Matkakertomus
Teneriffa, Espanja

Lisätietoa kohteesta.

Kokemus oli mukava ja ainutlaatuinen! Sain kahtena päivänä osallistua katamaraaneille tarkkailemaan delfiinejä ja valaita, sekä kertomaan turisteille järjestöstä. Muina päivinä osallistuin aktiviteetteihin ja tein töitä talolla. Valitsin eläinaktiviteetit, joten ulkoilutin rescue-koiria ja pääsin ratsastamaan. Teneriffan maisemat ovat upeita, samoin merellä.

Eläinten kanssa työskentely ja vapaa-ajan vietto oli minulle mieluisaa. Aikaa sai viettää runsaasti ulkona ja auringossa, mikä on loman tarkoitus. Asuminen on melko vaatimattomassa talossa, mutta taloa remontoidaan jatkuvasti.

Suosittelen Teneriffan valaiden ja delfiinien suojeluprojektia vapaaehtoishalukkaille, jotka haluavat yhdistää rantaloman tärkeään eläinten ja ympäristön hyväksi tehtävään työhön.
— Anita / Teneriffa Espanja/ kevät 2018
Matkan kohokohtia oli paljonkin, mm. veneillä työskentely ja delfiinien näkeminen läheltä, uusiin ihmisiin tutustuminen ja vapaaehtoistyökokemuksen saaminen.
— Saga / Teneriffa Espanja/ kesä 2018
Suosittelen tätä projektia lämpimästi kaikille, varsinkin nuorille. Projekti oli todella hieno uusi kokemus eikä sinne lähteminenkään ollut vaikeaa. Ekomatkaajat auttoivat hyvin kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa.
— Asiakas kesä 2018 / Teneriffa Espanja
Matka meni erittäin hyvin! Tykkäsin todella paljon vapaaehtoistyöstä, jota oli mielestäni juuri sopiva määrä. Työ oli myös hauskaa ja kiinnostavaa! Kokeilin myös paljon kaikkea minulle uutta matkalla esim. sukeltamista ja surffaamista!
— Tony / Teneriffa Espanja/ kevät 2018

Matkakertomus
Marakele, Etelä-Afrikka

Lisätietoa kohteesta.

Mahtava paikka ja ehdottomasti haluan lähteä uudestaan! Pala sydäntä jäi kyllä tuonne. Henkilökunta tiesi paljon luonnosta ja eläimistä ja osasi selittää asiat hyvin. Henkilökunta oli ihanan sekopäistä porukkaa jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen jo heti ensi hetkistä alkaen. Reissu opetti paljon myös kiinnittämään huomiota arjen pikku juttuihin ja tekemään ekologisempia valintoja. Opin paljon kuinka mikäkin eläin/ kasvi vaikuttaa omalta osaltaan koko ekosysteemin toimintaan.

Ei kyllä sanat riitä kertomaan miten upea kokemus tuo oli!
— Pinja / Etelä-Afrikka/ kevät 2018

 
Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten huikea reissu oli. Todellinen once in a lifetime kokemus eläinrakkaille ja luonnossa viihtyville.
— Vappu/ Etelä-Afrikka/ kevät 2019
P1000385.jpg
 

Matkakertomukset
Linosa, Italia

Kohde on poistunut matkavalikoimasta.

Italian projektissa Linosalla oli tosi ihanaa. Saari on kaunis, kylä idyllinen ja ihmiset mukavia. Harvoin pääsee lomailemaan näin idylliseen paikkaan, jota turistit eivät ole pilanneet. Tämä projekti oli enemmän lomailua kuin työntekoa. Pelastuskeskuksessa oli yksi kilpikonna, eikä sen hoitamisessa paljoakaan ollut työtä kolmelle suomalaistytölle. Saarella oli ihana pyöräillä eri paikkoihin uimaan ja snorklailemaan. Kävimme ihailemassa auringon nousua entisen tulivuoren kraaterin laelta. Toiselle kraaterille kiipesimme illalla, viinipullon kera, auringonlaskua ihailemaan.

Teimme myös kokopäivän retken veneellä saaren ympäri ja snorklailimme jännittävässä onkalossa ja rakastavaisten hedelmällisyyttä lisäävässa luolassa. Snorklatessa näimme myös vedenalaisen patsaan neitsyt Mariasta joka suojelevat saarta.

