Ekomatkaajat vetivät kävijöitä osastolleen Maailma kylässä – festivaaleilla

 
IMG_2119.jpg

Ekomatkaajat vetivät kävijöitä osastolleen Maailma kylässä – festivaaleilla

Ekomatkaajat osallistuivat pitkästä aikaa Maailma kylässä – festivaaleille. Sää oli täydellinen ja festivaaleilla kävi viikonlopun aikana jopa 80.000 ihmistä. 

Osastollamme kävi kova kuhina. Lauantaina olimme töissä kolmen hengen voimin: Tiina, Maria ja Ekomatkaajien uusi harjoittelija Heidi. Sunnuntaina Maria oli töissä yksin ja puhui äänensä käheäksi. Kaikki oli kuitenkin sen arvoista. Esitteet loppuivat ja kävijät olivat todella innostuneita matkoista! Moni nuori innostui Espanjasta ja varttuneempi väki tutki innoissaan Thaimaan ja Etelä-Afrikan esitteitä.

Ekomatkaajien uusituilla nettisivuilla on paljon lisätietoa matkakohteista. Päivitämme myös päivittäin tietoa somekanavillemme, joten muistattehan seurata @ekomatkaajat ja www.ekomatkaajat.fi

 
IMG_2106.jpg
 

 

Moni kävi kysymässä mikä tekee Ekomatkaajista ekologisen vaihtoehdon. Ensin voisi kysyä mitä ylipäätänsä on ekomatkailu?

Ekomatkailussa luonto on pääosassa, ja kohteeseen matkustava oppii luonnon- ja mahdollisesti myös eläinten toiminnasta ja ekosysteemeistä. Ekomatkailussa keskiössä luonnon lisäksi ovat kestävän kehityksen mukaiset vastuulliset valinnat. Ekomatkaajat ovat yrityksenä keskittyneet nimenomaan ekomatkailuun, sillä pyrimme toimimaan kaikissa yrityksen toimintavaiheissa aina vastuullisuus ja luonto edellä.

Miten sitten voin matkustaa vastuullisesti? Reilun Matkailun Yhdistyksen nettisivuilla on erinomaiset ja ytimekkäät ohjeet, joita jokainen voi omien mahdollisuuksien mukaisesti toteuttaa. Tärkeintä on kuitenkin pysähtyä kulutushysterian keskellä punnitsemaan omia arvojaan. Toiselle luonnon kuluttamisen ehkäisy on yksi arvomaailman kulmakivistä, toiselle ihmisoikeudet ja maailman poliittisten ja yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen. Noudattamalla ekologisia, ja luontoa että sosiaalista kuormitusta ehkäisevillä valinnoilla matkailija vaikuttaa kohteessaan positiivisesti, eikä vain kuluta kohdetta päättömästi pää pilvissä. 

 

Mikä tekee Ekomatkaajista vastuullisen toimijan?

Pystymme itsevarmasti sanomaan olevamme vastuullinen matkailuyritys. Tarjoamme asiakkaalle aidon elämyksen päästä luonnon keskellä ympäristöä kunnioittaen, ja todella osallistumaan luonnon moninaisuuden säilyttämisen arvokkaisiin suojelutöihin. Kohteidemme kautta asiakkaalla on mahdollisuus heittäytyä loman seikkailuun, ja samalla tehdä hyvin tärkeää suojelutyötä luonnon puolesta.  Kohteissamme viivytään myös aina vähintään viikko, ja kaikki vapaaehtoiset aina koulutetaan projektin töihin huolella. 

Kaikki Ekomatkaajien kohteet ovat tarkasti ja kriittisesti valikoitu, ja olemme matkustaneet aina itsekin paikan päälle varmistamaan omin silmin, että kohde täyttää tarkat kriteerimme. 

 
 
IMG_2108.jpg
 

Kriteerimme ovat:

  • Eläimiä kunnioitetaan, ja niiden luonnolliseen elintilaan ja toimintaan ei puututa millään tavalla
  • Kohteessa todella tehdään aitoa suojelutyötä eläinten puolesta, eikä yrityksen arvot ole viherpesun tuotosta
  • Asiakkaan rahat menevät suoraan ympäristön- ja eläintensuojelutoimintaan, eikä jää pyörimään hämärien välikäsien ulottuville

 

 

Älä lopeta matkailua, vaan tee valintasi vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

Valitse vastuullisten elämysmatkojen tarjoaja Ekomatkaajat.

 
 
IMG_2107.jpg