Matkalla Linosalle ehtii kokea paljon

 
P1020380.JPG

Matkalla Linosalle ehtii kokea paljon: Catania ja Etna

Juhannusaattoa edeltävänä iltana kaiken piti olla kunnossa. Laukut oli pakattuna. Passi ja lentoliput olivat valmiina aamun klo 07 lentoa varten.

Norwegian päätti yllättää: myöhään illalla klo 22:40 tuli tekstiviesti, jossa ilmoitettiin lentojen peruuntumisesta. Onneksi olin hereillä ja toimin ripeästi. Varasin meille korvaavat lennot Air Berliniltä - tässä vaiheessa edes tietämättä korvaako kukaan varaamaani lentoa. Pääsimme lähtemään juhannusaattona kohti Cataniaa Berliinin kautta.

Catania

Sisilian toiseksi suurin kaupunki Catania sijaitsee Etna-tulivuoren juurella. Catanian lentokentältä on lyhyt matka keskustaan. Lyhyen matkan olisi voinut kulkea paikallisbussillakin, mutta päädyimme taksiin, koska meillä oli vain yksi päivä aikaa Cataniaan tutustumiseen ja olin varannut meille ennakkoon retken, jonka alkuun oli tässä vaiheessa muutama tunti aikaa.

Hotellimme oli Via Etnealla, keskustakadulla. Keskeisen sijainnin takia pääsimme saman tien tutustumaan keskustaan ja syömään ennen retkelle lähtöä. Päädyimme syömään pizzaa - Italiassa kun ollaan.


Etnan retki- ainutlaatuinen elämys

Olin varannut meille ennakkoon Suomesta käsin iltaretken, "Etna Sunset tour", joka ei kuitenkaan toteutunut suunnitellulla tavalla.

Retken piti alkaa hotellimme edustalta. Puolen tunnin odottelun jälkeen päätin soittaa matkatoimistoon ja kysellä onko kukaan tulossa hakemaan meitä. Selvisi, ettei kukaan ole tulossa.Tässä vaiheessa pitää todeta, että kun suomalainen normaalisti nostaisi kamalan haloon ja kirjoittaisi reklamaatiota täällä pitää tottua siihen, että maassa toimitaan maan tavalla. Asiat järjestyvät - rauhassa ja ajan kanssa.

 

 

Maisemaa kraaterin huipulta katsottuna

Kuljimme omassa tahdissamme koko illan. Tutustuimme ensin alueeseen, jonne laava oli purkautunut vuonna 1991.

Sen jälkeen kävimme maistelemassa paikallisia tuotteita: hunajaa jos jonkin makuista, oliiviöljyjä ja viinejä. Mukaan päätin ostaa mansikkahunajaa, jotta ei jäisi harmittamaan, ettei ostanut mitään paikallista tuliaista.

Retki huipentui siihen kun lopulta kiipesimme Silvestrin kraaterin huipulle 2000 metrin korkeuteen, jossa ihastelimme auringonlaskua.  Opastekyltin mukaan huipulle kiipeäminen kestää 20 minuuttia. Saman verran pitää varata aikaa alas tulemiseen. Huipulla alkoi jo olla viileää ja takki oli tarpeen. Ilman hyviä kävelykenkiä ylös ei olisi kannattanut edes yrittää.

Etnan retki onnistui yli odotusten. Oli hienoa päästä kokemaan tämä kaikki - vaikka tämä oli vain kohde matkalla kohti päämäärää: Linosaa.

Cataniassa

Seuraavana päivänä kävelimme keskustassa ja  maistelimme paikallista herkkua, briossijätskiä. Kävimme myös shoppailemassa paikallisilla markkinoilla (kulutimme yhteensä jopa 6,5 euroa). Kentällä ehti vielä hieman syömään ennen lentoa. Pizzaa - tietysti.

Kaikenkaikkiaan tällainen menomatka kannattaa matkalla kohti Linosaa. Matkasta pitää nauttia ja italialaiseen menoon on pakko tottua. Asiat tehdään rauhassa ja yleensä aikatauluista ollaan aina myöhässä. Tällaista matkaa ei voi varata sillä ajatuksella, että ehtii saman päivän aikana perille. Matkan tekemiseen pitää varata aikaa.

Suosittelen lentoa esim. Cataniaan, jossa voi yöpyä yhden tai kaksi yötä ja nauttia päivän Cataniasta ja halutessaan varata Etnan retken. Tällöin menomatka ei tunnu liian rankalta. Lentojen ja laivamatkojen välillä kannattaa olla useampi tunti aikaa, koska italialaisittain mikään ei lähde kellon mukaan vaan sitten joskus. Tai sitten jopa etuajassa. Jos turvatarkastajalta kysyy lähteekö lento ajallaan vastaa hän kyllä, vaikka se ei välttämättä pitäisikään paikkansa..

Meidän lennot

Meidän lennot oli alunperin varattu Norwegianilta ja Alitalialta. Peruuntuneen menolennon tilalle varasin Air Berlinin lennot.

Majoitus

Varasin hotellin San Demetrio Via Etnealta. Sijainti on loistava. Varaisin samasta paikasta myös ensi kerralla.

 
Matkailualan ammattilaisellekin sattuu ja tapahtuu - lennot peruttiin edellisenä iltana
— Maria
 
 
IMG_6326.JPG