Yle kiinnostui Ekomatkaajista ja matkailta oli succee

 
@rautatalo @keskuskatu3.fi @ekomatkaajat

@rautatalo @keskuskatu3.fi @ekomatkaajat

Yle kiinnostui Ekomatkaajista ja matkailta oli succee

Yle kiinnostui Ekomatkaajista tulevan tapahtumamme ansiosta. Iltapäivällä 4.4.2018 Ylen toimittaja haastatteli minua Yle Puheen Noste-ohjelmassa juuri ennen Etelä-Afrikan ja Thaimaan infoiltaa. Haastattelu oli pitkä, kysymykset olivat haastavia ja toimittaja oli tehnyt taustatyönsä hyvin. Uskoisin, että vastaukseni kuitenkin miellyttivät ja sain asiani esitettyä selkeästi. Toivotin vielä haastattelun lopussa kaikki tervetulleeksi infoiltaamme!


Illalla järjestimme toimitiloissamme Helsingin Keskuskadulla infoillan, jossa kerrottiin Thaimaan merikilpikonnaprojektista ja Etelä-Afrikan Marakelen kansallispuistossa tehtävästä eläintensuojelutyöstä. Tilaisuuteen saapui lopulta 16 osallistujaa - muutama joutui peruuttamaan viime hetkellä. Olimme varanneet tilaisuutta varten isomman tilan, koska normaaliin 6 hengen neukkariin tämä porukka ei olisi mahtunut.  Toimitilamme sijainti on ollut loistava tilaisuuksien järjestämiseen. Tässä on näkymä ikkunasta!

@yle @ylepuhe

@yle @ylepuhe

Parhaat paikat pehmeältä sohvalta varattiin nopeasti. Tarjolla oli suolapähkinöitä, keksejä ja viinirypäleitä. Olen hankkinut jokaiseen kevään tilaisuuteen hieman naposteltavaa, jotta osallistujat jaksaisivat istua pari tuntia paikallaan vatsa kurnimatta. Ennen tilaisuuden alkua ehdittiin jo monen kanssa vaihtamaan ajatuksia ekomatkailusta, illan matkakohteista ja muista Ekomatkaajien kohteista.

Tilaisuuden alussa Eleonora kertoi lyhyesti Reilun matkailun yhdistyksestä. Ekomatkaajat on Reilun matkailun yhdistyksen kannattajajäsen ja Eleonora itse on yhdistyksen hallituksessa tänä vuonna.

Kerroin lyhyesti Ekomatkaajista ja Ekomatkaajien kohteista. Etelä-Afrikan kohde on uusi ja se otettiin ohjelmistoon viime vuonna. Projektipaikasta on kuitenkin jo nyt saatu upeaa palautetta ja kohteen kanssa halutaan ehdottomasti jatkaa yhteistyötä. Pyrimmekin kaikessa toiminnassamme pitkäjänteiseen yhteistyöhön. Eläinten tarkkailu ja niiden dokumentointi on yksi tärkeimmistä töistä kansallispuistossa. Päivittäisten jeeppiajeluiden aikana tarkkaillaan eläinten liikkumista kansallispuistossa, niiden ruokailutottumuksia, käyttäytymistä, terveydentilaa, lajien määrän vähentymistä tai lisääntymistä ja niiden seuraussyitä. 

@bcpapula @rmy @perho @vastuullinen matkailu

@bcpapula @rmy @perho @vastuullinen matkailu

Parhaillaan Etelä-Afrikan projektissa on Pinja, jolta saimme infoiltaan uunituoreita terveisiä Marakelen kansallispuistosta juuri tilaisuuden alkaessa. Olin odottanut videota saapuvaksi jo hieman aikaisemmin päivällä, mutta nettiyhteys ei ole hyvä keskellä kansallispuistoa Etelä-Afrikassa.

