Kiitos upeasta kokemuksesta!

 
 
 
 
photo-1519894877873-978b7d957c3d.jpg

Niin vain aika vilahti ja lähes puoli vuotta kestänyt työharjoitteluni Ekomatkaajilla tuli päätökseen. Millaista sitten on ollut tehdä työharjoittelua Ekomatkaajissa? Yhdellä sanalla: mahtavaa! Maria on antanut minulle uskomattoman mahdollisuuden päästä näkemään yrityksen toimintaa sekä osallistumaan sen kehittämiseen. Sain vauhdikkaan startin työhön toukokuussa Maailma kylässä -festareilla ja virallisesti aloitin työskentelyn elokuussa, päästen suoraan remontoimaan uutta toimistoa. Työkuvat ovat olleet niin edustamista, kirjoittamista kuin kahvin keittämistä ja maalaamista. Eli kaikkea mahdollista!

Miten päädyin työharjoitteluun Ekomatkaajille? Opiskelen restonomiksi Laurea-ammattikorkeakoulussa, painottaen matkailualaa. Vastuullinen matkailu on aina ollut itselleni tärkeää, ja kun ajankohta harjoittelulle lähestyi, tiesin mihin yritykseen ottaisin yhteyttä. Ekomatkaajien tekemä työ on ainutlaatuista ja halusin päästä osalliseksi tuota upeaa toimintaa!

IMG_2119.jpg

Muutamia ajatuksia oli siitä millaista työ tulisi olemaan, mutta lopulta se oli paljon monipuolisempaa kuin odotin! Pääsin osalliseksi uuden toimiston avajaisia, uusien kohteiden mukaanottoa sekä miettimään erilaisia toimintatapoja yrityksen tulevaisuutta silmällä pitäen. Vastuulleni sain blogin ja Instagramin sisällöntuotannon, nettisivujen kirjoittamisen sekä erilaisiin tapahtumiin esitysten luomisen. Sekä toimiston avajaiset, että loppu vuodesta pidetty infoilta, olivat syksyn isoimmat rutistukset. Molemmat onnistuvat yli odotusten! Ne innostuneet keskustelut, joita pääsin käymään eivät tule unohtumaan helpolla.

Tietoni ja näkemykseni vapaaehtoistyöstä sekä uhanalaisten eläinten suojelusta kehittyivät huimasti. Luin artikkeleita ja kirjoituksia niin valaiden fysiologiasta kuin yhteistyöprojektien historioista. Ilahduttavana loppusilauksena sain vielä kirjoittaa Etelä-Afrikan projektillemme suosituskirjeen kilpailua varten. Eläinten suojelun lisäksi Ekomatkaajat työskentelee puhtaamman luonnon hyväksi. Pääsin osallistumaan Ympäristöministeriön järjestämään työryhmään, jossa kehiteltiin erilaisia toimintamalleja muovin vähentämiseksi Suomessa. Tämä jos mikä oli upea kokemus!

Parasta kuitenkin kaikessa oli se, että sain työskennellä itselle tärkeiden asioiden parissa, eli vastuullisen matkailun ja eläintensuojelun. Jos näihin asioihin minulla oli kiinnostus jo entuudestaan, se vain syveni harjoittelun myötä. Pääsin myös seuraamaan läheltä yksityisyrittäjän arkea. Se ei ole aina helppoa, mutta se tunteen palo, jolla Maria työtään teki, oli ihailtavaa ja inspiroivaa. Maailmasta pystyy tekemään paremman paikan, jos niin haluaa.

Kiitos Maria, että sain tämän mahdollisuuden!

Love and turtles, Heidi

Kuva: Rawpixel