Thaimaan elämysmatka keskellä upeaa luontoa

 
 
 
 
Rantamonitorointi on oleellinen osa työtä

Rantamonitorointi on oleellinen osa työtä

Ekomatkaajat vie sinut elämysmatkalle

Tuoreet terveiset Thaimaan Phra Thongilta, josta palasin toissapäivänä. Viikko autioilla rannoilla, upeiden maisemien äärellä, henkeäsalpaavia auringonlaskuja katsellen ja saarta kiertäen oli aivan liian lyhyt. Herkulliset ruoat, ystävälliset ihmiset, loma-aktiviteetit ja tärkeä vapaaehtoistyö veivät mennessään ja olisin helposti voinut kuvitella viettäväni kohteessa vielä ainakin pari viikkoa.

Kohteemme Thaimaassa on yksi Thaimaan kätketyistä salaisuuksista. Tällaisia autenttisia saaria keskellä upeaa lähes koskematonta luontoa ei ole enää helppoa löytää. Rannoilla ei ole aurinkotuoleja vieri vieressä, etkä näe kaupustelijoita kuljeskelemassa rannoilla. Täällä saa olla kaikessa rauhassa kuunnellen meren kohinaa ilman discovaloja ja meteliä.

Thaimaan kohteeseen matkusti tällä kaudella ennätysmäärä ekomatkaajia. Nuorin oli 10-vuotias.

Vapaaehtoisten majoitus

Majoitus on rannan tuntumassa bungaloweissa, joissa on sänky, hyttysverkko, tuuletin ja erillinen kylpyhuone. Ikkunoista on näkymä merelle. Terassilla voit rentoutua ja lukea kirjaa.

Helmikuussa hiihtoloman aikana vapaaehtoisia saapui kerralla niin monta, että kaikille ei riittänyt tilaa tavallisessa bungalowissa. Osa majoittui sen takia viereisessä resortissa ja yhdelle löytyi vaatimattomampi bungalow.

Arvokas vapaaehtoistyö kohteessa

Monella organisaatiolla ei ole muita tulonlähteitä vapaaehtoisten maksujen lisäksi. Projekti ei pyöri ilman rahaa eikä ilman vapaaehtoisten työpanosta.

Projektiorganisaatio kaipaa kipeästi vapaaehtoisia, jotka kykenevät kävelemään pitkiä matkoja rantahiekalla. Työ ei ole niin helppoa, kuin voisi kuvitella. Sen takia korostankin sitä, että työhön kaivataan hyvää kuntoa. Työpanoksen lisäksi tarvitaan rahaa, jolla projekti pyörii ja saa jatkuvuutta. Tämäkin projekti on joutunut pohtimaan tulevaisuuttaan, eikä sitä ole, jos työhön ei löydy rahaa ja tekijöitä. Moni vapaaehtoinen on halunnut perille tultuaan lahjoittaa tavaroita organisaatiolle. Työvälineet ovat hyvin kuluneita ja vanhoja, joten kaikenlainen apu on tarpeen.

Työtehtäviin kuuluvat rantojen monitoroinnin lisäksi säämittaukset ja merikilpikonnien tarkkailu läheiseltä kukkulalta. Säämittaukset ja kilpikonnien tarkkailu sopivat lastenkin työtehtäviin, kun taas kävely on lapsille turhan rankka. Olin onnekas, kun näin yhden työvuoroni aikana 15 minuutin välein karettikilpikonnan, joka tuli hengittämään merenpintaan. Tällä kaudella harva näki konnia kukkulalta.

Pääset lisäksi osallistumaan moniin muihin aktiviteetteihin. Tällaisia saattavat olla mm. meriruohotutkimus, merimakkaratutkimus, kilpikonnamuseon kunnostus ja yhteisön kehittämishankkeet. Vapaa-ajalla voit lainata kajakkia ja lähteä snorklaamaan.

Vapaaehtoistyö kaudella 2019 - 2020

Thaimaan kausi on nyt pikkuhiljaa päättymässä tämän kevään osalta ja seuraavan kerran kohteeseen pääsee taas joulukuussa 2019. Alustava hinta on 1200 euroa/ kaksi viikkoa. Lue lisää täältä.

Kukkulalta tarkkaillaan veneitä ja merikilpikonnia

Kukkulalta tarkkaillaan veneitä ja merikilpikonnia

Thaimaa matkailta

Järjestämme maanantaina 25.3.2019 klo 18 matkaillan toimistollamme Espoon Kauklahdessa. Tapahtumakutsu löytyy täältä. Klikkaa itsesi mukaan tai osallistu iltaan Facebook Liven kautta!

Lue lisää Ekomatkaajista https://www.ekomatkaajat.fi/ ja @ekomatkaajat

#vapaaehtoistyö #vapaaehtoistyöulkomailla

#ekomatkaajat #kilpikonnat