Ekomatkailu kiinnostaa opiskelijoita Haaga-Heliassa

@Haagahelia

@Haagahelia

Ekomatkailu kiinnostaa opiskelijoita Haaga-Heliassa

Minua pyydettiin kertomaan Ekomatkaajista Haaga-Helian matkailualan opiskelijoille. Kyllä tätä luentoa ennen hieman jännitti! Opiskelijoilla oli meneillään englanninkielinen kurssi, joten tämäkin yrityspuheenvuoro tuli pitää englanniksi. No, en sitten muistanut, mikä on englanniksi sierain. Taisikin olla ainoa sana, mikä ei tullut mieleen. Näin jälkeenpäin en enää edes muista, miksi olen puhunut sieraimesta! 

Tämän päivän aiheena oli mm. Ekomatkaajien missio ja visio, haaveet ja vastoinkäymiset, markkinointi, myynti sekä kohteet. Ekomatkaajien harjoittelija Eleonora oli tehnyt minulle hienon englanninkielisen PowerPointin, jota tukirunkona käyttäen kerroin näistä aiheista. Yksi kysymys, joka tulee aina vähän väliä vastaan on:

”Why do these species need protection?”

Päätin sitten vastata tähänkin samalla, vaikkei kysymyksiin olekaan yksiselitteistä vastausta tai nopeaa tapaa vastata. Itse ainakin koen, että nimenomaan nyt tarvitaan eläinten- ja luonnonsuojelua, koska nyt lajeja on vielä olemassa. Esimerkiksi Trooppisissa merissä elävä karettikilpikonna on uiskennellut maailman valtamerissä jo yli 100 miljoonaa vuotta, ja on äärimmäisen tärkeä laji merten ekosysteemien, kuten koralliriuttojen ja merenpohjan terveyden kannalta. Valitettavasti lajia saalistetaan armotta sen koristeellisen kilven vuoksi. Sarvikuonoja elää Afrikassa ja Aasiassa kaikkiaan viisi lajia, joista neljä ovat uhanalaisia ja yksi silmälläpidettävä laji. Niitä uhkaa erityisesti salametsästys. 30 vuoden aikana puolet Ison valliriutan koralleista on hävinnyt ilmastonmuutoksen takia. Mikäli haluamme, että uhanalaisista eläimistä ei tulevaisuudessa lueta vain historiankirjoista, on nyt aika toimia!  

Aika riensi ja 45 minuutin jälkeen loput 15 minuuttia kului hujauksessa, koska kysymyksiä oli niin paljon. Lopulta ehdin myös kertomaan mitä tämä kaikki maksaa. Kyllä - matkasta pitää maksaa, vaikka siellä tekeekin työtä. Halvin kohde on Teneriffa, jossa 10 viikon jälkeen oleskelusta ei enää veloiteta lisähintaa. Huomenna järjestämme Teneriffa infoillan, jonne mahtuu vielä muutama mukaan! Lue täältä lisää:

https://www.facebook.com/events/594980894168087/?event_time_id=595050354161141

Eniten kyselyitä tuli kohteista ja siellä tehtävästä työstä. Luennon lopussa selvisi, että yksi kuuntelemassa ollut opiskelija on entinen matkailualan opiskelukaverini 18 vuoden takaa! Tapasin Haaga-Heliassa myös nuoren neidin, joka tekee parhaillaan opinnäytetyötä Ekomatkaajille sekä yhden potentiaalisen harjoittelijan! Kiitos #haagahelia, oli kiva päivä! 

#ekomatkaajat #haagahelia @haagahelia

#ekomatkaajat #haagahelia @haagahelia

Unique and responsible travel experiences
while conserving the biodiversity of the
environment and endangered species.