Ekomatkaajat ainoana suomalaisena yrityksenä ekoturismimessuilla

 
 
 
 
Tarkkailemassa susia ja hirviä klo 06 aamulla

Tarkkailemassa susia ja hirviä klo 06 aamulla

Ekoturismimessuilla

Ekomatkaajat osallistui ainoana suomalaisena yrityksenä Espanjan Castilla y Leonissa, Ruesgassa, järjestetyille ekoturismimessuille syyskuussa. Ekoturismi on tärkeässä osassa Espanjan matkailua ja olin ylpeä siitä, että sain olla edustamassa Suomea messuilla.

Messut järjestettiin 2. kertaa. Ammattilaispäivänä osastollemme jonotettiin tauotta. Kaikki halusivat tulla kertomaan yrityksestään suomalaiselle toimistolle.

Susiensuojelu Espanjassa

Susientarkkailu tuo paljon turisteja Castilla y Leonin alueelle. Sudet on luokiteltu suojelluksi lajiksi, mutta susiensuojelu on todella hankalaa. Suojeltu alue voi näkyä edessäsi, mutta vuoren toisella puolella sudet saa vapaasti tappaa.

Moni järjestö yrittää auttaa susia mm. valistuksen kautta. Susista tiedetään yhä liian vähän ja niitä pelätään, jonka takia susia ei haluta suojella.

Suomessa tässä kuussa alkanut susiensuojeluhanke pyrkii vähentämään susivihaa. Samanlaisia tarpeita olisi maailmalla!

Alueella tavataan myös saksanhirviä, karhuja ja ilveksiä. Hirviä pääsee ihastelemaan helposti, mutta susia ei valitettavasti näe kovin helposti, vaikka susilaumoja on alueella useita satoja. Luonto on käsittämättömän upeaa tällä alueella ja pääsimme näkemään useita eri lintulajeja. Aluetta voi helposti kehua kohteeksi maata pitkin matkaavalle luontomatkailijalle.

Tutustuin matkani aikana myös astronomiaan. Jos olet innostunut tähtitieteestä, pääset kauttamme jatkossa myös tiirailemaan tähtiä ammattilaisen kanssa!

Matkalla tarkkailemaan hirviä

Matkalla tarkkailemaan hirviä