Ekomatkaajat Matkamessuilla – Vastuullinen matkailu kiinnostaa!

Ekomatkaajat Matkamessuilla – Vastuullinen matkailu kiinnostaa!

Tervehdys Ekomatkaajilta! Matkamessuista on nyt kulunut pieni tovi, ja arki on taas alkanut rullaamaan toimistossamme. Ennen messuja suunnittelimme ahkerasti materiaaleja ja esitteitä, ja nyt messujen jälkeen alkaa todellinen työ, sillä järjestämme infoillan 13.2 klo 18:00 alkaen Linosan saaren kohteesta. Ilmoittaudu sähköpostiimme nimelläsi, ja saat lisätietoa tarkempana ajankohtaa. Nyt lisää messuista!

Messukuva

Messukuva

Matkamessut olivat huikea kokemus Ekomatkaajille. Pisteemme toimi Italian osastolla, ja tiimimme oli vuoroittain paikalla kertomassa Linosan saaresta. Oli todella innostavaa ja motivoivaa nähdä miten ekomatkailu kiinnostaa ihmisiä! Vastuullinen matkailu ei ole enää vain abstrakti käsite tulevaisuudessa, vaan jokaisen matkailijan oma arvovalinta – aivan kuin muutkin kulutusvalinnat, kuten ruoka ja vaatteet.

Messut inspiroivat tiimiämme myös kehittymään ja oppimaan uutta, ja kävimmekin kuuntelemassa vastuullisen eläinmatkailun paneelikeskustelua. Paikalla olivat puhumassa mm. Lapin Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) yliopistonlehtori José-Carlos García-Rosell, Reilun Matkailun Yhdistyksen puheenkohtaja Mia Halmén, Hetta Huskies -safariyrityksen Pasi Ikonen sekä Luonto-Liiton toiminnanohjaaja Salla Tuomivaara. Keskustelu oli todella kiinnostava ja informatiivinen, ja opimme paljon. Kuluttajien kiinnostus eläinten hyvinvointia kohtaan maksetuilla safareilla kasvaa huomattavasti, ja yrittäjän on kuluttajien tietoisuuden ja vaatimusten kasvaessa pakko kiinnittää huomiota eläinten hyvinvointiin. 

Kiinnostus vastuullista matkailua kohtaan kasvaa alati, ja se on mahtavaa. On helppoa tehdä eettisiä ratkaisuja omaa matkaa suunnitellessa, ja jokainen voi vaikuttaa oman matkansa vastuullisiin tekijöihin jo muutamilla seikoilla:

 • Hanki tietoa matkakohteesta

 • Matkusta huippusesongin ulkopuolella

 • Valitse vastuuntuntoinen matkanjärjestäjä

 • Suosi paikallista

 • Säästä energiaa ja vettä

 • Minimoi jätteet

 • Kunnioita paikallista kulttuuria

 • Suojele ihmisiä, eläimiä ja luontoa

 • Kerro näkemästäsi ja kokemastasi

  (Lähde: Reilun Matkailun Yhdistys)

Jokainen vaikuttaa valinnoillaan. Ekomatkaajien kohteet ovat huolella valittuja ja pidämme huolen, että matkan kokonaissumma menee suoraan projektiorganisaation ylläpitokustannuksiin. Monet kohteistamme ovat pieniä, eivätkä saa rahoitusta muualta. Tästä syystä kohteet tarvitsevat tukea, jotta luonnon moninaisuuden suojeleminen voi jatkua tulevaisuudessakin. Tutustu Ekomatkaajien kohteisiin tästä linkistä. 

Lämmin kiitos jokaiselle pisteellämme käyneelle vierailijalle! Jos kiinnostuit matkoistamme tai sinulla on kysymyksiä, lähetä meille mailia!

Mukavaa viikonloppua kaikille! 😊 

- Eleonora, Ekomatkaajat