Matkakertomukset
Phra Thong, Thaimaa

Lisätietoa kohteesta.

Kokemus oli arvokas enkä vaihtaisi sitä rantalomaan. Projekti syventää ymmärrystä maapallon luonnon tilasta, tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä lähelle aitoa thaimaalaiselämää sekä tutustua eri puolilta maapalloa oleviin eri-ikäisiin vapaa-ehtoisiin. Saari on kaunis, luonnonvarainen ja rauhallinen, mutta tarjoaa samalla mahdollisuuden saada kosketusta thaimaalaiseen kulttuuriin. Olen 55-vuotias eikä ikä haitannut yhtään, joten voin suositella kaikille muillekin, jotka eivät ole enää ihan nuoria ja notkeita. Thaimaa on hyvin organisoitunut ja melko turvallinen, joten nainenkin voi huoletta matkustaa yksin.
— SEIJA / PHRA THONG THAIMAA
Parasta matkalla olivat aamukävelyt ja kaikki, missä sai olla tekemisissä eläinten ja luonnon kanssa! Kylä oli ok ja homestay mukava, vaikka vuorovaikutus jäikin aika vähäiseksi. Myöskin porukka saarella oli todella hyvähenkinen ja mukava. Aktiviteetteja oli myös runsaasti, vaikka suurin osa ajasta luonnollisesti kuluikin kilpikonnien etsinnässä ja tarkkailussa. Kohokohtia olivat ensimmäiset aamukävelyt rannalla ja kilpikonnan näkeminen ja tarkkailu. Vaikea laittaa järjestykseen.
— Aleksi & Tiina / Phra Thong, Thaimaa
Toiset vapaaehtoiset olivat erittäin mukavia, kuin myös tiiminvetäjä. Olin itse tyytyväinen, että meitä oli pieni porukka. Muita suomalaisia ei ollut, mutta pärjäsin silti hyvin minun kohtalaisella englannilla. Työtehtävät olivat helppo oppia ja oli ihanaa kävellä aamuvarhaisella rannoilla. Ruoka oli erittäin hyvää ja toiveitani kuunneltiin hyvin. Kaikki ihmiset olivat ystävällisiä, ja saarella oli niin leppoisa ja rento meininki. Olen niin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, tämä oli erittäin hyvä ensiaskel lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön. Innostuin valtavasti ja tulen varmasti tekemään vielä vastaavaa.
— Nina / Phra Thong Thaimaa
Palautetta kirjoittaessani en voi muuta kuin hehkuttaa kaikkea, mitä reissuun liittyi, matka oli kaikin puolin täydellinen. Saari on niin kaunis ja kaikki ne kokemukset, joihin vapaaehtoisina pääsimme osallistumaan, olivat niin ainutlaatuisia, että aika projektissa jää hienona muistona mieleeni. Uskon myös, että jatkossakin lähden vapaaehtoisprojekteihin mukaan. Erityisen kiitoksen antaisin Ekomatkaajilta tulleesta ennakkoinfosta projektiin liittyen. Paikalle oli helppo päästä perille hyvien ohjeiden avulla ja oli kiva saada muiden vapaaehtoisten yhteystietoja etukäteen, niin että pystyimme matkustamaan yhdessä perille. Ekomatkaajien projektista antama informaatio olosuhteista saarella oli totuudenmukaista ja takasi sen, että osallistujat osasivat odottaa, mihin olivat tulossa. Tällöin kaikilla vapaaehtoisilla oli hyvä ja sopeutuva asenne. Ruoka oli aivan loistavaa (erityiskiitos kasvisvaihtoehdoista) ja asuminen paikallisten perheiden luona oli kiinnostavaa. Perhe, jonka luona asuin, oli ystävällinen ja huoneeni mukava.
— Kaisa / Phra Thong Thaimaa
Kaikki oli uutta ja nyt kotona huomaan, että olipa hyvä kokemus, mitään negatiivista ei jäänyt mieleen. Kaikki ihmiset olivat auttavaisia ja mukavia, sekä ymmärsivät kaikki kaksi englannin sanaa jotka osasin. En osaa erikseen sanoa, koko juttu oli hieno kokemus, ja sai kaikki kaverini kateelliseksi.
— Irmeli / Phra Thong Thaimaa
Ko Phra Thong on aivan mahtava saari. Oli mahtavaa olla siellä. Nautin melkein joka hetkestä. Parasta olivat aamukävelyt ja iltaruskot.
— Maaria / Phra Thong Thaimaa
Ennen matkaa olin huolissani kielitaitoni riittävyydestä. Kaiken kaikkiaan projekti oli uusi ja kiintoisa kokemus, olen iloinen että minulla oli mahdollisuus osallistua siihen. Projektin tehtävät eivät käytännössä olleet vaikeita ja rantakävelyt sujuivat yllättävän kevyesti koska ne aloitettiin jo ennen aamunkoittoa. Heti auringon noustua hiki kihosi pintaan, ja raskaimmaksi tehtäväksi minulle osoittautuivat iltapäivän kilpikonnatähystelyt. Kaksi tuntia kalliolla kökötystä auringon paahteessa juuri kuumimpaan aikaan oli uuvuttavaa hommaa, hiki virtasi ja vettä kului runsaasti.
— Annukka / Phra Thong Thaimaa
Projekti vastasi odotuksia sisältäen sopivassa suhteessa työtä ja lepoa. Tiiminvetäjät olivat mukavia, rentoja ja reiluja. Projekti antaa loistavan tilaisuuden tutustua ihmisiin, luontoon ja eläimiin, saarella on uskomaton rauhallinen ilmapiiri jota ei aina ole niin helppoa löytää. Työtehtävät eivät ikinä tuntuneet liian raskailta tai vaikeilta, ja oli mukavasti säännöllisten työtehtävien lisäksi muitakin tapahtumia jotka piti projektin mielenkiintoisena. Ruokaa sai enemmän kuin tarpeeksi! Raskainta oli kuumuus kylässä ollessa mutta tähänkin tottui, ja oli hyvä että vaihdeltiin kylässä olon ja lähempänä rantaa löytyvän majoituspaikan välillä asumista. Ihastuin saareen ja ihmisiin joihin tutustuin niin paljon että muutin suunnitelmiani ja palasin saarelle vielä ennen paluuta Suomeen muutamaksi päiväksi. Suosittelisin projektia erityisesti niille jotka matkustavat Aasiassa pidemmän aikaa, ja haluavat löytää mielenkiintoista tekemistä. Muutenkin tämä on sopiva vaihtoehto niille jotka haluavat nähdä elämää turistirysien tuolla puolen. Mitä lähemmäksi kahden viikon täyttyminen projektissa tuli, sitä enemmän tuli hinku jäädä projektiin ja saarelle!
— Tom/ Phra Thong Thaimaa
Olin juuri Ekomatkaajien kautta merkikilpikonnien suojeluprojektissa Thaimaassa Koh Phra Thong saarella 2 viikkoa välillä 6.-19.3.17. Kokemus oli aivan huikea ja ainutlaatuinen jollaista en ole eläessäni kokenut!

