Ekomatkaajien matkavalikoima laajenee

 

Ekomatkaajien matkavalikoima laajenee vuonna 2018

Kesän ajan tutkin tarkasti muutamia maita ja niissä sijaitsevia projekteja. Mietin, sopisivatko ne Ekomatkaajien matkavalikoimaan. Teen valtavasti taustatyötä ennenkuin edes lähestyn potentiaalista yhteistyökumppania.

Löysin muutamia upeita kohteita ja projekteja. Kaikkia ei voi heti ottaa mukaan matkavalikoimaan, joten niistä kuulette ehkä tulevien vuosien aikana. Olen myös käynyt neuvotteluja mahdollisen uuden kohteen kanssa, joten uusia maita ja kohteita tulee jatkossa varmasti mukaan. Ekomatkaajat ei myy mitään projektia, jossa ei ole käyty paikan päällä.

Kuva: Pixabay

Kuva: Pixabay

Ekomatkaajien uutuuskohde vuodelle 2018 on Costa Rica.

Costa Rica on ekomatkailusta kiinnostuneen matkailijan unelmien matkakohde. Maa on suojellut pinta-alastaan suuremman osan kansallispuistoiksi kuin mikään toinen maa. Costa Rica on onnistunut luonnonsuojeluohjelmassaan hyvin ja pääosa turistien tuomista rahoista jää paikallisille sekä ohjautuu luonnonsuojeluun.

Costa Rican vilkkainta matkailusesonkia on joulukuulta huhtikuulle kestävä kuiva kausi. Hyvää aikaa matkustaa Costa Ricaan ovat myös touko-heinäkuu ja marraskuu, jolloin voi sataa, muttei liiaksi. Costa Rican sadekausi on voimakkaimmillaan elo-lokakuussa. Ilmasto on trooppinen, noin +30 astetta läpi vuoden. Sadekauden takia olen varustautunut matkaan sadevaatteilla sekä nopeasti kuivuvilla vaatteilla.

Costa Ricaan lennetään pääkaupunki San Josen kautta. Itse varasin matkani vasta n. 1 kk ennen lähtöä, jolloin lennoissa ei ollut paljon valinnan varaa. Valitsin nopeimman lennon, joka löytyi yhdellä välilaskulla Lontoon kautta. Suoria lentoja Suomesta Costa Ricaan ei valitettavasti ole.

 
Kuva: Pixabay

Kuva: Pixabay

Odotukseni matkan suhteen ovat korkealla. Matkaoppaat on selattu läpi ja kirjalliset matkavalmistelut on tehty. Aion tutustua matkani aikana kahteen hyvin erilaiseen projektiin, joissa molemmissa pääpaino on uhanalaisissa eläimissä.

Miten pakkaan tavarani 7 kiloon?

Matkalle lähtö on ensi viikolla. Olen lukenut läpi saamiani ohjeita ja lattialla oli pirkään pino tavaroita, joita tulen tarvitsemaan matkan aikana. Kaikki nämä tavarat piti saada mahdutettua pieneen reppuun, joka saa painaa enintään 7 kiloa. Maan sisäisen lennon takia mukaan ei voi ottaa painavaa matkalaukkua ja tavarat kulkevat näppärämmin ja ekologisemmin mukana selässä. Lisäksi mukana saa olla 3 kg painava toinen, pieni kassi.

Tuskailin muutaman päivän tavaravuoren kanssa. Mietiskelin mitä tästä tulee, kun mukaan on pakattava mm. kumisaappaat, pitkiä housuja, pitkähihaisia paitoja, fleece, takki ja työvaatteita. Miten ihmeessä tila repussa ja lentoyhtiön määräämä painoraja riittää? Onnekseni projekti lupasi lainata kumisaappaat. Päätin, että lähtöpäivänä puen kaikki painavat vaatteet päälleni. Vähensin myös vaatepinosta puolet ja sallin itselleni yhden vapaa-ajan mekon mukaan matkalle projektien edellyttämien työvaatteiden lisäksi. Suuren osan tavaroista lainasin, koska en näe järkeä ostaa kaikkia tavaroita uutena. Lainattuja tavaroita ovat mm. takki, pari vedenkestävää paitaa, vedenkestävä pussi järkkärille, adapteri ja lukko. Nyt reppu painaa 5,15 kg ja toinen pikkukassi 3,10 kg. Siinä on kaikki mukaan tulevat tavarat, myös painava järkkäri.

MATKAILTA KAUKLAHDESSA

Matkan jälkeen järjestämme Kauklahden toimistollamme matkaillan, jossa kerromme näistä uusista projekteista ja kaikista muista Ekomatkaajien kohteista. Pysy kuulolla! Tiedotamme matkaillasta Facebookissa @ekomatkaajat