Costa Rica

Ojochal

IMG_5062.jpg

Costa Rica / Ojochal kohteena

Merikilpikonnaprojekti Ojochalissa tekee jatkuvaa yhteistyötä paikallisten kyläyhteisöiden kanssa. Paikallisyhteisölle opetetaan esimerkiksi kuinka he voivat valmistaa itse ekologisia saippuoita muovittomasti ja mikä merkitys muovin vähentämisellä ja kierrätyksellä on. Projektille on myönnetty Costa Rican turistiministeriön Sinilippu-palkinto (The Blue Flag Ecology Program). Sininen lippu myönnetään vuosittain niille yhteisöille, jotka ovat saavuttaneet vähintään 90 % ohjelman vaatimista ekologisista tavoitteista.

Vapaaehtoiset pääsevät tutustumaan alueella pesiviin kilpikonniin ja niiden elintapoihin. Työ aloitetaan perehdytyksellä projektiin. Työkuvaan kuuluu rantojen monitorointi, kilpikonnien munien siirto hautomoon ja poikasten vapauttaminen mereen. Kohteessa tehdään tieteellistä tutkimustyötä ja vapaaehtoiset ovat tärkeä osa tämän työn tekoa ja tietojen keräämistä. 

Projektiorganisaatiolla on monta tutkimusprojektia käynnissä ympäri vuoden. Voit päästä mukaan mm. krokotiiliprojektiin. Alueella liikkuu paljon käärmeitä ja niitä pyritään etsimään ja tutkimaan pimeään aikaan keskellä sademetsää. Täällä pääset turvallisesti tutustumaan moniin eläinlajeihin ammattilaisten johdolla. Projektilla on myös oma perhospuisto ja siihen liittyvä projekti. Vapaaehtoiset pääsevät myös mukaan erilaisiin paikallisten kyläyhteisöiden kanssa tehtäviin projekteihin. Voit myös valita pelkän merikilpikonnaprojektin!  

Vapaaehtoiset työskentelevät yhdessä projektin vetäjän kanssa, joka huolehtii työn edistymisestä. Työtä tehdään kuusi päivää viikossa noin kuusi tuntia päivässä. Halutessasi sinulla on mahdollisuus myös tehdä pidempiä työpäiviä. Aterioiden kustannukset kuuluvat hintaan ja ruuat valmistetaan itse. 

 
P1060386.jpg
 

Kenelle

Vapaaehtoisilta vaaditaan hyvää peruskuntoa. Alaikäraja on 12-vuotta aikuisen seurassa. Erillistä lapsialennusta ei ole. Vapaaehtoiset valmistavat ruuat itse. Tarvittavat raaka-aineet tarjotaan projektin puolesta ja valikoima on todella laaja. 

Kohteessa tehdään raskastakin työtä, päivän aikana ylitetään joki useasti ja sademetsän polut ovat mutaisia sadekaudella, joten otathan huomion, että tämä ei ole leppoisa lomakohde. 

Milloin ja hinta

Sesonki sijoittuu heinäkuusta joulukuuhun. Edullisen hinnan saat, kun ilmoitat varausta tehdessä viite/ viestikohdassa Ekomatkaajat. Tällöin myös tuet Ekomatkaajien toimintaa.

majoitus

Kahden hengen huone, jaetut saniteettitilat käytävällä. Pyykkiä voi pestä itse pesutiloissa, biohajoavilla pesuaineilla. Huomioithan, että varsinkin sadekaudella vaatteet eivät kuivu nopeasti.

Esimerkki työpäivän kulusta

Työtä tehdään pääsääntöisesti yöllä ja aikaisin aamulla, joten saat todennäköisesti välillä vapaata keskellä päivää ja voit nauttia vapaa-ajasta pihalla kirjaa lukien tai ottaa torkut riippumatossa. Työvuoro voi olla esimerkiksi klo 00 – 04. Työviikon aikana töitä tehdään kuutena päivänä.

ennen matkaa

Matkailijalla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset voimassa. Muista rokotuksista ota yhteyttä lääkäriisi. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Costa Ricaan, kun matkan kesto on alle 90 päivää. Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen. Kohteessa pärjää englannin kielen taidolla, mutta espanjan kielen osaamisesta on hyötyä.

Suosittelemme kattavaa matkavakuutusta.

näin pääset perille

Lento San Joseen, josta bussilla tai taxilla kohteeseen. Reserva Playa Tortuga sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan päästä San Josesta. 

MUUTA HUOMIOITAVAA

Ekomatkaajat markkinoi kohdetta sivuillaan, mutta asiakas on aina itse yhteydessä kansalaisjärjestöön ja varaa matkan heiltä suoraan. Tiedot on marraskuulta 2018, jolloin kävimme tutustumassa kohteeseen.

 
 
 
 
 

Ojochal, Costa Rica