Tue kansalaisjärjestöjen toimintaa matkustamalla itse

 
 
 
 
Thaimaan Phra Thongin saarella tarkkaillaan merikilpikonnien käyttäytymistä läheiseltä kukkulalta.

Thaimaan Phra Thongin saarella tarkkaillaan merikilpikonnien käyttäytymistä läheiseltä kukkulalta.

Maksamalla vapaaehtoistyöstä tuet kansalaisjärjestöjen toimintaa

Vapaaehtoistyö terminä tuo ensimmäisenä mieleen nuoret, jotka matkustavat tekemään työtä useamman kuukauden ajaksi. He yleensä matkustavat maailmalle suhteellisen edullisesti, koska he sitoutuvat työntekoon pitkäksi ajaksi. Näin ollen he eivät vie niin paljon kansalaisjärjestön resursseja kuin viikottain vaihtuvat vapaaehtoiset. Yleensä näitä vapaaehtoistyömatkoja myös tuetaan (mm. EU-tuki) toisin kuin viikon kestäviä matkoja.

Vapaaehtoistyö ei ole suinkaan vain nuorten tapa matkustaa. Ekomatkaajien nuorimmat asiakkaat ovat eskarilaisia ja koululaisia kun taas osa asiakkaista onyli 70-vuotiaita. Iällä ei kohteissamme ole väliä, kunhan on yli 18-vuotias. Poikkeuksena tästä Thaimaan Phra Thongille otetaan mukaan myös lapsiperheitä ja Teneriffalle otetaan mukaan myös 16-vuotiaita. Tärkeintä on motivaatio ja kiinnostus vapaaehtoistyöhön.

Maksamalla vapaaehtoistyöstä tuet kansalaisjärjestöjen toimintaa. Vapaaehtoisista tulee järjestöille aina kuluja, joita ovat mm. työntekijän palkkaaminen huolehtimaan vapaaehtoisista, orientaatio työhön, majoitus ja ruoka. Kansalaisjärjestöt joiden kanssa teemme yhteistyötä, eivät saa rahallista tukea muualta, joten he toimivat vain vapaaehtoisten maksujen varassa. Maksan itsekin jokaisen oman matkani, vapaaehtoistyöhön osallistumiseni, ruokani ja majoitukseni.

Vapaaehtoistyö Thaimaassa

Viikonloppuna sain kriittistä palautetta siitä, kuinka vapaaehtoistyön tekeminen Thaimaassa on todella kallista. Minua kritisoitiin Ekomatkaajien hinnoista. Haluan sen takia kertoa, mihin hinnoittelumme perustuu.

Hintamme perustuvat täysin kansalaisjärjestöjen päättämiin hintoihin. Kansalaisjärjestöt tekevät sopimukset Ekomatkaajien kanssa ja Ekomatkaajat sitoutuu maksamaan kansalaisjärjestölle sopimuksessa mainitut summat. Suurin osa vapaaehtoisen maksamasta summasta menee suoraan kansalaisjärjestölle.

Ekomatkaajat saa joskus jopa vuosittain uudet sopimukset kansalaisjärjestöiltä. Sopimuksessa mainitun hinnan päälle tulee Suomessa automaattisesti alv +24 %. Tänä vuonna Thaimaan Phra Thongille pääsee kauttamme 1200 eurolla. Kuulostaako tämä kalliilta? Meille jää Suomen päässä tehdystä työstä alle 40 euroa. Tekisitkö itse tätä työtä näillä katteilla? Mainittakoon vielä, että tämä summa ei suinkaan tule omalle tililleni eikä riitä edes kattamaan pakollisia kuluja. Kiitos vaan kysyjälle. Tämän takia pyydänkin kaikkia matkaa harkitsevia miettimään, tukeako pientä aloittelevaa yrittäjää vai lähteäkö perinteiselle löhölomalle tai jonkun vieraan nettimyyjän matkalle?

Matkat ovat siis edullisia ja kun jaat ison könttäsumman päiväkohtaiseksi hinnaksi, et enää ihmettele hintoja. Esimerkiksi Teneriffalla 2 viikon matka maksaa lähtijälle vain 53 euroa/ vuorokausi sisältäen vapaaehtoistyön, majoituksen ja ruoat.

Saamme pieniä summia muusta tekemästämme työstä mm. luennoitsijapalkkioita.

Lue täältä, miksi kannattaa valita Ekomatkaajat!

Vapaaehtoistyön teko kannattaa

Brittitutkimuksen mukaan keski-iässä ja vanhempana tehty vapaaehtoistyö on yhteydessä henkiseen hyvinvointiin. Parhaimmillaan vapaaehtoistyö antaa sisältöä elämään, uusia kavereita maailmalta, uusia oppeja ja kokemuksia sekä avartaa maailmankatsomusta. Pääset vapaaehtoisena konkreettisesti auttamaan luonnonsuojelutehtävissä ja uhanalaisten eläinten suojelussa. Matkustamalla itse kohteeseen vapaaehtoiseksi näet mihin rahasi menevät.

Lämpimästi tervetuloa ti 10.9. klo 18 matkailtaan Espoon Kauklahden toimistollemme! Illan aikana kerromme Kreikassa tehtävästä vapaaehtoistyöstä.

Majoitus Thaimaan Phra Thongilla on isoissa teltoissa kahden hengen huoneissa tai lisämaksusta bungalowissa

Majoitus Thaimaan Phra Thongilla on isoissa teltoissa kahden hengen huoneissa tai lisämaksusta bungalowissa