Saimme tutustua aitoon italialaiseen ruokakulttuuriin ja syöttää päivittäin sardiineja kilpikonnalle ja auttaa sitä toipumaan vaivoistaan. Ihana loma ja suurenmoisia ihmisiä!
— Sirpa / Linosa Italia
Oli kyllä todella onnistunut reissu, vaikka kilppareita ei ollut kuin yksi. Linosahan on aivan ihana paikka!
— Kaisa / Linosa Italia
Tykkäsin kyllä suuresti Linosasta ja en millään olisi halunnut lähteä pois.
— Tiina / Linosa Italia
Kokemus paikanpäällä oli erittäin mukava. Ihmiset olivat erittäin ystävällisiä, vaikka eivät sujuvaa englantia puhukkaan. Tämän takia italian kielen puhuminen auttaisi tutustumaan ihmisiin paremmin ja osallistumaan keskusteluihin. Ilman toista suomea tai sujuvaa englantia puhuvaa ihmistä olo saattaa olla jopa yksinäinen. Työtä projektissa olisi voinut olla enemmän, jotta olisi voinut tuntea osallistuvansa ns. luonnon auttamiseen kunnolla. Tietysti tämä on hieman tuuristakin kiinni.

Asuminen oli erittäin miellyttävää ja tuntui mukavalta aina palata yhteiseen taloon. Kaiken kaikkiaan reissusta jäi kuitenkin hyvä maku suuhun.

Mikä oli projektissa viettämäsi ajan kohokohta? Delfiinien näkeminen ja auringonlaskun katsominen tulivuoren rinteellä.

Mitä mieltä olet projektipaikasta? Aivan ihana paikka, jossa sekä mieli että sielu lepää. Ajaton olo josta nautti mielettömästi. Saari oli kaunis ja erilainen, jonkalaista ei tule pakettimatkoilla näkemään. Linosa on pienenpieni saari, jonne tuskin eksyy ilman tätä projektia. Eksyminen on kuitenkin jokaisen hikipisaran arvoista, jotka paikalle pääseminen voi vaatia.

Upea saari tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan paikalliseen elämään ja kokemaan asioita, joita ei voisi kuvitellakaan olla olemassa.. Auringonlaskun ihastelu tulivuoren rinteessä, delfiinien iloinen polskiminen vapaudessa ja kilpikonnan perässä uiminen ovat vain osa siitä mitä Linosalla saa kokea. Ihmiset ovat niin välittömiä että heidän hyväntuulisuus tarttuu itseenkin, vaikka ei ymmärtäisi sanaakaan italiaa. Tosin italian kielen osaamisen voi laskea suureksi eduksi projektissa. Tältä vulkaaniselta saarelta lähtee taatusti monta hyvää muistoa mukanaan ja huomattavasti elämysrikkaampana.

Saarelle ei kertakaikkiaan voi olla haluamatta palata.
— Anna / Linosa Italia
Vietin heinäkuun 2013 lopussa kaksi lomaviikkoani Italiassa Linosalla kilpikonna- ja delfiiniprojektissa. En vaihtaisi noita kahta viikkoa mistään hinnasta pois.

Linosan pienellä saarella oleminen ja projektitöihin osallistuminen saavat todella unohtamaan elämän Suomessa ja elämään hetkessä. Joka aamu voi oikeasti herätä tunteella mitähän jännää tänään tapahtuu… ja usein kaikkea jännää tapahtuikin. Pääsimme veneellämme keskelle suurta delfiiniparvea ja katselun jälkeen snorklaillen katselemaan delfiiniparvien uiskentelua alapuoleltamme ja kuulimme delfiinien ääntelyä… Huikea elämys!

Keskuksessa kilpikonnia oli kahden viikon aikana yhteensä kuusi. Yhden pelastimme merestä heti ensimmäisenä päivänäni veneretkellä, joten sain uniikin kokemuksen heti lomani alkuun. Muut viikkojen aikana keskukseen tulleet kilpparit tulivat kalastajaveneiden kyydillä. Kaksi vapautettiin takaisin mereen. Päivät sisälsivät myös kilpikonnien ruokintaa ja mittauksia, jolloin pääsi lähemmin tekemisiin ja kosketuksiin kilpikonnien kanssa. Ja tietenkin veneretkillä pääsi myös uimaan kilpikonnien kanssa.

