Miksi valita Ekomatkaajat?

Ekomatkaajat on Suomen ainoa uhanalaisiin eläimiin ja luonnonsuojeluun keskittyvä vastuullisia elämysmatkoja järjestävä toimisto. 

Yli 99 % asiakkaistamme on ollut tyytyväisiä matkaansa.

ARVOMME

1.     Uhanalaisten eläinten puolesta

Valitettavasti monet eläimet ovat uhanalaisia ihmisten toimien takia. Haluamme tuoda esille tietoa näistä uhista sekä luoda mahdollisuuden uhanalaisten eläinten suojelemiseen.

2.     Vastuullinen matkailu

Vastuullinen matkailu mahdollistaa paikallisen yhteisön tukemisen mm. vapaaehtoistyön avulla. Haluamme kasvattaa tietoisuutta vastuullisen matkailun tarpeesta, mutta myös sen helppoudesta. Vastuullisesti toteutetuilla matkoilla voidaan pienentää matkailun ympäristövaikutuksia.

3.     Ympäristötietoisuus

Jokaisen ihmisen toimilla ja valinnoilla on vaikutusta ympäristön tilaan. Haluamme jakaa tietoa valintojen vaikutuksista sekä antaa ideoita ympäristöystävällisempään toimintaan.

EKOMATKAAJIEN MISSIO

Teemme mahdolliseksi matkustajien unelmat eläinten- ja luonnonsuojelusta. Matkamme edistävät vastuullista matkailua ja mahdollistavat kohteen eläimille, luonnolle ja yhteisölle parempia menestymisen edellytyksiä.

IMG_20190228_182232.jpg

Unohtumaton kokemus koko perheelle. Loistava vaihtoehto perinteiselle etelän lomamatkalle!

Ninni

Rahat vapaaehtoistyön tekemisestä jakautuvat seuraavasti

Mitä Ekomatkaajat tekee saamallaan osuudella

Tämä oli ensimmäinen vapaaehtoistyömatkani, mutta ei todellakaan viimeinen. Paluuta normaaleihin seura/hotellimatkoihin ei enää ole.
IMG_8494.JPG

Kokemus oli mukava ja ainutlaatuinen! Suosittelen Teneriffan valaiden ja delfiinien suojeluprojektia vapaaehtoishalukkaille, jotka haluavat yhdistää rantaloman tärkeään eläinten ja ympäristön hyväksi tehtävään työhön.

Anita

Arvolähtöinen liiketoiminta

Vastuullisuus ei edellytä suuria sanoja, vaan aitoja tekoja. Vapaaehtoistyötä tekemällä matkalle lähtevä tekee itse arvokasta työtä. Ekomatkaajien matkoilla tämä tarkoittaa uhanalaisten eläinten auttamista.

Ekomatkaajien matkalle lähtevillä on tarve tehdä merkityksellisiä asioita. Matkalle lähdetään, koska halutaan parantaa uhanalaisten eläinten oloja maailmalla.

Tulevaisuuden yhteiskunnassa eurot eivät ole ainoa ansainnan keino tai arvon mittari. Ekomatkaajat mittaa onnistumista sillä, kuinka laajasti tietoa uhanalaisten eläinten oloista on pystytty levittämään. Vuonna 2019 yhden kuukauden aikana Facebook-sivumme julkaisu saavuttaa 7400 henkilöä ja viikon aikana noin 3500 henkilöä. Facebook-sivullamme on 2004 tykkääjää ja Instagramissa 910 seuraajaa (09 / 2019). Arvokkaan työn tekemisen lisäksi tärkeä mittari on se, miten matkustajat muuttuvat matkan aikana ja mitä muutoksia vapaaehtoiset saavat aikaan kohteessa.

Arvot ja eettisyys ovat Ekomatkaajien toiminnan ytimessä. Työtä eläinten hyväksi eivät tee ainoastaan vapaaehtoiset, vaan myös lukuisat harjoittelijat ja opinnäytetyöntekijät vuosittain. Yrityksen johto on sitoutunut auttamaan uhanalaisia eläimiä. Ekomatkaajat ei myy kuljetuksia, joten asiakas pystyy omilla valinnoillaan vaikuttamaan matkansa hiilijalanjälkeen. Vapaaehtoistyö lomalla pienentää ekologista jalanjälkeäsi!

Asiakkaalle lähetämme sähköiset laskut. Messuilla emme jaa paperisia flyiereita, vaan esillä on qr-koodit.

Oma pieni talo oli unelma. Se toteutui ja on jaettu kahden naisyrittäjän kesken. Pyrimme toimimaan mahdollisimman ekologisesti. Taloon ei tule juoksevaa vettä eikä talossa ole vessaa, joten toimimme tiiviissä yhteistyössä alueen muiden yrittäjien kanssa. Huonekalut, astiat ja aterimet on hankittu kierrätettynä. Ainoa asia, mikä hankittiin uutena oli ikkunateippaukset. Pesemme itse ikkunat ja siivoamme itse talon sisältä sekä keräämme roskat pihalta. Talon vieressä kasvaa omenapuu, jonka sadosta tehdään syksyisin piirakkaa.

Pienyrityksenä olemme joustava ja meiltä saat nopeasti hyvää asiakaspalvelua. Toimistollamme ei ole aukioloaikoja, mutta viesteihin ja puheluihin vastaamme myös loma-aikoina ja viikonloppuisin. Meille asiakas on tärkeä ja huolehdimme siitä, että vastausajat eivät veny yleensä vuorokautta pidemmälle.

Tervetuloa Ekomatkalle – tule osaksi tarinaamme!

NPwsauFG.jpeg

Suosittelen tätä projektia lämpimästi kaikille, varsinkin nuorille. Projekti oli todella hieno uusi kokemus eikä sinne lähteminenkään ollut vaikeaa. Ekomatkaajat auttoivat hyvin kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa.

_1030893.jpg

Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten huikea reissu oli. Todellinen once in a lifetime kokemus eläinrakkaille ja luonnossa viihtyville.

Vappu

IMG_8256.JPG

Tätä postausta kirjoittaessa mietin jo keinoja kuinka päästä matkalle takaisin. 😀 Vapaaehtoistyö oli yksi hienoimmista kokemuksista sekä saari oli henkeäsalpaavan kaunis. Saari oli mielettömän U-P-E-A !! Yksi rauhallisimmista paikoista jossa olen käynyt, koskematonta pitkää rantaviivaa silminkantamattomiin. Kokemus oli mitä mahtavin ja voisin lähteä saarelle takaisin välittömästi.

Julia

Yhteistyökumppanimme

Suomesta kaikkiin kohteisiimme pääsee ainoastaan Ekomatkaajien kautta.

Italian National Tourist Board – ANT

Spanish Tourist Office in Helsinki

Perho Liiketalousopisto

Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Laurea Ammattikorkeakoulu

Lahden Ammattikorkeakoulu

Espoon seudun koulutusyhtymä Omnia

Napsu Oy

Scandic Plastic-Free Oy

Naucrates

Leo Africa

AWdF

Reserva Playa Tortuga

Alturas Wildlife Sanctuary

Osa Conservation

K9

Phuket Elephant Sanctuary

Terra Sylvestris

Älä lopeta matkailua,
vaan tee valintasi vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.