin valittu ja teemme yhteistyötä vain vastuullisten toimijoiden kanssa.

Vapaaehtoistyön lomassa on myös vapaa-aikaa, jolloin on mahdollista tutustua kohdemaan kulttuuriin, paikallisiin ihmisiin ja luontoon tai vain nauttia maisemista, rauhasta ja hiljaisuudesta tekemättä mitään ihmeellistä.

40 + kohteet

Ekomatkaajien vapaaehtoistyön kohteista Etelä-Afrikan Marakele, Thaimaan Phuket ja Phra Thong soveltuvat erinomaisesti omaa rauhaa arvostavalle majoitusvaihtoehtojensa puolesta. Vapaaehtoistyöhön lähteville on tarjolla oma huone tai oma bungalow.

Etelä-Afrikka, Marakele

Marakelessa pääset havainnoimaan villieläimiä kansallispuistoon. Jos Big5 on bucket listallasi, tämän matkan jälkeen voit vetää sen yli.

Marakelessa on mahdollista majoittua lisämaksusta yksityiseen kahden hengen huoneeseen omalla kylpyhuoneella tai kahden hengen alkoviin kuuden hengen huoneessa.

Thaimaa, Phra Thong

Autenttisella, monelle vielä tuntemattomalla Phra Thongin saarella pääset tekemään tärkeää vapaaehtoistyötä autioilla rannoilla merikilpikonnien ja luonnon moninaisuuden säilyttämisen hyväksi.

Tämä kohde tarjoaa upean irtioton kiireisestä arjesta rauhoittavan luonnon keskellä.

Phra Thong on pysynyt vapaaehtoisten suosikkikohteena jo vuodesta 2009 lähtien ja se on Thaimaan kätketty helmi.

Majoitus omassa bungalowissa kuuluu hintaan. Bungalow on yleensä rannan tuntumassa omassa rauhassa.

Hintaan sisältyy paikallisen kokin tekemät herkulliset ruoat, sisältäen aamiaisen, lounaan ja illallisen.

Thaimaa, Phuket

Phuketissa sijaitseva norsujen suojelukeskus on ainut laatuaan. Siellä pääset auttamaan vanhoja kaltoinkohdeltuja norsuja norsujen vanhainkotiin. Suojelukeskuksen norsuilla on sydäntä särkevät tarinat ja moni niistä onkin pelastettu suojelukeskukseen turistien viihdytystehtävistä, missä ne ovat kohdanneet rajua kaltoinkohtelua.

Tässä kohteessa vapaaehtoistyötä on mahdollista tehdä minimissään yhden päivän ajan, joten tämän voi erinomaisesti yhdistää myös perinteisempään lomailuun, kun haluat tehdä lisäksi jotain merkityksellistä.

Suosituin vaihtoehto on ollut kolmen päivän vapaaehtoistyö norsujen suojelukeskuksessa.

Phuketissa majoittuminen omaan huoneeseen kuuluu hintaan.

Hintaan sisältyy paikallisen kokin tekemät herkulliset ruoat, mikä pitää sisällään aamupalan, thai kasvisbuffet lounaan, thai kasvisbuffet päivällisen, välipalaa, limut ja vedet.

Hiekkarantaa Phra Thongilla.