Mahtavia hetkiä olivat myös monitoroinnit iltaisin ja öisin Pozzolanan ympäröimänä tähtitaivaan alla ja meren kohinassa… Kahden viikon aikana rannalla kävi myös kilpikonna pesimässä mutta harmittavasti juuri silloin kun rannalla ei ollut ketään ja siksi näimmekin aamulla vain jäljet ja pesän. Projektin ihmiset ja vapaaehtoiset olivat todella mukavia mutta vaati hiukan aikaa, että italialaiset rohkaistuivat puhumaan englantia.

Kaiken kaikkiaan reissusta jäi ihania muistoja, joista kaikkia ei voinut tallentaa kuin mieleen ja sydämeen.
— Maria / Linosa Italia
Vapaaehtoistyössäni kauniilla Linosan saarella kävimme veneellä meressä etsimässä delfiinejä, kilpikonnia ja keräämässä muoviroskaa pois. Seuraavana päivänä kuitenkin tuli mahdoton tuuli joten veneretket jäivät hetkeksi käymättä.

Keskuksessa oli neljä kilpikonnaa, joita ruokin ja putsasin altaita. Näin myös vaativan leikkauksen, joka tehtiin kalastuskoukun ja -siiman nielleelle kilpikonnalle. Rantapartiointi jäi tuulen takia aika vähäiseksi, mutta tuli sekin koettua. Sain myös nähdä, kun parantunut kilpikonna vapautettiin mereen. Opastin myös vierailijoita englanninkielellä. En puhunut italiaa ennen matkani alkua, mutta opettelin sitä muiden vapaaehtoisten avustuksella. Muut vapaaehtoiset olivatkin aivan ihania ja samanhenkisiä eläinrakkaita kuten minäki, joten tulimme hyvin toimeen. Projektin henkilökunta oli myös aivan ihanaa porukkaa ja opin paljon rakastamastani aiheesta.

Matkalla opin paljon valekarettikilpikonnista, linosalaisesta elämäntyylistä ja ruokakulttuurista. Matka oli aivan mahtava ja menen ensi vuonna uudestaan!
Koko projekti siis oli aivan valtava ja ihana kokemus! Henkilökunta eli Alessandra, Stefano ja Stefania olivat aivan ihania ja kertoivat perusteellisesti ja kärsivällisesti minulle asiat englanniksi. Rannan monitorointi oli aika minimaalista tuulen takia, eli joku meistä kävi siellä kerran tunnissa ja käveli päästä päähän kerran. Tuulen jälkeen oli myös normaalit rantavuorot mutta ne eivät osuneet kohdalleni. Pääsin tekemään kaikkea enkä vain katsomaan sivusta, ja sain apua kun sitä tarvitsin.

Kaikinpuolin positiivinen kokemus.
— Mirta / Linosa Italia
Vietin Linosalla juhannuksen 2017 merikilpikonnien ja luonnon parissa, ja retki oli ensimmäinen kertani varsinaisessa vapaaehtoistyössä.

Olen entinen biologi, minkä vuoksi kilpikonnareissu Linosalle oli hieman kuin paluuta juurilleni biologian ja ympäristönsuojelun pariin. Matka Linosalle ja takaisin oli pienoista palapeliä, sillä suoraanhan saarelle ei pääse. Mutta tämä myös antoi reissulle jo heti alkuunsa jännittävän säväyksen. Heti Linosalle päästyä oli jo ennättänyt asennoitua pieneen seikkailuun!
Saarella vastassa olivat suojelukeskuksen henkilökunta, pienen saaren leppoisa ilmapiiri sekä tietenkin ihastuttavat kilpikonnat. Suojelukeskuksessa vapaaehtoiset oppivat kilpikonnien suojelusta sekä saavat konkreettisen käsityksen siitä, miksi merien suojelu onkaan niin tärkeää. Muovin määrä luonnossa on käsittämätön!

Linosan reissu oli valehtelematta hämmästyttävä kokemus. Kaltaiselleni paljon maailmaa nähneelle matkaajalle reissusta jäi mieleen ainutlaatuisuuden tunne: tällaista en ole koskaan aiemmin vielä kokenut.

