Ekomatkaajien uusi työharjoittelija esittäytyy!

 
 
Marokossa keväällä 2018

Marokossa keväällä 2018

 
 

Moi kaikille! Olen Heidi, Ekomatkaajien uusi työharjoittelija. Olen toisen vuoden matkailualan opiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Kiinnostuksen kohteeni alalla painottuu ensisijaisesti vastuulliseen ja ekologiseen matkailuun, mutta myös luontomatkailu on lähellä sydäntäni. Työharjoittelun tullessa ajankohtaiseksi oli Ekomatkaajat ensimmäisenä listallani!

Pyrin arjessani elämään mahdollisimman ekologisesti ja ympäristön huomioon ottaen. Nämä arvot ovat tärkeitä myös matkaillessani. Paikallisuuden kunnioittaminen on itsestään selvyys ja haluan matkoillani tukea maan taloutta. Lapsuudessa sain vanhemmiltani myös eläinten auttamisen mallin. Muistan, kuinka 90-luvulla Kreetalla matkatessamme avustimme rahallisesti paikallista merikilpikonnien suojelutyötä. Uskomatonta mutta totta, tallessa on vieläkin esite tuolta ajalta. Jollain tapaa surulliseksi tekee se, että jo 90-luvulla on ohjeistettu olla roskaamatta, sillä merieläimet kärsivät siitä eniten. Silti tänä päivänä merien roskaantuminen on yksi suurimmista ympäristöongelmista.

Haluan herättää ihmisiä tajuamaan valintojen vaikutukset ympäristöön ja varsinkin uhanalaisiin eläimiin. Eläimet ovat täysin suojattomia ihmisten tekemien valintojen edessä. Tarvitsemmeko todella niitä muovisia pillejä juomiseen, kun seurauksena on se, että eläimet tukehtuvat niihin? Lentomatkailun rajoittaminen on ympäristönkannalta ehdottoman tärkeää, mutta koska matkailu ei todennäköisesti tule vähenemään, voisimmeko rannalla löhöilyn sijaan tehdä jotain hyvää? Mitä jos vaihtaisitkin altaalla makaamisen Thaimaassa kilpikonnien suojelutyöhön?

Toivon työn Ekomatkaajissa tuovan minulle vielä lisää tietoa ja tunteen paloa työskennellä ympäristön hyväksi ja saada tuohon intoon mukaan lisää ihmisiä! Toivon pystyväni antamaan tietoutta ja uusia ideoita yrityksen markkinointiin ja somenäkyvyyteen. Kiitos Maria tästä mahdollisuudesta, ja innolla odotan mitä kaikkea tuleva syksy tuo tullessaan!

PS. Kirjoitan blogia vastuullisesta matkailusta lasten kanssa. Jos aihe kiinnostaa kurkkaa osoitteeseen arjenparempipuoli.blogspot.com

Love and turtles, Heidi