Espanja

Teneriffa

Teneriffa delfiinien kuvaaminen.JPG

vapaaehtoistyö Teneriffalla

Teneriffalla sijaitsee yksi maailman isoimmista delfiinien- ja valaidentarkkailukeskuksista. Työskentelet katamaraanilla muutaman päivän ajan viikossa (yleensä 2-4 päivänä). Työvuoron aikana pääset tarkkailemaan ja tutkimaan merialueella asuvia ja ohi kulkevia valaita ja delfiinejä sekä niiden käyttäytymistä. Vapaaehtoisia on kerrallaan katamaraanilla kahdesta kolmeen henkilöä. Yhden tehtävä on kirjata havainnot ylös kun toisen työtehtävä on kuvata valaat ja delfiinit. Pääset näkemään valaita ja delfiinejä todennäköisesti jokaisella merimatkalla, koska monet näistä meressä asuvista nisäkkäistä asuvat alueella pysyvästi.

Hinta alkaen 434 euroa/ viikko.

Ympärivuotinen kohde.

NÄIN PÄÄSET MUKAAN

Lähetä meille vapaamuotoinen kysely ja kerro, koska haluaisit lähteä vapaaehtoiseksi. Me selvitämme paikkatilanteen. Vahvistus tulee yleensä muutaman päivän sisällä. Tämän jälkeen voit varata lennot. Lähetämme laskut vahvistuksen jälkeen.

YHDISTÄ KAKSI PROJEKTIA MATKAASI

Voit yhdistää Espanjan matkaasi Teneriffan ja Aronan vapaaehtoistyön.

Matka meni erittäin hyvin! Tykkäsin todella paljon vapaaehtoistyöstä, jota oli mielestäni juuri sopiva määrä. Työ oli myös hauskaa ja kiinnostavaa! Kokeilin myös paljon kaikkea minulle uutta matkalla esim. sukeltamista ja surffaamista!
— Tony
Teneriffa Ekomatkaajat.jpg

TOP3

Delfiinien suojelu

Valaiden suojelu

Resque koirien ulkoiluttaminen

Kanariansaarten lähettyvillä tavataan jopa 26 erilaista valaslajia jättiläismäisestä sinivalaasta sympaattisiin delfiineihin. Ne uivat niin lähellä rannikkoa, että saarista on tullut Euroopassa paikka, jossa on eniten havaintoja vapaina liikkuvista valaista. Yleisimmät lajit ovat pallopäädelfiini, pullokuonodelfiini ja ryhävalas. Jotkin niistä asuvat saarilla pysyvissä yhdyskunnissa. Teneriffan pallopäävalaat pysyttelevät samalla alueella ympäri vuoden. Ympäri vuoden paikoillaan pysyvät valaspopulaatiot ovat harvinaisia ja pallopäävalaat ovatkin tehneet Kanariansaarista maailman tärkeimmän valasturismikohteen.

Vapaaehtoisten toinen tärkeä tehtävä katamaraaniretken aikana on tietoisuuden levittäminen. Turisteille kerrotaan valaista, delfiineistä ja merten muoviongelmasta. Projektiorganisaation suojeluohjelman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta muovisten kertakäyttötavaroiden ja muiden muovisten tuotteiden tuhoisista vaikutuksista meriympäristöön. Projektiorganisaation vuoden 2019 tavoitteena on saada 1 000 000 allekirjoitusta vetoomukseen, joka esitellään YK:ssa vuoden lopussa. Muoviongelma selkeästi kiinnostaa ja asioille halutaan muutosta, jos tällainen määrä allekirjoituksia saadaan kasaan. Vuonna 2019 on myös aloitettu rantojen siivoustalkoot pienemmillä ja usein unohdetuilla rannoilla. Roskat lajitellaan ja tieto roskan lähteistä kirjataan ylös. Muoviroskat tutkitaan ja näin selvitetään, mitkä yritysten tuotteita rannoilta eniten löytyy. Tämä tieto tullaan välittämään kyseisille suurimmille yrityksille ja näin yritetään vaikuttaa myös näihin yrityksiin.