Mahdollisuus tehdä hyvää luonnon puolesta, reissun käsittämätön monimuotoisuus retkien ja aktiviteettimahdollisuuksien suhteen sekä saaren ja tutkimuskeskuksen hurmaava yhteisöllisyys veivät sydämeni sataprosenttisesti.

Linosan matkaa vapaaehtoistyöhön merikilpikonnien pariin voi suositella kaikille niille matkalaisille, joita kiinnostaa mahdollisuus tehdä lomailun ohella hyvää luonnolle. Pientä seikkailuhenkeä mukaan vaaditaan, sekä tietenkin joustavuutta, mutta upea ja pitkäksi aikaa mieleenpainuva, luonnonläheinen matka on ehdottomasti luvassa.

Ekomatkaajien järjestämä reissu jätti jälkeensä pienen hykerryksen: tätä pitää saada lisää! Perinteiset turistilomat tuntuvat nimittäin kalpenevan ekomatkan monipuolisuuden rinnalla täysin. Suosittelen lämpimästi!
— Päivi / Linosa Italia/ kesä 2017
Varaa riittävästi matkustusaikaa! Riskilliset lauttayhteydet ja italian kielen vahvan läsnäolon huomioiden suosittelen erittäin lämpimästi.

Linosa on ihmiselle, joka uskaltautuu ulos ympäristökuplastaan ja on valmis elämään paikallisesti luonnon ehdoilla sekä tiedostaa luonnon vaikutuksen kaikkeen ympäristöön ja haluaa sitä kokea autenttisessa ympäristössä.

Keskuksen väki on ihanaa ja omissa lukuisissa matkoissani tämä kokemus meni heittämällä top viiteen! Ensi kerralla valitsen pesimäajankohdan, jotta pääsen kokemaan myös rantojen monitoroinnin.
— Sanni / Linosa Italia / syksy 2017

 
P1000383.jpg
 

Matkakertomukset
Phra Thong, Thaimaa

Lisätietoa kohteesta.

Kokemus oli arvokas enkä vaihtaisi sitä rantalomaan. Projekti syventää ymmärrystä maapallon luonnon tilasta, tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä lähelle aitoa thaimaalaiselämää sekä tutustua eri puolilta maapalloa oleviin eri-ikäisiin vapaa-ehtoisiin. Saari on kaunis, luonnonvarainen ja rauhallinen, mutta tarjoaa samalla mahdollisuuden saada kosketusta thaimaalaiseen kulttuuriin.

Olen 55-vuotias eikä ikä haitannut yhtään, joten voin suositella kaikille muillekin, jotka eivät ole enää ihan nuoria ja notkeita. Thaimaa on hyvin organisoitunut ja melko turvallinen, joten nainenkin voi huoletta matkustaa yksin.
— SEIJA / PHRA THONG THAIMAA
Parasta matkalla olivat aamukävelyt ja kaikki, missä sai olla tekemisissä eläinten ja luonnon kanssa! Kylä oli ok ja homestay mukava, vaikka vuorovaikutus jäikin aika vähäiseksi. Myöskin porukka saarella oli todella hyvähenkinen ja mukava. Aktiviteetteja oli myös runsaasti, vaikka suurin osa ajasta luonnollisesti kuluikin kilpikonnien etsinnässä ja tarkkailussa.

Kohokohtia olivat ensimmäiset aamukävelyt rannalla ja kilpikonnan näkeminen ja tarkkailu. Vaikea laittaa järjestykseen.
— Aleksi & Tiina / Phra Thong, Thaimaa
Toiset vapaaehtoiset olivat erittäin mukavia, kuin myös tiiminvetäjä. Olin itse tyytyväinen, että meitä oli pieni porukka. Muita suomalaisia ei ollut, mutta pärjäsin silti hyvin minun kohtalaisella englannilla. Työtehtävät olivat helppo oppia ja oli ihanaa kävellä aamuvarhaisella rannoilla. Ruoka oli erittäin hyvää ja toiveitani kuunneltiin hyvin. Kaikki ihmiset olivat ystävällisiä, ja saarella oli niin leppoisa ja rento meininki.

