Kilpikonnamatkat Costa Ricaan

 
 
 
 
Naaraat kaivavat hiekkaan kuopan takaraajoillaan ja munivat sinne jopa 200 munaa.

Naaraat kaivavat hiekkaan kuopan takaraajoillaan ja munivat sinne jopa 200 munaa.

Uhanalaisten merikilpikonnien auttaminen

Kaikki merikilpikonnalajit ovat uhanalaisia ja kaipaavat apua. Osa Peninsulan alueella havaitaan neljää merikilpikonnalajia. Eniten täällä havaitaan vaarantuneita etelänbastardikilpikonnia (olive ridley) ja uhanalaisia liemikilpikonnia (green turtle).

Etelänbastardikilpikonnat ovat uhanalaisia munienkeruun ja pyynnin takia. Munista tehdään juomia kun taas itse kilpikonnia käytetään ruuaksi ja matkamuistoiksi. Niistä saadaan myös öljyä.

Liemikilpikonna (green turtle) tunnetaan nimestään, kilpikonnaliemen raaka-aineesta. Liemikilpikonnia pyydetään myös kilpien, nahan ja rasvan takia.

Etelänbastardikilpikonnan eli olive ridleyn pesintäkausi on ympäri vuoden ja pesintäkauden huippu osuu elo - lokakuulle. Liemikilpikonnan eli green turtlen pesintäkausi on ympäri vuoden ja huippu osuu helmi - toukokuulle. Karettikilpikonnien pesintäkausi on toukokuusta joulukuulle ja merinahkakilpikonnien pesintäkausi elo - joulukuulle.

Tähän kohteeseen voi siis matkustaa milloin tahansa toteuttamaan unelmaansa merikilpikonnien auttamisesta.

Kaikki merikilpikonnat ovat uhanalaistuneet kalastuksen, saastumisen, munien keruun ja pesimärantojen tuhoutumisen vuoksi.

Valitettavasti monilta rannoilta kerätään yhä laittomasti munia. Niitä myydään paikallisille ja ravintoloille tai herkutellaan itse tuoreilla munilla. Normaalisti yhdestä munasta maksetaan yhden dollarin palkkio, joten yhden pesän kaivamisella voi helposti tienata yli satasen. Pesien ja munien uhkana ovat myös nousuvesi ja eläimet.

Merikilpikonnia pyritään suojelemaan ottamalla käyttöön kilpikonnaystävällisiä kalastusmenetelmiä, rajoittamalla munien keruuta ja suojelemalla pesimärantoja. Kaikki lajit kuuluvat CITES-sopimukseen.

Erään tutkimuksen mukaan merikilpikonnat saattavat kuolla sukupuuttoon jo vuosina 2060 - 2070.

Sinä voit auttaa! Lähde vapaaehtoiseksi!
Hae mukaan!

Poikasen matka hiekkarannalta mereen kestää jopa 12 minuuttia.

Poikasen matka hiekkarannalta mereen kestää jopa 12 minuuttia.

Lue lisää kohteestamme ja kysy ihmeessä lisätietoja!

Blogin jatko-osa julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.