Työtä tehdään lisäksi projektiorganisaation talolla ja työvuoroon kuuluu mm. valaiden ja delfiinien tutkimusta. Projektiorganisaation tietokantoja on täydennetty jo yli 30 vuoden ajan ja ne sisältävät yli 13 000 erillistä merkintää merieläimistä tehden niistä kaikkein täydellisimmän tietolähteen valaiden maailmassa. Vapaa-aikana ja sääolosuhteista johtuen (mikäli katamaraaneille ei päästä), moni auttaa resque-koirien keskuksella. Projektiorganisaatio työskentelee niiden katamaraanien kanssa, jotka ovat saaneet ympäristömerkin eivätkä aiheuta merten eläimille stressiä. Lisäksi jokainen vapaaehtoinen saa valita omien kiinnostustensa mukaisen projektin, johon osallistuu vapaaehtoistyöviikkojensa ajan. Kaikki projektit liittyvät olennaisesti eläinten- ja luonnonsuojeluun. Vaihtoehtoina ovat tutkimustyö, ekoturismi, Earth Ambassadors, valo- ja videokuvaus sekä Earth Angels. Kaikista näistä saat lisätietoa perillä kohteessa.

Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari sekä asukasluvultaan Espanjan suurin saari. Santa Cruz de Tenerife on saaren pääkaupunki ja se sijaitsee saaren pohjoisosassa. Saarella sijaitseva tulivuori Teide on myös Espanjan korkein vuori, kohoten jopa 3718 metriin. Vuorelle pääsee hyvällä ilmalla köysirataa pitkin. Teneriffa on sekä rantalomailijoiden, että luontomatkailijoiden suosiossa. Saaren kaunis luonto ja lukuisat vaellusreitit houkuttelevat matkailijoita. Teneriffalta löytyy sekä vehreää metsää, aavikoituneita alueita että hedelmäviljelyksiä. Saarella kasvaa yli kolmetuhatta eri kasvilajia. Ilmasto on matkailijalle suopea ja keskilämpötila on noin kahdenkymmenen asteen tienoilla.

Olemme tehneet yhteistyötä projektiorganisaation kanssa vuodesta 2017.

Tähän projektiin pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

#delfiiniensuojelu #delfiinienpelastaminen

Matkan kohokohtia oli paljonkin, mm. veneillä työskentely ja delfiinien näkeminen läheltä, uusiin ihmisiin tutustuminen ja vapaaehtoistyökokemuksen saaminen.
— Saga
 
Ekomatkaajat delfiiniensuojelu.jpg

Kenelle

Tämä projekti on täydellinen valinta nuorelle, jopa yksin matkustavalle 16-vuotiaalle, joka haluaa auttaa uhanalaisia eläimiä, harjoittaa kielitaitoaan ja nauttia lomasta merellä. Työvuorot katamaraaneilla ovat rentoja ja niidenkin aikana pääsee uimaan! Työ projektiorganisaation talolla on analyyttista tiedonkeruuta ja tietojen tallentamista. Tämä on kohde, josta on helppo aloittaa ja lähteä tämän jälkeen vaativampiin kohteisiin. Matkan jälkeen saat halutessasi todistuksen, joka on hyvä lisä CV:ssä!

Suosittelemme kohdetta nimenomaan nuorille, alle 30-vuotiaille. Mikään ei kuitenkaan estä kaiken ikäisiä lähtemästä mukaan, mikäli nautit vapaaehtoistyöstä merellä!

Vapaaehtoiset valmistavat viikottain monipuolisia ruokia paikallisen rouvan avustuksella. Kasvisruokia valmistetaan joka ilta. Mama Teresa on erikoistunut myös vegaanisten ja gluteenittomien aterioiden kokkaamiseen.