Sain Ekomatkaajien Marjutilta hyvin infoa miten hakea projektiin sekä ennen reissua myös, en olisi voinut olla paremmin valmistautunut reissulle. Projektin työ oli sitä mitä minulle kuvailtiinkin ja myös paljon enemmän mitä odotin. Aamut ja aamupäivät käytimme kilpikonnien eteen mm. kävimme rannat läpi ennen kuin aurinko nousi jos konnien jälkiä olisi näkynyt ja ennen lounasta kävimme tarkkailemassa 2 tuntia läheisellä kukkulalta konnien käyttäytymistä heidän omassa kotonaan eli meriolosuhteissa. Lounaan jälkeen yleensä oli hieman lepoa ja omatoimisia juttuja.

Majoittuminen tapahtui projektissa paikallisen Nokin paikassa rannalta 2km:n päässä savannilla. Siellä kaikilla oli oma bungalow jossa oli perustarpeet: sänky, wc ja suihku. Söimme aina illallisen Nokin luona ja aamupalat sekä lounaat yleensä muualla saarella. Kokemus asua bungalowissa oli mielettömän siisti vaikka yöt olivatkin lämpimät ja kosteat eikä ilmastointia ollut sekä eläimet huusivat kilpaa. En kaivannut kuitenkaan ilmastointia tai muita tarpeettomia ”mukavuuksia”. Nokin vaimo teki uskomattoman hyvää ruokaa päivästä toiseen!

Meitä oli minun lisäksi 2 viikon ajan myös toinen vapaaehtoinen Suomesta ja myös harvinaisesti suomalainen tiiminvetäjä Susanna. Tätä ei siis ollut tapahtunut aikaisemmin kuulemma. Tulimme kaikki äärimmäisen hyvin juttuun ja koitimme kolmistaan keksiä kaikenlaista puuhaa ja Susanna veikin meitä saaren muihin kyliin tutustumaan sekä myös halusimme vapaaehtoistyökustannuksillamme tukea paikallisia ravintoloita syöden siellä lounaan. Saari on melko iso ja rantaviivaa todella paljon jolloin myös vuorovesien mukana tullutta roskaa löytyy huomattavat määrät. Järjestimme italialaisen Loryn kanssa joka pitää Horizon Eco Resortia miehensä kanssa saarella roskienkeruutalkoot. Iloksemme koko resortin sen hetkinen turistiporukka osallistui ja saimme huomattavan määrän roskaa kerättyä pois. Roskaa on niin paljon että kestäisi pieni ikuisuus putsata kaikki paikat mutta pieni panos on aina iso joka tapauksessa! Pääsimme reissun aikana myös tutustumaan saarella monta vuotta asuneen kanadalaisen Barryn meriruohotutkimustyöhön. Hän myös kasvattaa saarella merimakkaroita, joten tämä tyyppi oli aivan mielettömän mielenkiintoinen tutustua. Äärimmäisen rauhallinen ja mukava myös luonteeltaan.