Olen niin kiitollinen tästä mahdollisuudesta, tämä oli erittäin hyvä ensiaskel lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön. Innostuin valtavasti ja tulen varmasti tekemään vielä vastaavaa.
— Nina / Phra Thong Thaimaa
Palautetta kirjoittaessani en voi muuta kuin hehkuttaa kaikkea, mitä reissuun liittyi, matka oli kaikin puolin täydellinen.

Saari on niin kaunis ja kaikki ne kokemukset, joihin vapaaehtoisina pääsimme osallistumaan, olivat niin ainutlaatuisia, että aika projektissa jää hienona muistona mieleeni.

Uskon myös, että jatkossakin lähden vapaaehtoisprojekteihin mukaan. Erityisen kiitoksen antaisin Ekomatkaajilta tulleesta ennakkoinfosta projektiin liittyen. Paikalle oli helppo päästä perille hyvien ohjeiden avulla ja oli kiva saada muiden vapaaehtoisten yhteystietoja etukäteen, niin että pystyimme matkustamaan yhdessä perille. Ekomatkaajien projektista antama informaatio olosuhteista saarella oli totuudenmukaista ja takasi sen, että osallistujat osasivat odottaa, mihin olivat tulossa. Tällöin kaikilla vapaaehtoisilla oli hyvä ja sopeutuva asenne.

Ruoka oli aivan loistavaa (erityiskiitos kasvisvaihtoehdoista) ja asuminen paikallisten perheiden luona oli kiinnostavaa. Perhe, jonka luona asuin, oli ystävällinen ja huoneeni mukava.
— Kaisa / Phra Thong Thaimaa
Kaikki oli uutta ja nyt kotona huomaan, että olipa hyvä kokemus, mitään negatiivista ei jäänyt mieleen. Kaikki ihmiset olivat auttavaisia ja mukavia, sekä ymmärsivät kaikki kaksi englannin sanaa jotka osasin.

En osaa erikseen sanoa, koko juttu oli hieno kokemus, ja sai kaikki kaverini kateelliseksi.
— Irmeli / Phra Thong Thaimaa
Ko Phra Thong on aivan mahtava saari. Oli mahtavaa olla siellä. Nautin melkein joka hetkestä. Parasta olivat aamukävelyt ja iltaruskot.
— Maaria / Phra Thong Thaimaa
Ennen matkaa olin huolissani kielitaitoni riittävyydestä. Kaiken kaikkiaan projekti oli uusi ja kiintoisa kokemus, olen iloinen että minulla oli mahdollisuus osallistua siihen. Projektin tehtävät eivät käytännössä olleet vaikeita ja rantakävelyt sujuivat yllättävän kevyesti koska ne aloitettiin jo ennen aamunkoittoa. Heti auringon noustua hiki kihosi pintaan, ja raskaimmaksi tehtäväksi minulle osoittautuivat iltapäivän kilpikonnatähystelyt.

Kaksi tuntia kalliolla kökötystä auringon paahteessa juuri kuumimpaan aikaan oli uuvuttavaa hommaa, hiki virtasi ja vettä kului runsaasti.
— Annukka / Phra Thong Thaimaa
Projekti vastasi odotuksia sisältäen sopivassa suhteessa työtä ja lepoa. Tiiminvetäjät olivat mukavia, rentoja ja reiluja.

Projekti antaa loistavan tilaisuuden tutustua ihmisiin, luontoon ja eläimiin, saarella on uskomaton rauhallinen ilmapiiri jota ei aina ole niin helppoa löytää. Työtehtävät eivät ikinä tuntuneet liian raskailta tai vaikeilta, ja oli mukavasti säännöllisten työtehtävien lisäksi muitakin tapahtumia jotka piti projektin mielenkiintoisena.

Ruokaa sai enemmän kuin tarpeeksi! Raskainta oli kuumuus kylässä ollessa mutta tähänkin tottui, ja oli hyvä että vaihdeltiin kylässä olon ja lähempänä rantaa löytyvän majoituspaikan välillä asumista.

Ihastuin saareen ja ihmisiin joihin tutustuin niin paljon että muutin suunnitelmiani ja palasin saarelle vielä ennen paluuta Suomeen muutamaksi päiväksi.

Suosittelisin projektia erityisesti niille jotka matkustavat Aasiassa pidemmän aikaa, ja haluavat löytää mielenkiintoista tekemistä. Muutenkin tämä on sopiva vaihtoehto niille jotka haluavat nähdä elämää turistirysien tuolla puolen.

