Vapaaehtoistyötä alkaen 53 euroa/ vuorokausi

 
 
 
 
Teneriffalla näet valaita ja delfiinejä todennäköisesti joka kerta, kun olet merellä

Teneriffalla näet valaita ja delfiinejä todennäköisesti joka kerta, kun olet merellä

Miksi maksaisin, jotta pääsen suojelemaan eläimiä ja ympäristöä?

Valitettavan usein suurin osa luonnonsuojeluprojekteista ja yrityksistä eivät saa rahallista tukea, jonka takia ne eivät pysty tarjoamaan huolenpitoa saati sitten palkkaa vapaaehtoiselle. Ekomatkaajien projekteista kaikki ovat kuitenkin sellaisia, että paikalle matkustava saa ruokaa ja katon päänsä päälle. Aterioiden määrä ja majoituksen laatu vaihtelevat kohteittain: joissain ruoka saattaa kuulua viikon hintaan, kun taas toisaalla pitää ruuasta maksaa lisähinta.

Vapaaehtoisten rahoituksen avulla ja vapaaehtoisten työpanoksen avulla projektit pyörivät ympäri vuoden. Ilman vapaaehtoisia osa töistä jää tekemättä.

Etelä-Afrikan projektiorganisaatio kertoo vapaaehtoisten projektimaksusta seuraavaa:

“Vapaaehtoisten maksama projektimaksu käytetään koko projektin ylläpitoon (kulkuvälineiden ostamiseen ja ylläpitämiseen, bensaan, monitorointi- ja tutkimustarvikkeisiin, tietokoneisiin, kamera-ansoihin, pattereihin, projektiorganisaation palkkoihin sekä majoitukseen ja ruokaan). Ilman vapaaehtoisten taloudellista tukea projektiorganisaatio ei voisi jatkaa toimintaansa eikä Marakelen kansallispuistossa olisi tällöin ketään, joka monitoroisi aluetta.”

Thaimaan projektiorganisaatio kertoo vapaaehtoisten projektimaksusta seuraavaa:

“Vapaaehtoisten maksama projektimaksu on suurin tulonlähde, jolla koko projekti rahoitetaan emmekä voisi tulla toimeen ja pyörittää projektia ilman näitä rahoja. Projektimaksulla katetaan kaikki suorat kulut, jolla projektilla on (ruoka, majoitus, harjoittelu ja orientaatio, päivittäiset kuljetukset perilläolon aikana, projektiorganisaation palkat ja maan sisäinen tuki).” Ajoittain osa (alle 20 %) vapaaehtoisten projektimaksusta käytetään projektin koordinointiin ja kehittämiseen sekä lupamaksuihin.

Phuketin norsujen suojelukeskukseen pelastetaan sairaita, loukkaantuneita, kaltoinkohdeltuja ja vanhoja norsuja. Ne saavat nauttia eläkepäivistään Paklokissa, jossa niitä hoitaa keskuksen 98 työntekijää. Vaikka norsut ovat eläkkeellä, puisto ei saa niitä lahjoituksena vaan ostaa näitä kaltoinkohdeltuja norsuja omistajiltaan. Yhden norsun pelastaminen maksaa n. 12 000 – 54 000 dollaria ja lisäksi norsuille tarvitaan jatkuvasti lääkintätarvikkeita. Puiston ylläpitäminen on kallista: norsut tarvitsevat isoina eläiminä paljon tilaa ja ne syövät valtavasti.

Matkan hinta

Edullisin kohteistamme on Teneriffa, jossa pääset auttamaan valaita ja delfiinejä alk. 53 eurolla/ vuorokausi. Tämä hinta on voimassa tänä vuonna, kun matkustat kohteeseen kahdeksi viikoksi. Hintoihin ei sisälly lennot ja kuljetukset. Moni yhdistää vapaaehtoistyön muuhun lomailuun Teneriffalla. Voit hyvin varata lennot useamman viikon ajaksi ja viettää vapaaehtoistyössä osan ajasta.

Ekomatkaajien rooli

Ekomatkaajat on etsinyt luotettavat kansalaisjärjestöt, joiden kautta raha menee oikeaan tarkoitukseen. Olemme itse käyneet jokaisessa vapaaehtoistyöprojektissa tutustumassa työhön ja projektin vetäjiin. Ekomatkaajilla on yksinoikeus kaikkiin projekteihin, joiden kanssa se tekee yhteistyötä. Kauttamme pääset Costa Ricaan, Espanjaan, Etelä-Afrikkaan ja kahteen Thaimaan kohteeseen.

Toimintamme onnistumista ei mitata rahalla vaan toiminnan vaikuttavuudella. Tärkein työmme on löytää sopivat henkilöt juuri heille sopiviin projekteihin auttamaan uhanalaisia eläimiä. Saamme kansalaisjärjestöiltä pienen provision ja lähtijältä laskutamme lisäksi alvin ja palvelumaksun. Suomeen jäädessäsi annat keräyslippaaseen todennäköisesti muutaman kympin, mutta matkalle lähtiessäsi isomman summan ja lisäksi saat osallistua itse eläinten- ja luonnonsuojeluun, jonka muistat lopun ikäsi.

@ekomatkaajat #ekomatkaajat

Phuketiin pelastetaan vanhoja ja sairaita norsuja

Phuketiin pelastetaan vanhoja ja sairaita norsuja