Nuoret

Kiinnostaako vastuullinen elämysmatkailu ja vapaaehtoistyö uhanalaisten eläinten hyväksi, mutta et tiedä mistä etsiä?

Ekomatkaajien kohteet ovat tarkoin valittuja ja teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppaneiden kanssa.

Vapaaehtoistyö on merkityksellistä ja koskettavaa ja jättää pysyvän muistijäljen.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta eläinten- ja luonnonsuojeluista tai vapaaehtoistyöstä, sillä paikan päällä kohteissamme saat asianmukaisen perehdytyksen ja työskentelet koko ajan ammattilaisten johdolla. Sen sijaan tarvitset aidon halun auttaa uhanalaisia eläimiä ja kiinnostuksen luonnon moninaisuudesta ja sen suojelemisesta.

Kohteissamme puhutaan englantia, joten sinun tulee puhua ja ymmärtää englantia. Kielitaito varmasti karttuu matkalla, joten sitä on turha jännittää etukäteen.

Hyvä fyysinen kunto on myös vaatimuksena osassa kohteistamme, sillä vapaaehtoistyötä tehdään kuumassa säässä ja kävelyä tulee paljon päivien aikana.

Vapaaehtoistyö nuorille

Kohteissamme tapaat paljon saman henkisiä kansainvälisiä nuoria, ja moni on solminut vapaaehtoisena ollessaan elinikäisiä ystävyyssuhteita. Kohteissamme asutaan pääsääntöisesti jaetuissa huoneissa, mikä mahdollistaa vahvan yhteisöllisyyden tunteen muiden vapaaehtoisten kanssa.

Espanja, Teneriffa

Suurimmassa osassa kohteistamme vapaaehtoistyön ikäraja on 18 vuotta yksin matkustavalla nuorelle, lukuun ottamatta Teneriffaa, mikä soveltuu täydellisesti yksin matkustaville 16-vuotiaille.

Teneriffalla sijaitsee yksi maailman suurimmista valaiden ja delfiinien tarkkailukeskuksista. Teneriffalla pääset tarkkailemaan ja tutkimaan valaita ja delfiineitä merelle veneestä käsin, sekä työskentelemään projektiorganisaation talolla tietokoneelta käsin. Jokainen vapaaehtoinen saa valita itselleen omien kiinnostustensa pohjalta projektin, johon osallistuu vapaaehtoisviikkojensa ajan. Kaikki projektit liittyvät olennaisesti eläinten- ja luonnonsuojeluun ja niistä kerrotaan lisää kohteessa. Esimerkiksi valitsemalla eläinaktiviteetit, pääset ulkoiluttamaan rescue-koiria ja ratsastamaan upeissa Teneriffan maisemissa.

Teneriffan kohteessa pystyt hyvin yhdistämään rantaloman merkitykselliseen luonnon- ja eläinten hyväksi tehtävään vapaaehtoistyöhön.

Teneriffan projektissa on vuosittain satoja vapaaehtoisia, joten vaikka matkustaisit yksin, saat varmasti seuraa saman henkisistä ihmisistä nopeasti.

Hinta alkaen 69 euroa/ päivä sisältää vapaaehtoistyön, majoituksen ja paljon muuta!

Kreikka, Kefalonia

Kefalonian kohteessamme asunnossa on iso parveke, mikä mahdollistaa yhteiset ruokailut ja illan vietot tutustuen ja kokemuksia jakaen. Kefalonia sopii kaikille 18-vuotta täyttäneille. Hintaan sisältyy majoitus jaetussa huoneessa kerrossängyissä, jaetut saniteettitilat.

Jaetussa kylpyhuoneessa on aurinkoenergialla lämmitettyä kuumaa vettä ja keittiövarusteisiin kuuluu ruoanlaittovälineet, astiat ja jaettu jääkaappi.

Kreikka, Kalamos

Kalamos sopii kaikille yli 18-vuotiaille. Kreikan toisessa kohteessamme Kalamoksessa, missä pääset auttamaan munkkihylkeitä, hinta sisältää majoituksen jaetussa kuuden hengen huoneessa.

Vapaaehtoistyön lomassa on myös vapaapäiviä, jolloin voit tutustua kohdemaan kulttuuriin, paikallisiin ihmisiin ja luontoon tai vain nauttia maisemista tekemättä mitään ihmeellistä.

Saat vapaaehtoistyöstä merkinnän CV:hen, mikä on erittäin arvostettua työmarkkinoilla. Mikäli sinua kiinnostaa tulevaisuudessa ammatti esimerkiksi meribiologina tai eläinlääkärinä, tarjoaa vapaaehtoistyö uhanalaisten eläinten parissa tähän todella hyvää ja ainutlaatuista kokemusta.

Henkilökuntaa ja vapaaehtoistyöntekijöitä Teneriffalla.