Milloin ja hinta

Teneriffa on ympärivuotinen kohde. Kohteessa tulee viettää vähintään viikko. Syyskuussa valaat muuttavat ja kulkevat Teneriffan ohi - tämä on loistava aika matkustaa kohteeseen! Ensimmäisen viikon hinta on 434 euroa ja seuraavat viikot maksavat 310 euroa/ viikko. Hinta sisältää projektissa tehtävän työn, majoituksen ja ruoat työpäivien aikana. Saat etukäteen sähköisen infopaketin ja perillä projektin t-paidan. Aloituspäivät ovat sunnuntaisin.

Hiljaisina kausina projekti ottaa mukaan myös 14- ja 15-vuotiaita vanhempiensa kanssa, mutta majoitusta ei voida taata projektiorganisaation talolla. Perheille suosittelemme viikon matkaa. Aikuisen hinta on 434 euroa / viikko ja 14- tai 15-vuotiaan lapsen hinta on 399 euroa / viikko. Majoitus muualla sekä mahdolliset muut kuljetukset eivät kuulu tähän hintaan.

Vuoden 2020 hinnat: aikuisen hinta on 475 euroa/ viikko ja seuraavat viikot maksavat 310 euroa/ viikko. 14- tai 15-vuotiaan lapsen hinta on 399 euroa / viikko.

arvokas työ

Toimintamme onnistumista ei mitata rahalla vaan toiminnan vaikuttavuudella. Tärkein työmme on löytää sopivat henkilöt juuri heille sopiviin projekteihin auttamaan uhanalaisia eläimiä.

majoitus

Majoitus on yksinkertainen ja vaatimaton. Samassa huoneessa majoittuu yleensä 2 - 4 henkilöä ja peseytymistilat ovat jaetut. Suosittelemme oman makuupussin mukaan ottamista, mutta tarvittaessa voit lainata projektiorganisaatiolta liinavaatteet, makuupussin ja pyyhkeen. Huomioithan, että projektiorganisaation talo sijaitsee 600 metriä merenpinnan yläpuolella Aronassa. Sen takia varsinkin talvikaudella saattaa aamuisin ja iltaisin olla kylmä sekä ulkona että sisällä talossa, joten lämpimät varusteet ovat suotavat. Merellä saattaa myös käydä viileä tuuli, joten lämmin vaate kannattaa varata työpäivienkin ajaksi päälle. Organisaation talolla asuu kissoja. Projektiorganisaation talossa ja viereisessä vapaaehtoisten talossa toimii wifi.

Vapaaehtoisten majoitus

Vapaaehtoisten majoitus

Haluaisitko mieluummin hieman yksityisyyttä? Lähistöllä on monia hotelleja ja hostelleja. Tällaisia ovat mm. VistalRoque ja Casa Rural Arona. Voit majoittua näissä ja osallistua vapaaehtoistyöhön, kunhan saavut sovittuina ajankohtina projektiorganisaation talolle työvuoroille. Majoituksen muualla kukin varaa itse eikä tästä tule alennusta matkan hinnasta.

esimerkki työpäivän kulusta

7.00-9.00 Aamupala

9.00 Venepäivinä lähtö katamaraaneille

10.00 Talopäivinä aamupalaveri ja tehtävien jako

10-15 Projekteihin osallistuminen

17.30 Ruokien valmistus kokkausvuorossa olevilla sekä iltapalaveri

18:00 Venepäivinä paluu maihin ja kerätyn datan siirto koneelle

19-20 Illallinen ja keittiön siivous

20-21 Iltatapaaminen

ennen matkaa

Kameran saat työpäivien ajaksi lainaksi projektiorganisaatiolta. Resque-koirien keskukselle kannattaa lähteä lenkkareissa tai tennareissa.

Joululomien aikana projektiorganisaatiolla on antaa vähemmän työtä ja moni on itse lomilla, joten emme suosittele vapaaehtoistyöhön lähtöä ko. ajankohdaksi.

