Kokemuksia Thaimaan projektista

 
 
 
 
ale-on-the-morning-walk_2402311485_o.jpg

Thaimaa on Ekomatkaajien suosikkikohteena ollut jo vuosia. Eikä suotta. Maan edullinen hintataso, ystävällinen suhtautuminen turisteihin sekä miellyttävä ilmasto tekevät kohteesta suositun. Tähän kun vielä lisätään mahdollisuus auttaa uhanalaisia merikilpikonnia ja samalla tutustua paikallisiin ei pitäisi olla enää mitään syytä jättää lähtemättä! Haastattelin kahdesti Thaimaan projektissa mukana ollutta Timo Tarvusta hänen kokemuksistaan.

Timo lähti ensimmäisen kerran projektiin mukaan vuonna 2017. Kiinnostus vastuullisesta matkailusta, kilpikonnista sekä halu lähteä Suomen talvea pakoon saivat Timon valitsemaan Ekomatkaajien tarjoaman reissun Phra Thongin saarelle. Kohde teki vaikutuksen tuolloin matkailualaa opiskelleeseen Timoon ja hän lähtikin seuraavana vuonna suorittamaan 2,5 kuukautta kestävää työharjoittelua Phra Thongille.

Mikä projektissa houkutti tulemaan takaisin? ”En tiedä voinko oikeasti eritellä mikä olisi ollut mieleisintä. KAIKKI OLI NIIN SANOINKUVAILEMATTOMAN SUPERSIISTIÄ! Jos jostain nautin eritoten, niin aamuisista rantakävelyistä. Mikään ei ole rentouttavampaa kuin kävellä aamuvarhaisella rantaa yksin ja kuunnella aaltojen kuohuntaa” Timo kuvailee. Työtehtäviin kuului aamuiset kävelyt rannalla tutkien kilpikonnien jälkiä, säämittaukset sekä kilpikonnien käyttäytymisen tarkkailut. Tehdessään työharjoittelua Timo pääsi myös tuottamaan sisältöä projektiorganisaation somekanaviin, tekemään ympäristövalistustyötä turistien keskuudessa sekä toimimaan tiimivetäjän assistenttina.

Työ projektissa on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa kaudesta riippuen. Päivittäisten rutiinien lisäksi vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan erilaisiin tehtäviin. ”Teimme myös saaren edustan koralliriutan tutkimusta. Pääsimme osallistumaan myös saarella asuvan kanadalaisen Barryn meriruohotutkimusprojektiin. Kävimme viereisellä Koh Ra saarella tutkimassa, onko kilpikonnien jälkiä ilmaantunut. Bongailimme myös saaren lintuja ja kirjasimme ylös niiden käyttäytymistä. Lisäksi yksi tärkeimpiä töitä projektin aikana oli rantasiivoustalkoot, jotka järjesti yksi saaren bungalow resorteista” Timo kertoo osallistumisestaan erilaisiin työtehtäviin.

track-1--10_7447106570_o.jpg

Ekomatkaajien Thaimaan kohde sopii lähes kaiken ikäisille ja Timo kertookin projektissa mukana olleen 16-60 -vuotiaita. Lapsiperheitä ei hänen kanssaan samaan aikaan ollut, mutta saarella turisteina olleet perheet olivat hyvin kiinnostuneita projektista sekä muutamat perheet osallistuivat aamuisiin rantakävelyihin sekä tarkkailutyöhön oma-aloitteisesti. Timo kehuu paikallisten ystävällisyyttä sekä vapaaehtoisille tarjoiltua ruokaa, ”saarella asuvat ihmiset ovat myös todella upeita ihmisiä ja maailman ystävällisimpiä. Ja RUOKA OIJOI! Jo ruoankin takia voisin projektiin lähteä pelkästään”.

Vapaaehtoisten päivät ovat toki täynnä työtä, mutta vapaa-aikaakin ehtii viettämään. Timo kertoo saaren mahdollistavan monipuolisen vapaa-ajan vieton. Varsinkin uiminen, sukeltaminen ja kajakeilla soutelu ovat suosiossa. Ja ihan vain rannalla auringosta nauttiminen..! Tänä vuonna projektissa on nostettu enemmän esiin myös rantojen roskaantuminen ja niiden siivoaminen. Tämä olikin yksi parannusehdotus, jonka Timo kertoi. Mitä puhtaampi ranta, sen varmemmin kilpikonnat tulevat sinne pesimään.

Ekomatkaajien kohde sopii kaikille, jotka haluavat tehdä töitä paremman maailman puolesta, ja nauttia kauniista maisemista ja luonnosta. Mites, Timo, lähtisitkö uudestaan? ”TODELLAKIN!!! On jo kova ikävä saarelle takaisin! Heti kun vain mahdollisuus tulee niin lähden uudelleen sinne”.

Vietämme vastuullista matkailuiltaa torstaina 22.11 toimistollamme Kauklahdessa ja Timo lupaili tulla paikalle kertomaan kokemuksistaan vapaaehtoisena. Joten, nähdään silloin!

Love and turtles, Heidi