Costa Rica

Puntarenas

P1040857.jpg

Costa Rica / Puntarenas kohteena

Villieläinten suojelukeskus pelastaa ja auttaa haavoittuneita ja orvoksi jääneitä eläimiä. Heidän tavoite onkin: pelasta – auta – vapauta. Keskus tarjoaa kliinistä hoitoa ja tarpeen vaatiessa myös kodin eläimille, joita ei voida vapauttaa takaisin luontoon. Suojelukeskus toimii myös koulutuskeskuksena paikallisille sekä turisteille. Heidän pitkäaikaisena tavoitteena on vähentää ihmisten aiheuttamia ongelmia eläimille.

Puntarenas / vapaaehtoistyö

Vapaaehtoisena tässä projektissa pääset työskentelemään eläinten parissa niitä auttaen. Työtehtävinä voi olla esimerkiksi eläinten häkkien siivous, aktivointilelujen valmistus ja ruokien vieminen häkkeihin. Pidempään projektissa mukana oleville työtehtävät laajenevat mm. eläinten ruokien valmistamiseen. Keskuksessa autettavien eläinten kirjo on laaja ja keskuksessa on tällä hetkellä mm. hämähäkkiapinoita, laiskiaisia ja muutama kinkaju (kierteishäntäkarhu).

 
P1040839.jpg
 

Kenelle

Kohde sopii erilaisista eläimistä ja niiden hoitamisesta kiinnostuneille itsenäisille ja omatoimisille yli 18-vuotiaille. 16 - ja 17-vuotiaat saattavat päästä mukaan, mutta heidän kanssaan käydään aina ensin Skype-keskustelu, jonka lisäksi haetaan mukaan hakupapereilla. Keskuksen kokki valmistaa vapaaehtoisille kasvisruokaa viitenä päivänä viikossa. Muina päivinä ruuat valmistetaan itse. Aamiaiset vapaaehtoiset valmistavat päivittäin itse. Ilmoitathan erikoisruokavaliot ja allergiat etukäteen.

Milloin ja hinta

Ympärivuotinen kohde. Kohteessa tulee viettää vähintään viikko ja perillä saa viettää enintään 3 kuukautta. Hintatiedot saat painamalla hae mukaan-nappulaa.

majoitus

Majoituksia on kolme erilaista vaihtoehtoa ja hinta määräytyy valitun majoitusmuodon mukaan. Vapaaehtoisten talo (vaatimattomin): kahden hengen huoneita, yhteinen keittiö ja saniteetti tilat. Terassilla on kiva syödä aamupalaa ja katsella sademetsää.

Asunto: isossa huoneessa on keittiö, leveä kerrossänky ja peseytymistilat yksityisessä käytössä. Toisen kerroksen asunnolta näkee vapaaehtoisten talon sekä toisella puolella sijaitsevan työntekijöiden talon.

Villa Alturas: kahden hengen yksityinen huone, uima-allas ja mahdollisuus täysihoitoon. Parin minuutin kävelymatkan päässä muista taloista.

Vapaaehtoisilla on käyttöoikeus pyykinpesukoneeseen ja kuivuriin. Omat pyykinpesuaineet on hyvä varata mukaan, ja ne tulee olla biohajoavia. Alueella on toimiva wifi-yhteys.

Esimerkki työpäivän kulusta

7.00 Aamiainen itse valmistettuna
7-9.30 Häkkien siivous ja eläinten ruokinta
9.30-10 Tauko
10-12 Häkkien kunnostaminen ja avustavat työt keskuksella
12-14 Lounas
14-16 Häkkien siivous ja eläinten ruokinta
16-17 Tauko
17.00 Illallinen

Työviikon aikana on kaksi vapaapäivää.

ennen matkaa

Projektiin ilmoittautumisen jälkeen saat tarkan listan tarvittavista vaatteista ja tarvikkeista. Matkailijalla tulee olla kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset voimassa. Jäykkäkouristus on pakollinen. Muista rokotuksista ota yhteyttä lääkäriisi.

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Costa Ricaan, kun matkan kesto on alle 90 päivää. Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen.

Suosittelemme kattavaa matkavakuutusta.

näin pääset perille

Lento San Joseen, josta taksilla noin 3,5 tunnin matka tai bussilla noin kuuden tunnin matka keskukselle. Saapuminen tulee olla keskiviikkona tai sunnuntaina, ennen kello kahdeksaa illalla. Tarkemmat ohjeet saapumiselle saat projektiin ilmoittautumisen jälkeen.

 

Huomioitavaa tähän projektiin liittyen

Suosittelemme kaikille tähän projektiin lähteville orientaatiota jo ennen matkaa. Kirjallinen orientaatiopaketti maksaa 50 euroa (sis. alv) ja saat sen sähköpostitse. Voit myös varata henkilökohtaisen orientaation Espoon toimistoomme, jolloin käymme yhdessä läpi orientaatiopaketin sisällön. Saat lisäksi paketin sähköpostiisi. Henkilökohtainen orientaatio maksaa 80 euroa / henkilö (sis. alv).

Ekomatkaajat ei saa tältä projektilta euroakaan siitä, että markkinoimme heidän projektiaan. Ostamalla orientaatiopaketin tuet Ekomatkaajien toimintaa ja kuulet tärkeitä tietoja kohteesta jo ennen matkaa.

 
 
 
 
 
 

Puntarenas, Costa Rica