Kaiken kaikkiaan koko tämä aika antoi minulle paljon ja olen otettu kun sain olla osa projektia. Ainoa harmittava asia on että en ollut kuin ainoastaan 2 viikkoa, mutta suunnitelmissa palata vielä takaisin.

Suosittelen lämpimästi Thaimaan merikilpikonnaprojektia kaikille vähänkin eettisestä matkailusta kiinnostuville sekä myös ihan perheille! En vaihtaisi kokemusta pois mistään hinnasta ja seuraava vapaaehtoistyöreissu on jo suunnitteilla.
— Timo / Phra Thong Thaimaa
Suosittelen matkaa kaikille, jotka haluavat irtioton arjesta. Parasta matkassa oli luonnon läsnäolo ja saaren autenttisuus. Kolme ja puoli viikkoa meni siivillä.
— ARI / PHRA THONG THAIMAA/ vuodenvaihde 2018 - 2019

 
Tällä matkalla pääset todellakin kokemaan asioita joita et ehkä ajatellut kokevasi.
— Berfin / Phra Thong Thaimaa/ kevät 2019
Olimme viikon ensin Khao Lakissa ja sitten viikon kilpikonnaprojektissa Phra Thongilla. Reissu oli odotusten mukainen kaikilta osin. Meidän perheelle olisi sopinut hyvin vaikka kaksi viikkoa saarella ilman alustavaa lomaviikkoa. Toimintatapa oli kuitenkin toimiva ensikertalaisille ja sopii varmasti monelle muulle hyvin. Kaikki toimi ja toteutui niin kuin pitikin enkä saa mieleeni yhtään negatiivista asiaa. projektissa oli sopivasti ’työtä’ ja vapaa-aikaa.
— Ari Kukkola / Phra Thong Thaimaa
Havainnoinnit oli ihan mukavia, kun näki kilpikonnia. Rantakävelyt oli raskaita. Ympäristö oli mukava. Ruoka oli aina tosi hyvää ja sitä oli tarpeeksi. Henkilökunta oli mukavaa. Merilevätutkimus oli kanssa ihan mukavaa kun Barry tiesi kertoa paljon tietoa kaikista eläimistä mitä löydettiin. Vapaa-aikaa oli tarpeeksi.
— Arttu Kukkola, 14 v. / Phra Thong Thaimaa
Suosittelen lämpimästi Koh Phra Thongia vapaaehtoistyökohteena. Saaren luonto on ainutlaatuinen, ihmiset sydämellisiä, ruoka parasta mahdollista, tunnelma ihanan rauhallinen kaiken kaupallisuuden ulottumattomissa, ja ne auringonlaskut ❤️ Kävelykuntoa kannattaa etukäteen vähän kohottaa, on nimittäin yllättävän raskasta kävellä paljain jaloin 10-15 km päivässä. Työtehtävät oppi nopeasti ja ne olivat mielenkiintoisia ja kivoja. Ja vapaa-aikaakin oli riittävästi. Ihana ja merkityksellinen loma ❤️
— Saila / Phra Thong Thaimaa/ kevät 2019
Unohtumaton kokemus koko perheelle. Loistava vaihtoehto perinteiselle etelän lomamatkalle!
— Ninni / Phra Thong Thaimaa/ kevät 2019
Tätä postausta kirjoittaessa mietin jo keinoja kuinka päästä matkalle takaisin. 😀 Vapaaehtoistyö oli yksi hienoimmista kokemuksista sekä saari oli henkeäsalpaavan kaunis. Saari oli mielettömän U-P-E-A !! Yksi rauhallisimmista paikoista jossa olen käynyt, koskematonta pitkää rantaviivaa silminkantamattomiin. Kokemus oli mitä mahtavin ja voisin lähteä saarelle takaisin välittömästi. Lue lisää blogista: https://julye2017.wordpress.com/2019/06/02/vapaaehtoistyo-phra-thong-saarella/
— Julia / Phra Thong Thaimaa maaliskuu 2019