Espanja

Arona

Arona vapaaehtoistyö kanariansaaret.JPG

vapaaehtoistyö aronan kylässä teneriffalla

Teneriffalla Aronan kylässä sijaitsee projektiorganisaatiomme talo, jossa vapaaehtoiset majoittuvat. Projektiorganisaatiolla on tarjolla kaksi projektia, joista toisessa kuvataan delfiinejä ja valaita kun taas toisessa äänitetään delfiinien ääniä.

Tässä projektissa äänitetään lyhyteväpallopäiden ja pullokuonodelfiinien ääniä RIB-kumiveneeltä käsin. Näin niistä saadaan kerättyä lisää tärkeää tietoa ja eläimiä voidaan suojella yhä paremmin.

Hinta alkaen 550 euroa/ viikko.

Ympärivuotinen projekti, mutta resursseja ei pystytä irrottamaan tähän projektiin sesongin ulkopuolella kovinkaan usein. Kysy siis lisätietoja, mikäli olet kiinnostunut tästä pjojektista!

NÄIN PÄÄSET MUKAAN

Lähetä meille vapaamuotoinen kysely ja kerro, koska haluaisit lähteä vapaaehtoiseksi. Me selvitämme paikkatilanteen. Vahvistus tulee yleensä muutaman päivän sisällä. Tämän jälkeen voit varata lennot. Lähetämme laskut vahvistuksen jälkeen.

YHDISTÄ KAKSI PROJEKTIA MATKAASI

Voit yhdistää Espanjan matkaasi Aronan ja Teneriffan vapaaehtoistyön.

Tähän projektiin pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

#delfiiniensuojelu #delfiinienpelastaminen

uVqbOwdI.jpeg

TOP3

Delfiinien tutkimus

Delfiinien äänen tutkimus

Pullokuonodelfiinin suojelu

Delfiinien ääniä alettiin tutkia 1990-luvulla. Tiedetään, että delfiinit pystyvät välittämään veden alla ohjeita toisilleen, mutta mitä ne tahtovat sanoa? Eniten on tutkittu pullokuonodelfiiniä. Se on yleisin laji delfinaarioissa ja elää luonnossa kaikissa valtamerissä.

Delfiinien äänten tutkijoita on maailmassa suhteellisen vähän. Tutkimus on teknisesti haastavaa. Yksi perusvihellys kestää 17-80 tuhannesosasekuntia. Ainoa keino saada selvää äänistä on nauhoittaa niitä ja vertailla sitten kaikessa rauhassa äänten värähtelytaajuutta esittäviä käyriä. Viheltelyn lisäksi pullokuonodelfiinit naksuttavat nopeimmillaan yli 200 naksahdusta sekunnissa.

Tutkimusta hidastaa se, että delfiiniparvien seuraaminen ei ole aivan helppoa, puhumattakaan äänten sieppaamisesta mikrofoniin matkan päästä ja päätelmien tekemisestä asiayhteyden perusteella.

IMG_2630.JPG
 
 

KENELLE

Tämä projekti on täydellinen valinta nuorelle, jopa yksin matkustavalle 16-vuotiaalle, joka haluaa auttaa uhanalaisia eläimiä, harjoittaa kielitaitoaan ja nauttia lomasta merellä. Työtä tehdään RIB-kumiveneellä sekä projektiorganisaation talolla, jossa tehtävä työ on analyyttista tiedonkeruuta ja tietojen tallentamista. Tämä on kohde, josta on helppo aloittaa ja lähteä tämän jälkeen vaativampiin kohteisiin. Matkan jälkeen saat halutessasi todistuksen, joka on hyvä lisä CV:ssä!

Suosittelemme kohdetta nimenomaan nuorille, alle 30-vuotiaille. Mikään ei kuitenkaan estä kaiken ikäisiä lähtemästä mukaan, mikäli nautit vapaaehtoistyöstä merellä!

Vapaaehtoiset valmistavat viikottain monipuolisia ruokia paikallisen rouvan avustuksella. Kasvisruokia valmistetaan joka ilta. Mama Teresa on erikoistunut myös vegaanisten ja gluteenittomien aterioiden kokkaamiseen.

MILLOIN JA HINTA

Kysy lisätietoja seuraavasta mahdollisuudesta päästä mukaan! Projekti pyörii kansalaisjärjestön työntekijöiden varassa. Vaikka projekti periaatteessa pyörii ympäri vuoden, voi siinä olla pitkiäkin taukoja hiljaisina aikoina.

Kohteessa tulee viettää vähintään viikko. Viikon hinta on 550 euroa ja kahden viikon hinta on 890 euroa. Hinta sisältää orientaation perillä, työtä kumiveneellä 2-3 kertaa viikossa ja tutkimustyötä projektiorganisaation talolla, majoituksen, aamiaiset ja illalliset. Saat etukäteen sähköisen infopaketin ja perillä projektin t-paidan. Aloituspäivät ovat sunnuntaisin.

ARVOKAS TYÖ

Toimintamme onnistumista ei mitata rahalla vaan toiminnan vaikuttavuudella. Tärkein työmme on löytää sopivat henkilöt juuri heille sopiviin projekteihin auttamaan uhanalaisia eläimiä.