Mitä lähemmäksi kahden viikon täyttyminen projektissa tuli, sitä enemmän tuli hinku jäädä projektiin ja saarelle!
— Tom/ Phra Thong Thaimaa
Olin juuri Ekomatkaajien kautta merkikilpikonnien suojeluprojektissa Thaimaassa Koh Phra Thong saarella 2 viikkoa välillä 6.-19.3.17. Kokemus oli aivan huikea ja ainutlaatuinen jollaista en ole eläessäni kokenut!

Sain Ekomatkaajien Marjutilta hyvin infoa miten hakea projektiin sekä ennen reissua myös, en olisi voinut olla paremmin valmistautunut reissulle. Projektin työ oli sitä mitä minulle kuvailtiinkin ja myös paljon enemmän mitä odotin.

Aamut ja aamupäivät käytimme kilpikonnien eteen mm. kävimme rannat läpi ennen kuin aurinko nousi jos konnien jälkiä olisi näkynyt ja ennen lounasta kävimme tarkkailemassa 2 tuntia läheisellä kukkulalta konnien käyttäytymistä heidän omassa kotonaan eli meriolosuhteissa. Lounaan jälkeen yleensä oli hieman lepoa ja omatoimisia juttuja.

Majoittuminen tapahtui projektissa paikallisen Nokin paikassa rannalta 2km:n päässä savannilla. Siellä kaikilla oli oma bungalow jossa oli perustarpeet: sänky, wc ja suihku. Söimme aina illallisen Nokin luona ja aamupalat sekä lounaat yleensä muualla saarella. Kokemus asua bungalowissa oli mielettömän siisti vaikka yöt olivatkin lämpimät ja kosteat eikä ilmastointia ollut sekä eläimet huusivat kilpaa. En kaivannut kuitenkaan ilmastointia tai muita tarpeettomia ”mukavuuksia”. Nokin vaimo teki uskomattoman hyvää ruokaa päivästä toiseen!

Meitä oli minun lisäksi 2 viikon ajan myös toinen vapaaehtoinen Suomesta ja myös harvinaisesti suomalainen tiiminvetäjä Susanna. Tätä ei siis ollut tapahtunut aikaisemmin kuulemma. Tulimme kaikki äärimmäisen hyvin juttuun ja koitimme kolmistaan keksiä kaikenlaista puuhaa ja Susanna veikin meitä saaren muihin kyliin tutustumaan sekä myös halusimme vapaaehtoistyökustannuksillamme tukea paikallisia ravintoloita syöden siellä lounaan.

Saari on melko iso ja rantaviivaa todella paljon jolloin myös vuorovesien mukana tullutta roskaa löytyy huomattavat määrät. Järjestimme italialaisen Loryn kanssa joka pitää Horizon Eco Resortia miehensä kanssa saarella roskienkeruutalkoot. Iloksemme koko resortin sen hetkinen turistiporukka osallistui ja saimme huomattavan määrän roskaa kerättyä pois. Roskaa on niin paljon että kestäisi pieni ikuisuus putsata kaikki paikat mutta pieni panos on aina iso joka tapauksessa!

Pääsimme reissun aikana myös tutustumaan saarella monta vuotta asuneen kanadalaisen Barryn meriruohotutkimustyöhön. Hän myös kasvattaa saarella merimakkaroita, joten tämä tyyppi oli aivan mielettömän mielenkiintoinen tutustua. Äärimmäisen rauhallinen ja mukava myös luonteeltaan.

Kaiken kaikkiaan koko tämä aika antoi minulle paljon ja olen otettu kun sain olla osa projektia. Ainoa harmittava asia on että en ollut kuin ainoastaan 2 viikkoa, mutta suunnitelmissa palata vielä takaisin.

Suosittelen lämpimästi Thaimaan merikilpikonnaprojektia kaikille vähänkin eettisestä matkailusta kiinnostuville sekä myös ihan perheille!

