Työharjoittelu Ekomatkaajilla

 
 
 

Kuten aikaisemmin olen kertonut, olen ensimmäisen vuoden opiskelija Haaga-Heliasta ja opiskelen matkailunliikkeen johtoa. Tällä hetkellä suoritan työharjoittelua Ekomatkaajilla, joka alkaa olla jo loppusuoralla. Tästä harkasta on jäänyt enemmän käteen kuin osasin kuvitellakkaan, vaikka tiesin jo tähän ryhtyessä että tästä tulee antoisaa, ja uutta tulen oppimaan varmasti paljon. Tässä postauksessa kerron kokemuksiani harjoittelijana.

Tässä tekemäni mainos Costa Rican yhdestä kohteestamme.

Tässä tekemäni mainos Costa Rican yhdestä kohteestamme.

Harjoitteluni koostuu 270 työtunnista, jotka suoritetaan harkkapaikan kanssa sovituilla työskentelytavoilla. Esimerkiksi minä työskentelen suurimman osan ajasta itsenäisesti kotona. Työni on koostunut erilaisista markkinointi projekteista. Työhöni on kuulunut mm. blogin, facebookin ja instagramin päivittäminen, mainosten suunnittelu ja toteuttaminen, puuhakirjojen teko, tietopakettien kokoaminen, videokoosteiden tekeminen kohteista, matkailtoihin osallistuminen sekä nyt toukokuussa pääsen Maailma kylässä- festivaaleille mukaan. Työ on ollut monipuolista ja selkeää. Ja voin kertoa, Ekomatkaajilla ei tule koskaan hetkeä jolloin ”ei ole mitään tekemistä”. Aina löytyy jotain hommaa, mikä on tietysti aivan mahtavaa.

Instagrammia olen päivittänyt ajankohtaisilla julkaisuilla pitkin harjoitteluani.

Instagrammia olen päivittänyt ajankohtaisilla julkaisuilla pitkin harjoitteluani.

Minulla on omat henkilökohtaiset sometilit, mutta ne eivät ole verrattavissa työtileihin. Selitin Marialle heti kättelyssä että minulla ei ole oikein yllä mainituista hommista kokemusta, mutta halua ja intoa oppia, joten Maria otti minut sitten harjoitteluun. Mielestäni yksi tärkeimmistä asioista harjoittelussa on ollut se että minulle on oikeasti annettu mahdollisuus oppia ja päästä mukaan yrittäjän elämään. Olen saanut vastuuta hyvin paljon ja olen päässyt kehittymään oman alan ammattiosaamisessa.

Mokia ja virheitä on sattunut, kaikenlaisia kommelluksia typoista väärään infoon on mahtunut tälle kokemukselle. Täällä mokia ei onneksi tarvitse pelätä. Minulla on kokemusta aikaisemmista harkkapaikoista joissa virheitä ei saanut tulla, ei vaikka olimme oppilaina oppimassa. Joskus myös tuntuu että harjoittelijoita otetaan vaan hanttihommiin tekemään töitä joihin muilla ei ole aikaa tai halua. Ekomatkaajat eivät kuulu tähän kastiin. Töitä pääsee tekemään niin paljon kuin sielu sietää, ja mikä on myös tärkeää, kaikkea ei ole pakko tehdä. Maria ilmoitti heti ensimmäisellä viikolla minulle että jos vastaan tulee projekti mitä en tahdo tehdä niin silloin minun ei yksinkertaisesti tarvitse tehdä sitä. Se tuntui mielestäni mukavalta, vaikka vastaan ei ole tullut yhtään projektia mistä olisin kieltäytynyt, vapaus kieltäytyä tuntui helpottavalta. Maria ei myöskään hermostu tai turhaudu kun apua ja neuvoa kysyy, mistä olen ollut kiitollinen. Mielestäni harjoitteluissa tärkeintä on että harjoittelija voi luottaa siihen että työpaikalla hänelle, hänen kysymyksilleen tai mokilleen ei naureta ja että häneen ei suhtauduta alentavasti.

Ekomatkaajat eivät sovi harjoittelupaikaksi jos itsenäinen työskentely ei onnistu, tietokoneen käyttö on mahdotonta ja pienyritys ei kiinnosta juuri sinua. Mutta jos pystyt kaikkeen yllä mainittuun ja sinua kiinnostaa olla mukana tärkeässä työssä niin suosittelen ehdottomasti työharjoittelua Ekomatkaajilla.

Ja jos teillä on jotain kysyttävää harjoittelusta niin laittakaa kysymykset kommentteihin postauksen alle, vastaan oikein mielelläni teille! 😊

Rakkaudella,
Maisa ☮