MAJOITUS

Majoitus on yksinkertainen ja vaatimaton. Samassa huoneessa majoittuu yleensä 2 - 4 henkilöä ja peseytymistilat ovat jaetut. Suosittelemme oman makuupussin mukaan ottamista, mutta tarvittaessa voit lainata projektiorganisaatiolta liinavaatteet, makuupussin ja pyyhkeen. Huomioithan, että projektiorganisaation talo sijaitsee 600 metriä merenpinnan yläpuolella Aronassa. Sen takia varsinkin talvikaudella saattaa aamuisin ja iltaisin olla kylmä sekä ulkona että sisällä talossa, joten lämpimät varusteet ovat suotavat. Merellä saattaa myös käydä viileä tuuli, joten lämmin vaate kannattaa varata työpäivienkin ajaksi päälle. Organisaation talolla asuu kissoja. Projektiorganisaation talossa ja viereisessä vapaaehtoisten talossa toimii wifi.

Vapaaehtoisten majoitus

Vapaaehtoisten majoitus

Haluaisitko mieluummin hieman yksityisyyttä? Lähistöllä on monia hotelleja ja hostelleja. Tällaisia ovat mm. VistalRoque ja Casa Rural Arona. Voit majoittua näissä ja osallistua vapaaehtoistyöhön, kunhan saavut sovittuina ajankohtina projektiorganisaation talolle työvuoroille. Majoituksen muualla kukin varaa itse eikä tästä tule alennusta matkan hinnasta.ENNEN MATKAA

Äänityslaitteet saat työpäivien ajaksi lainaksi projektiorganisaatiolta.

Joululomien aikana projektiorganisaatiolla on antaa vähemmän työtä ja moni on itse lomilla, joten emme suosittele vapaaehtoistyöhön lähtöä ko. ajankohdaksi.

NÄIN PÄÄSET MUKAAN

Lähetä meille vapaamuotoinen kysely ja kerro, koska haluaisit lähteä vapaaehtoiseksi. Me selvitämme paikkatilanteen. Vahvistus tulee yleensä muutaman päivän sisällä. Tämän jälkeen voit varata lennot. Vahvistuksen jälkeen lähetämme laskut.

SÄÄNNÖT

Ennakkomaksu 100 euroa tulee maksaa heti sen jälkeen, kun hakemus on hyväksytty. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

PERUUTUSEHDOT

Matkan voi peruuttaa 1 kk ennen lähtöä 100 euron kuluilla. Matkan voi peruuttaa 14 päivää ennen lähtöä 200 euron kuluilla. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen lähtöä tehdyistä peruutuksista ei palauteta rahaa takaisin. Muistathan hankkia kattavan matkavakuutuksen.

NÄIN PÄÄSET PERILLE

Helsingistä pääsee suoralla lennolla Teneriffalle. Saapumiskenttänä tulee olla Teneriffan eteläinen lentokenttä (TFS). Projektiorganisaatio voi noutaa sinut lentokentältä erillistä maksua vastaan (20 euroa). Tästä tulee sopia etukäteen Ekomatkaajien kautta. Voit myös käyttää julkisia ja saapua perille omien aikataulujesi mukaan. Saat tarkemmat ohjeet infokirjeessä loppumaksun suorittamisen jälkeen.

MAATA PITKIN KOHTEESEEN

Voit myös matkustaa maata pitkin! Ensiksi kannattaa matkata Helsingistä lautalla Tallinnaan. Tallinnasta matkailija voi aloittaa mieleisensä seikkailun Espanjaan. Liikkuminen Euroopassa on helppoa ja huoletonta, sillä useimmat maat kuuluvat Schengen- maihin, eli maiden rajoja ei vartioida ja viisumeita ei tarvita missään, mutta silti on mukana kannettava virallista henkilöllisyystodistusta jolla voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä. Espanjasta Teneriffalle matkustus onnistuu lautalle, matka kestää noin kaksi päivää. Kun on saavuttu Teneriffalle, voi projektikohteeseen matkata omin keinoin julkisilla.

VINKKEJÄ MUOVIN VÄHENTÄMISEEN MATKAN AIKANA

Matkalle on hyvä varata mukaan oma kestävä juomapullo, jota täyttää hanasta tai isommasta vesikanisterista. Tämä säästää muovinkäytön lisäksi myös rahaa, sillä pienet kertakäyttöiset muovipullot tulevat matkustajalle kalliimmaksi.

Täytettävän vesipullon lisäksi on hyvä varautua omalla aterinsetillä, jolla voidaan ehkäistä kertakäyttöisiä aterimia. Aterimet voivat olla esimerkiksi bambusta tai kookoksenkuoresta valmistettuja, sillä metalliset aterimet saatetaan kerätä pois käsimatkatavaroista lentokenttien turvatarkastuksissa. Perillä et tarvitse omia aterimia. Huomattavin kertakäyttömuovin määrä syntyy palveluissa ruokailujen aikana. Matkustajan kannattaa lounastaa ravintoloissa paikan päällä, jolloin vältetään kertakäyttöiset mukaan otettavat rasiat ja pakkaukset. Myös ravintolassa syödessä on hyvä pyytää juomat ilman pilliä ja kertakäyttöisiä mukeja.

Omalla kestokassilla vältetään ohuiden muovipussien kulutusta. Matkatavarat, joita ei olla tuomassa takaisin kotimaahan, on hyvä lahjoittaa paikallisten käyttöön ennemmin kuin heittää kokonaan pois.

 
Ekomatkaajat.fi vapaaehtoistyö.jpeg
 
 
 
 
 
 

maa, kaupunki