Ekomatkaajat vie sinut elämysten äärelle

 
 
 
 
Manuel Antonio, Costa Rica, marraskuu 2019

Manuel Antonio, Costa Rica, marraskuu 2019

Vapaaehtoistyön hinta

Vapaaehtoistyötä tarjoavat projektiorganisaatiot ovat yleensä kansalaisjärjestöjä. Useimmat kansalaisjärjestöt ovat voittoa tavoittelemattomia järjestöjä, joiden rahoitus tulee pääosin vapaaehtoisilta. Kansalaisjärjestöillä voi olla mitä moninaisimpia tarkoitusperiä. Yhdistysten ja järjestöjen jäsenet pyrkivät edistämään yhteisiä tavoitteita tai arvoja. Olemme valinneet yhteistyökumppaneiksemme sellaisia projektiorganisaatioita, joiden kanssa meillä on samanlaiset arvot. Ekomatkaajien arvoihin pääset tutustumaan täällä.

Ekomatkaajien projekteista kaikki ovat sellaisia, että paikalle matkustava saa ruokaa ja katon päänsä päälle. Aterioiden määrä ja majoituksen laatu vaihtelevat kohteittain: joissain ruoka saattaa kuulua viikon hintaan, kun taas toisaalla pitää ruuasta maksaa lisähinta.

Vapaaehtoisten rahoituksen avulla ja vapaaehtoisten työpanoksen avulla projektit pyörivät ympäri vuoden. Ilman vapaaehtoisia osa töistä jää tekemättä.

Etelä-Afrikan projektiorganisaatio kertoo vapaaehtoisten projektimaksusta seuraavaa:

“Vapaaehtoisten maksama projektimaksu käytetään koko projektin ylläpitoon (kulkuvälineiden ostamiseen ja ylläpitämiseen, bensaan, monitorointi- ja tutkimustarvikkeisiin, tietokoneisiin, kamera-ansoihin, pattereihin, projektiorganisaation palkkoihin sekä majoitukseen ja ruokaan). Ilman vapaaehtoisten taloudellista tukea projektiorganisaatio ei voisi jatkaa toimintaansa eikä Marakelen kansallispuistossa olisi tällöin ketään, joka monitoroisi aluetta.”

Thaimaan projektiorganisaatio kertoo vapaaehtoisten projektimaksusta seuraavaa:

“Vapaaehtoisten maksama projektimaksu on suurin tulonlähde, jolla koko projekti rahoitetaan emmekä voisi tulla toimeen ja pyörittää projektia ilman näitä rahoja. Projektimaksulla katetaan kaikki suorat kulut, jolla projektilla on (ruoka, majoitus, harjoittelu ja orientaatio, päivittäiset kuljetukset perilläolon aikana, projektiorganisaation palkat ja maan sisäinen tuki). Ajoittain osa maksusta käytetään projektin kehittämiseen ja lupamaksuihin.”

Manuel Antonio, Costa Rica, marraskuu 2019

Manuel Antonio, Costa Rica, marraskuu 2019

esimerkkihintoja

Kauttamme pääset hyvin uniikkeihin projekteihin ympäri maailmaa. Valitsemme projektit huolella ja käymme kaikissa kohteissa itse. Tällä hetkellä kohteinamme ovat Costa Rica, Espanja, Etelä-Afrikka ja Thaimaa. Näihin kohteisiin pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta. Uusia kohteita tulee lisää tasaiseen tahtiin ja seuraava Euroopan uutuuskohde julkaistaan kesällä!

Voit matkustaa kohteisiimme maata pitkin tai lentäen. Hinta muodostuu monesta tekijästä, joihin voit itse vaikuttaa.

Ekomatkaajien tekemän kyselyn perusteella (20.2.2019) 55 % vastanneista kertoo lentävänsä ulkomaille. Lentohinnat ovat yleensä edullisimpia halpalentoyhtiöillä tai reittilennoilla, joilla on välilasku. Ekologisempia ovat suorat lennot. Otetaan siis muutama erilainen esimerkki tavasta lähteä matkallemme lentäen.

