Matelijamessuilla

 
IMG_7596.JPG

Viikonloppuvapaa? Ei suinkaan, vaan mielenkiintoinen päivä takana matelijamessuilla Hyvinkäällä. Olin ensimmäistä kertaa varannut Ekomatkaajille ständin messuilta.

Osasto oli Ekomatkaajien näköinen. Pöydällä oli lahjoituksena saamani kilpikonnan kuori ja ilmaiseksi saamani kalaverkko kuoren päällä, joka keräsi runsaasti huomiota. Tarkoitukseni oli havainnollistaa siitä, miten kilpikonna kärsii kun se on joutunut jumiin kalaverkkoon. Verkossa oli kiinni myös kaikenlaisia muoviroskia. Muoviroskat, kuten pillit, olivat lasten suosikkeja ja lapset piilottivat roskia innoissaan kilpikonnan kuoren alle. Monet lapset kävivät myös kurkistamassa kuoren alle onko siellä konnaa vai ei. Muoviroskat tietysti säästän seuraavia messuja varten. 

Osasto keräsi paljon huomiota. Isossa rollupissa oli pieni söpö kilpikonna, jota varsinkin lapset tulivat ihastelemaan ja sen myötä myös heidän vanhempansa. Esitetelineen olin saanut lainaan. Se tuli tarpeeseen, koska pöytä olikin todella pieni. Olin ottanut mukaani esitteitä kaikista kolmesta kilpikonnakohteesta: Italiasta, Thaimaasta ja Tansaniasta. Kyselyitä kohteista ja matkoista tuli päivän aikana runsaasti. Jotkut kiinnostuneista jäivät juttelemaan pitkäksi toviksi. Onneksi aikaa oli paljon ja monen kanssa juttelinkin perusteellisesti ekomatkailusta ja kohteista. Kaikki kohteet kiinnostivat.

Viereisellä ständillä kuvattiin kaikenlaisia käärmeitä ja liskoja. Itse kävin ihastelemassa söpöjä hiirulaisia, mutta poistuin takavasemmalle kun kuulin niiden olevan myynnissä ruoaksi.

Messupäivä oli antoisa ja Ekomatkaajat sai paljon tunnettuutta. Moni sanoi kuulevansa yrityksestä nyt ensimmäistä kertaa. 

IMG_7608.JPG