NÄIN PÄÄSET MUKAAN

Lähetä meille vapaamuotoinen kysely ja kerro, koska haluaisit lähteä vapaaehtoiseksi. Me selvitämme paikkatilanteen. Vahvistus tulee yleensä muutaman päivän sisällä. Tämän jälkeen voit varata lennot. Vahvistuksen jälkeen lähetämme laskut.

SÄÄNNÖT

Ennakkomaksu 100 euroa tulee maksaa heti sen jälkeen, kun hakemus on hyväksytty. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

PERUUTUSEHDOT

Matkan voi peruuttaa 1 kk ennen lähtöä 100 euron kuluilla. Matkan voi peruuttaa 14 päivää ennen lähtöä 200 euron kuluilla. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen lähtöä tehdyistä peruutuksista ei palauteta rahaa takaisin. Muistathan hankkia kattavan matkavakuutuksen.

näin pääset perille

Helsingistä pääsee suoralla lennolla Teneriffalle. Saapumiskenttänä tulee olla Teneriffan eteläinen lentokenttä (TFS). Projektiorganisaatio voi noutaa sinut lentokentältä erillistä maksua vastaan (20 euroa). Tästä tulee sopia etukäteen Ekomatkaajien kautta. Voit myös käyttää julkisia ja saapua perille omien aikataulujesi mukaan. Saat tarkemmat ohjeet infokirjeessä loppumaksun suorittamisen jälkeen.

MAATA PITKIN KOHTEESEEN

Voit myös matkustaa maata pitkin! Ensiksi kannattaa matkata Helsingistä lautalla Tallinnaan. Tallinnasta matkailija voi aloittaa mieleisensä seikkailun Espanjaan. Liikkuminen Euroopassa on helppoa ja huoletonta, sillä useimmat maat kuuluvat Schengen- maihin, eli maiden rajoja ei vartioida ja viisumeita ei tarvita missään, mutta silti on mukana kannettava virallista henkilöllisyystodistusta jolla voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä. Espanjasta Teneriffalle matkustus onnistuu lautalle, matka kestää noin kaksi päivää. Kun on saavuttu Teneriffalle, voi projektikohteeseen matkata omin keinoin julkisilla.

VINKKEJÄ MUOVIN VÄHENTÄMISEEN MATKAN AIKANA

Matkalle on hyvä varata mukaan oma kestävä juomapullo, jota täyttää hanasta tai isommasta vesikanisterista. Tämä säästää muovinkäytön lisäksi myös rahaa, sillä pienet kertakäyttöiset muovipullot tulevat matkustajalle kalliimmaksi.

Täytettävän vesipullon lisäksi on hyvä varautua omalla aterinsetillä, jolla voidaan ehkäistä kertakäyttöisiä aterimia. Aterimet voivat olla esimerkiksi bambusta tai kookoksenkuoresta valmistettuja, sillä metalliset aterimet saatetaan kerätä pois käsimatkatavaroista lentokenttien turvatarkastuksissa. Perillä et tarvitse omia aterimia. Huomattavin kertakäyttömuovin määrä syntyy palveluissa ruokailujen aikana. Matkustajan kannattaa lounastaa ravintolassa paikan päällä, jolloin vältetään kertakäyttöiset mukaan otettavat rasiat ja pakkaukset. Myös ravintolassa syödessä on hyvä pyytää juomat ilman pilliä ja kertakäyttöisiä mukeja.

Omalla kestokassilla vältetään ohuiden muovipussien kulutusta. Matkatavarat, joita ei olla tuomassa takaisin kotimaahan, on hyvä lahjoittaa paikallisten käyttöön ennemmin kuin heittää kokonaan pois.

 
 

Kuvia kohteesta

 
 
 

Casa De Los Delfines


Calle Virgen de Fatima
Vento, CN, 38649
Spain