En vaihtaisi kokemusta pois mistään hinnasta ja seuraava vapaaehtoistyöreissu on jo suunnitteilla.
— Timo / Phra Thong Thaimaa
Suosittelen matkaa kaikille, jotka haluavat irtioton arjesta. Parasta matkassa oli luonnon läsnäolo ja saaren autenttisuus. Kolme ja puoli viikkoa meni siivillä.
— ARI / PHRA THONG THAIMAA/ vuodenvaihde 2018 - 2019

 
Tällä matkalla pääset todellakin kokemaan asioita joita et ehkä ajatellut kokevasi.
— Berfin / Phra Thong Thaimaa/ kevät 2019
Olimme viikon ensin Khao Lakissa ja sitten viikon kilpikonnaprojektissa Phra Thongilla. Reissu oli odotusten mukainen kaikilta osin. Meidän perheelle olisi sopinut hyvin vaikka kaksi viikkoa saarella ilman alustavaa lomaviikkoa. Toimintatapa oli kuitenkin toimiva ensikertalaisille ja sopii varmasti monelle muulle hyvin. Kaikki toimi ja toteutui niin kuin pitikin enkä saa mieleeni yhtään negatiivista asiaa. projektissa oli sopivasti ’työtä’ ja vapaa-aikaa.
— Ari Kukkola / Phra Thong Thaimaa
Havainnoinnit oli ihan mukavia, kun näki kilpikonnia. Rantakävelyt oli raskaita. Ympäristö oli mukava. Ruoka oli aina tosi hyvää ja sitä oli tarpeeksi. Henkilökunta oli mukavaa. Merilevätutkimus oli kanssa ihan mukavaa kun Barry tiesi kertoa paljon tietoa kaikista eläimistä mitä löydettiin. Vapaa-aikaa oli tarpeeksi.
— Arttu Kukkola, 14 v. / Phra Thong Thaimaa
Tätä postausta kirjoittaessa mietin jo keinoja kuinka päästä matkalle takaisin. 😀 Vapaaehtoistyö oli yksi hienoimmista kokemuksista sekä saari oli henkeäsalpaavan kaunis. Saari oli mielettömän U-P-E-A !! Yksi rauhallisimmista paikoista jossa olen käynyt, koskematonta pitkää rantaviivaa silminkantamattomiin. Kokemus oli mitä mahtavin ja voisin lähteä saarelle takaisin välittömästi. Lue lisää blogista: https://julye2017.wordpress.com/2019/06/02/vapaaehtoistyo-phra-thong-saarella/
— Julia / Phra Thong Thaimaa maaliskuu 2019
Suosittelen lämpimästi Koh Phra Thongia vapaaehtoistyökohteena. Saaren luonto on ainutlaatuinen, ihmiset sydämellisiä, ruoka parasta mahdollista, tunnelma ihanan rauhallinen kaiken kaupallisuuden ulottumattomissa, ja ne auringonlaskut ❤️ Kävelykuntoa kannattaa etukäteen vähän kohottaa, on nimittäin yllättävän raskasta kävellä paljain jaloin 10-15 km päivässä. Työtehtävät oppi nopeasti ja ne olivat mielenkiintoisia ja kivoja. Ja vapaa-aikaakin oli riittävästi.

Ihana ja merkityksellinen loma ❤️
— Saila / Phra Thong Thaimaa/ kevät 2019
Unohtumaton kokemus koko perheelle. Loistava vaihtoehto perinteiselle etelän lomamatkalle!
— Ninni / Phra Thong Thaimaa/ kevät 2019

Lue matkakertomuksia ja artikkeleita vuosilta 2004 - 2017!

Kehityslehti kirjoitti Ekomatkaajista vuonna 2004

Iltalehden artikkeli Ekomatkaajista vuodelta 2010

Studio55 artikkeli vapaaehtoistyöstä Phra Thongin saarella vuodelta 2012

Me Naiset-lehden artikkeli vuodelta 2012

Radio Novan artikkeli vuodelta 2012

Artikkeli Thaimaan matkailusta ja vapaaehtoistyöstä Phra Thongilla vuodelta 2013

Matka24-sivuston artikkeli Ekomatkaajien Linosan kohteesta vuodelta 2017

Minnethaimaassa.com artikkeli Ekomatkaajista ja Phra Thongilla tehtävästä vapaaehtoistyöstä

Matkallamaailmalla artikkeli Ekomatkaajista

Ylen artikkeli Ekomatkaajista

Timon ajatuksia vapaaehtoistyöstä Thaimaasta vuodelta 2017

P1000387.jpg