Perheet

Mikä olisi upeampi tapa viettää perhelomaa yhdessä, kuin tehdä se luonnon moninaisuutta kunnioittaen ja vaalien antaen samalla lapsille tärkeitä oppeja eläinten- ja luonnonsuojelusta.

Lapset rakastavat eläimiä luonnostaan, mutta kuinka moni lapsi on nähnyt, kun naaras merikilpikonna tulee rantaan munimaan, puhumattakaan siitä, että olisi päässyt auttamaan kuoriutuneita poikasia selviytymään mereen. Nämä upeat ja uniikit kokemukset jättävät lapseen niin syvän muistijäljen, että sillä on kauaskantoiset positiiviset seuraukset.

Koskettavat kokemukset vapaaehtoistyössä yhdessä perheen kanssa jaettuna jäävät varmasti syvälle jokaisen perheenjäsenen muistiin.

Kun haluat tarjota lapsillesi jotain normaalista poikkeavaa, luontoa kunnioittavaa ja kestävää matkailua, on vapaaehtoistyö Ekomatkaajien valikoiduissa kohteissa juuri oikea ratkaisu.

Vapaaehtoistyökohteemme on tarkoin valittu ja teemme yhteistyötä vain vastuullisten toimijoiden kanssa.

Vapaaehtoistyön lomassa on myös vapaa-aikaa, jolloin voitte perheenä yhdessä tutustua kohdemaan kulttuuriin, paikallisiin ihmisiin ja luontoon tai vain nauttia maisemista tekemättä mitään ihmeellistä.

Perheille sopivat vapaaehtoistyökohteet

Ekomatkaajien vapaaehtoistyön kohteista seuraavat sopivat loistavasti perheille:

Thaimaa, Phra Thong

Thaimaan Phra Thong soveltuu pienemmille lapsille vanhempiensa seurassa. Vapaaehtoistyön alaikäraja on 10 vuotta. Tapauskohtaisesti Phra Thongille otetaan myös nuorempia lapsia. Tämä kohde soveltuu erinomaisesti jopa kolmen sukupolven vapaaehtoiskohteeksi.

Phra Thong on pysynyt vapaaehtoisten suosikkikohteena jo vuodesta 2009 lähtien ja se on Thaimaan kätketty helmi.

Majoitus omassa bungalowissa kuuluu hintaan. Bungalow on yleensä rannan tuntumassa omassa rauhassa.

Hintaan sisältyy paikallisen kokin tekemät herkulliset ruoat (aamiainen, lounas ja illallinen), sekä ennen matkaa sähköpostitse toimitettava Ekomatkaajien puuhakirja perheen pienimmille.

Kohteeseen voi matkustaa joululomalla tai hiihtolomalla – ilman lisämaksua!

Thaimaa, Phuket

Thaimaan Phuketissa alaikäraja on 16 vuotta, joten se soveltuu perheille, joissa lapset ovat yli 16-vuotiaita.

Phuketissa sijaitseva norsujen suojelukeskus on ainut laatuaan. Siellä pääsette auttamaan vanhoja kaltoinkohdeltuja norsuja norsujen vanhainkotiin. Suojelukeskuksen norsuilla on sydäntä särkevät tarinat ja moni niistä onkin pelastettu suojelukeskukseen turistien viihdytystehtävistä, missä ne ovat kohdanneet rajua kaltoinkohtelua.

Tässä kohteessa vapaaehtoistyötä on mahdollista tehdä minimissään yhden päivän ajan, joten tämän voi erinomaisesti yhdistää myös perinteisempään lomailuun, kun haluette tehdä lisäksi jotain merkityksellistä.

Suosituin vaihtoehto on ollut kolmen päivän vapaaehtoistyö norsujen suojelukeskuksessa.

Phuketissa majoittuminen omaan huoneeseen kuuluu hintaan.

Hintaan sisältyy paikallisen kokin tekemät herkulliset ruoat, mikä pitää sisällään aamupalan, thai kasvisbuffet lounaan, thai kasvisbuffet päivällisen, välipalaa, limut ja vedet.

Kohteeseen voi matkustaa ympäri vuoden, esimerkiksi joululomalla, hiihtolomalla, kesälomalla tai syyslomalla – ilman lisämaksua!

Costa Rica, Osa Peninsula

Costa Ricassa merikilpikonnia suojelemaan pääsevät kaikki yli 12-vuotiaat lapset huoltajiensa seurassa.

Tässä vapaaehtoiskohteessa majoittuminen on pienissä taloissa jaetuissa neljän hengen huoneissa.

Hintaan sisältyy kokin valmistamat herkulliset ruoat aamupala, lounas ja illallinen.

Kohteeseen voi matkustaa ympäri vuoden, esimerkiksi joululomalla, hiihtolomalla, kesälomalla tai syyslomalla – ilman lisämaksua!