Lento Teneriffalle maksaa n. 250 - 290 euroa (tarjouksia löytyy jopa 45 eurolla/ menopaluu). Nämä hinnat on katsottu sattumanvaraisille päiville syyskuulle 2019 Skyscannerin kautta. Projektimaksu on 471 euroa/ viikko. Tämän päälle tulee maksettavaksi kuljetukset Suomessa ja Espanjassa. Hinta-arvio viikosta (250 euroa maksavalla lennolla) on 721 euroa + kuljetukset. Viikon aikana pääset mm. 2-3 kertaa katamaraanille ja auttamaan resque-koiria. Lue lisää projektista täältä. Tämän viikon voit yhdistää muuhun lomaasi, joten voit valita kuinka pitkän loman haluat viettää saarella. Voit vaihtoehtoisesti viettää projektissa useamman viikon ajan tai lähteä tutustumaan muihin lähisaariin.

Lento Thaimaahan maksaa n. 448 euroa - 1408 euroa (kalleimpana vaihtoehtona ekologisin suora lento). Nämä hinnat on katsottu sattumanvaraisille päiville joulukuulle 2019 Skyscannerin kautta. Finnairilla on yleensä hyviä lentohintoja Phuketiin. Alustava projektimaksu ensi kaudella on 1200 euroa/ kaksi viikkoa. Jos valitset edullisimman lennon, vietät perillä kaksi viikkoa ja hintaan lisätään lisäksi kyydit Phuketin lentokentältä kohteeseen ja takaisin lentokentälle sekä kuljetukset saareen, on kahden viikon vapaaehtoistyön hinta 1818 euroa. Lue lisää projektista täältä. Matkaan kannattaa yhdistää lomailu Thaimaassa tai lähimaissa.

elämysten äärellä

Vapaaehtoinen lahjoittaa siis sekä aikaansa että rahaa projektille. Vastavuoroisesti vapaaehtoinen saa uusia uusia elämyksiä ja kokemuksia.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi merikilpikonnan munien kaivaminen rantahietikosta aikaisin aamulla? Itse nautin suunnattomasti aikaisista kävelyistä autiolla rannalla. Työ oli helpompaa kun aurinko ei ollut vielä noussut ja työvuoron jälkeen pääsi aamiaiselle. Maagisia hetkiä olivat myös keskellä yötä aikuisten naaraskonnien saapuminen munimaan ja niiden paluu takaisin mereen. Näitä hetkiä ei unohda - eikä niitä vaihtaisi mihinkään.

Kaikille löytyy sopiva kohde ja työ - eikä aamu-unisen kannata lähteä kilpikonnakohteisiimme. Sen sijaan hyvien yöunien jälkeen voisi olla ihanaa valmistaa laiskiaiselle aamupalaa ja ripustaa näitä herkkupaloja häkin sisälle! Vaihtoehtoisesti päivätyötä on myös Teneriffalla, koska katamaraanit lähtevät liikkeelle yleensä aikaisintaan klo 09 aamulla.

Lue muiden ekomatkaajien elämyksistä täältä!

Lähden itse elämysten äärelle Thaimaan kohteeseemme ensi kuussa. Maksan itse lentoni ja vapaaehtoistyön. Mieluummin koen itse asioita kohteessa kuin jätän rahaa johonkin keräyslippaaseen.

Valitsetko sinä elämysmatkan vai jätätkö rahaa lippaaseen?

matkailta

Ensi viikolla 27.2.2019 klo 18 järjestämme matkaillan Espoon Kauklahdessa. Matkaillan aikana kerromme kaikista kohteistamme. Osallistu iltaan - se ei maksa mitään. Tutustut samalla samanhenkisiin ekomatkaajiin.

Juuri matkalta palannut vapaaehtoinen kertoo illan aikana kokemuksistaan Etelä-Afrikassa!

Thaimaan projekti pyytää lahjoituksia kohteeseen. Haluaisitko auttaa, mutta et voi matkustaa? Lähden kohteeseen parin viikon päästä. Kohteessa kaivattaisiin kiikareita, muistitikkuja, kännykkää, pieniä selkäreppuja, hyttysmyrkkyä, snorkkeleita, vedenkestäviä laukkuja/ reppuja, taskulamppuja ja digikameraa. Käytetyt kelpaavat hyvin! Vien tarvikkeet mielelllään mukanani, otathan yhteyttä jos sinulla olisi jotain viemistä kohteeseen. Lahjoitustavarat voi tuoda toimistollemme matkaillan aikana tai muuna sovittuna aikana.

Lue lisää tapahtumasta ja klikkaa itsesi mukaan.