Espanja

Teneriffa

P1030815.jpg

Teneriffa kohteena

Teneriffalla sijaitsee yksi maailman isoimmista delfiinien- ja valaidentarkkailukeskuksista. Työskentelet katamaraanilla muutaman päivän ajan viikossa. Työvuoron aikana pääset tarkkailemaan valaita ja delfiinejä sekä kirjaamaan havainnot ylös. Pääset näkemään valaita ja delfiinejä todennäköisesti jokaisella merimatkalla, koska monet näistä eläimistä asuvat täällä pysyvästi. Kanariansaarten lähettyvillä tavataan jopa 26 erilaista valaslajia jättiläismäisestä sinivalaasta sympaattisiin delfiineihin. Ne uivat niin lähellä rannikkoa, että saarista on tullut Euroopassa paikka, jossa on eniten havaintoja vapaina liikkuvista valaista.

Teneriffa on Kanarian saarten suurin saari sekä asukasluvultaan Espanjan suurin saari. Santa Cruz de Tenerife on saaren pääkaupunki ja se sijaitsee saaren pohjoisosassa. Saarella sijaitseva tulivuori Teide on myös Espanjan korkein vuori, kohoten jopa 3718 metriin. Vuorelle pääsee hyvällä ilmalla köysirataa pitkin. Teneriffa on sekä rantalomailijoiden, että luontomatkailijoiden suosiossa. Saaren kaunis luonto ja lukuisat vaellusreitit houkuttelevat matkailijoita. Teneriffalta löytyy sekä vehreää metsää, aavikoituneita alueita että hedelmäviljelyksiä. Saarella kasvaa yli kolmetuhatta eri kasvilajia. Ilmasto on matkailijalle suopea ja keskilämpötila on noin kahdenkymmenen asteen tienoilla.

Tähän projektiin pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

 
P1030865.jpg

Kenelle

Tämä projekti on täydellinen valinta nuorelle, jopa yksin matkustavalle 16-vuotiaalle, joka haluaa auttaa uhanalaisia eläimiä, harjoittaa kielitaitoaan ja nauttia lomasta merellä. Työvuorot katamaraaneilla ovat rentoja ja niidenkin aikana pääsee uimaan! Työ projektiorganisaation talolla on analyyttista tiedonkeruuta ja tietojen tallentamista. Tämä on kohde, josta on helppo aloittaa ja lähteä tämän jälkeen vaativampiin kohteisiin. Hiljaisina kausina projekti ottaa mukaan myös 14- ja 15-vuotiaita vanhempiensa kanssa, mutta majoitusta ei voida taata projektiorganisaation talolla.

Kasvisruokia valmistetaan joka ilta. Projektiorganisaatio on tottunut myös vegaanisten ja gluteenittomien aterioiden kokkaamiseen.

Milloin ja hinta

Teneriffa on ympärivuotinen kohde. Kohteessa tulee viettää vähintään viikko. Ensimmäisen viikon hinta on 180 euroa ja seuraavat viikot maksavat 150 euroa/ viikko. Projektiin ei ole lapsialennusta. Hinta sisältää projektissa tehtävän työn, majoituksen ja ruoat työpäivien aikana. Lounas projektiorganisaation talolla ei kuulu hintaan. Saat lisäksi etukäteen sähköisen infopaketin ja perillä projektin t-paidan.

Maksua ei palauteta jos matka peruuntuu lähtijän toimesta.

Toimintamme onnistumista ei mitata rahalla vaan toiminnan vaikuttavuudella. Tärkein työmme on löytää sopivat henkilöt juuri heille sopiviin projekteihin auttamaan uhanalaisia eläimiä. Ekomatkaajat ottaa pienen korvauksen, joka kattaa yleensä pankkikulut (n. 20 euroa).

majoitus

Majoitus on yksinkertainen ja vaatimaton. Samassa huoneessa majoittuu yleensä 4 - 5 henkilöä (joskus jopa useampi) ja peseytymistilat ovat jaetut. Suosittelemme oman makuupussin mukaan ottamista, mutta tarvittaessa voit lainata projektilta liinavaatteet, makuupussin ja pyyhkeen. Huomioithan, että projektiorganisaation talo sijaitsee 600 metriä merenpinnan yläpuolella. Sen takia varsinkin talvikaudella on kylmä sekä ulkona että sisällä talossa, joten lämpimät varusteet ovat suotavat.

esimerkki työpäivän kulusta

7.00-9.00 Aamupala

9.00 Venepäivinä lähtö

10.00 Talopäivinä aamupalaveri ja tehtävien jako

10-15 Projekteihin osallistuminen

17.30 Ruokien valmistus kokkausvuorossa olevilla sekä iltapalaveri

18:00 Venepäivinä paluu maihin ja kerätyn datan siirto koneelle

19-20 Illallinen ja keittiön siivous

20-21 Iltatapaaminen

ennen matkaa

Teneriffaa koskevat samat maassaolo säädökset kuin Espanjaa, eli Suomen kansalainen saa oleskella maassa 90 päivää ilman viisumia. Pidempää oleskelua varten tulee hakea oleskelulupaa. Rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset tulee olla voimassa ja suositus on hankkia myös hepatiitti A -rokote. Keskustele asiasta lääkärin kanssa sekä tarpeesta lisärokotuksiin. Lisätietoja rokote.fi.

Teneriffalla pärjäät englannin kielellä. Espanjan kielen osaamisesta on toki hyötyä.

Kameran saat työpäivien ajaksi lainaksi projektiorganisaatiolta.

Näin pääset mukaan! Täytä hakemus hae mukaan-painiketta painamalla, jonka jälkeen odota vahvistusta Ekomatkaajilta. Vahvistus tulee yleensä muutaman päivän sisällä.

näin pääset perille

Helsingistä pääsee suoralla lennolla Teneriffalle. Saapumiskenttänä tulee olla Teneriffan eteläinen lentokenttä (TFS). Projektiorganisaatio voi noutaa sinut lentokentältä erillistä maksua vastaan (20 euroa). Tästä tulee sopia etukäteen Ekomatkaajien kautta. Voit myös käyttää julkisia ja saapua perille omien aikataulujesi mukaan. Saat tarkemmat ohjeet infokirjeessä loppumaksun suorittamisen jälkeen.

 
 

Kuvia kohteesta

 
 
 
 

Casa De Los Delfines


Calle Virgen de Fatima
Vento, CN, 38649
Spain