Italia

Linosan saari

P1030293.jpg

Linosa kohteena

Lumoava Linosan saari on yksi valekarettikilpikonnien tärkeimmistä pesintäpaikoista koko Sisiliansalmella. Tämä on kohde, josta kaikki ekomatkaajat lähtevät itkien pois ja vannovat palaavansa takaisin. Kohde on ollut Ekomatkaajien matkavalikoimassa jo vuodesta 2011 lähtien. Täällä eletään hetkessä ja nautitaan elämästä. Iltaisin koko kylän väki kokoontuu keskustaan ja kuulumisia vaihdetaan virvokkeiden äärellä. Työtä tehdään kilpikonnien pelastuskeskuksessa, pesintärannalla sekä mereltä käsin. Vain yksi tuhannesta merikilpikonnanpoikasesta selviää aikuiseksi, joten työnteko täällä tuntuu todella merkitykselliseltä. Ilman havaintoja mereltä käsin ei ehkä pystytä pelastamaan aikuisia merikilpikonnia, jotka ovat hengenvaarassa syötyään muovia.

 
P1030154.jpg

Kenelle

Ekomatkaajien tarkoin valituista projekteista tämä kesäkauden kohde on täydellinen valinta aikuisille, jotka haluavat kokea erilaisen loman.

Kasvissyöjän unelmakohde!

Milloin ja hinta

Projektiorganisaatio sai päätöksen heinäkuussa 2018, että merikilpikonnien suojelukeskus suljetaan toistaiseksi kunnanjohtajan päätöksestä.

Vuodelle 2019 ei ole löytynyt uutta projektiorganisaatiota, joka ottaisi vetovastuun ko. projektista. Jäämme kuulolle, jos saisimme projektin uudelleen valikoimaamme vuodelle 2019 tai 2020.

 
 
 
 
 
 
 
 

Linosan saari

Italia