Olemme olleet Pinjan kanssa hänen matkansa aikana yhteydessä somen kautta useamman kerran viikossa. Olin jo aiemmin kysynyt Pinjalta, voisiko hän lähettää jonkun terveisen infoiltaan. Oletin, että saisin vastauksena lauseen tai kaksi ja ehkä jopa jonkun valokuvan. Pinja oli tehnyt pyytämättä pitkän videon! Video oli todella innostava ja Pinja kertoi miksi kohteeseen kannattaisi lähteä sekä mitä hän on päässyt kokemaan matkansa aikana . Tässä pari kommenttia Pinjan pitkästä videosta:

@naucrates @leoafrica #ekomatkaajat

@naucrates @leoafrica #ekomatkaajat

"Ekomatkaajien kautta matkalle oli helppo ja vaivaton päästä"


"Lämpimästi suosittelen! Tänne jää pala sydämestä!"


"Ehdottomasti haluan tulla joskus tänne uudelleen!"

 

Ekomatkaajat sai alkunsa Ko Phra Thong -saarelta kilpikonniensuojeluprojektista, joka jatkuu edelleen. Yhteistyötä on tehty jo 10 vuoden ajan! Ko Phra Thong sijaitsee n. 200 km Phuketista pohjoiseen. Projektiin osallistuvat saavat monitoroida saaren rantoja kilpikonnanpesiä etsien ja tarkkailla meressä ruokailevia kilpikonnia ja niiden käyttäytymistä läheiseltä kukkulalta käsin. Lisäksi vapaaehtoiset tekevät monenlaista yhteistyötä paikallisten asukkaiden kanssa.   

Thaimaan kohteesta meille saapui kertomaan Timo, joka palasi viikko sitten 2,5 kk kestäneeltä matkaltaan. Timo oli jo 2. kertaa samassa kohteessa ja tuntee kohteen nyt jo kuin omat taskunsa. Oli upea päästä kuulemaan Timon kokemuksia projektista!  Timo kertoikin meille pitkän kaavan mukaan kohteesta, eläinten- ja luonnonsuojelutyöstä ja vapaa-ajan aktiviteeteista. Opimme varmasti kaikki todella paljon kuunnellessamme Timon kokemuksia ja nähdessämme Timon ottamia kuvia sekä videoita kohteesta. Suurkiitos Timo!

Meillä on ollut jokaisessa infoillassa kevään aikana joku matkakohteessa käynyt asiakas. Elina kertoi meille kevään ensimmäisessä infoillassa Linosan projektista ja viimeksi Anita Teneriffasta. Tällä kerralla Timo tuli kertomaan meille Thaimaasta. On upeaa huomata, että ihmiset haluavat hyvää hyvyyttään tulla kertomaan kokemuksistaan Ekomatkaajien infoiltoihin. Suuri kiitos teille kaikille!

Olemme kevään aikana mukana vielä seuraavissa tapahtumissa:

21.4. Afrikka-päivä Vuosaaressa, Helsingissä
6.5. Suuri Tansania-päivä Tiistilässä, Espoossa
26. - 26.5. Maailma kylässä-festivaaleilla Helsingissä

Tule kyselemään lisää matkoista paikan päälle ja tykkää meistä Facebookissa @ekomatkaajat Kutsu myös ystäväsi tykkäämään Ekomatkaajista somessa ja jaa julkaisujamme, jotta tietoisuus vastuullisen yrityksen toiminnasta leviää.

Tiesitkö, että voit myös kutsua meidät kertomaan Ekomatkaajista tai kohteistamme esimerkiksi kouluvierailulle? Syksyllä kävin kertomassa Ekomatkaajista Perho Liiketalousopistossa @perho @perholto ja keväällä Haaga-Heliassa @haagahelia. Heitä viestiä muistakin ajatuksista info(a)ekomatkaajat.fi

Haluan vielä lopuksi kiittää Eleonoraa. Hän on ollut Ekomatkaajien harjoittelussa kevään ajan Perho Liiketalousopiston kautta. Eleonoran harjoittelu on nyt loppumassa. Eleonorasta on ollut suuri apu Ekomatkaajille. Hän on hyvin itsenäisesti tehnyt Ekomatkaajille markkinointimateriaalia, päivittänyt somea ja ollut auttamassa messuilla sekä infoilloissa. Kiitos Eleonora!