Miksi valita Ekomatkaajat?

Mitä on ekomatkailu?

Ekomatkailussa luonto on pääosassa, ja kohteeseen matkustava oppii luonnon- ja mahdollisesti myös eläinten toiminnasta ja ekosysteemeistä. Ekomatkailussa keskiössä luonnon lisäksi ovat kestävän kehityksen mukaiset vastuulliset valinnat. Ekomatkaajat on yrityksenä keskittynyt nimenomaan ekomatkailuun, sillä pyrimme toimimaan kaikissa yrityksen toimintavaiheissa aina vastuullisuus ja luonto edellä.

 

Mikä tekee Ekomatkaajista vastuullisen toimijan?

Pystymme itsevarmasti sanomaan olevamme vastuullinen matkailuyritys. Tarjoamme asiakkaalle aidon elämyksen päästä luonnon keskellä ympäristöä kunnioittaen, ja todella osallistumaan luonnon moninaisuuden säilyttämisen arvokkaisiin suojelutöihin. Kohteidemme kautta asiakkaalla on mahdollisuus heittäytyä loman seikkailuun, ja samalla tehdä hyvin tärkeää suojelutyötä luonnon puolesta.

Kohteissamme viivytään myös aina vähintään viikko, ja kaikki vapaaehtoiset koulutetaan aina projektin töihin huolella. Kaikki Ekomatkaajien kohteet ovat tarkasti ja kriittisesti valikoitu, ja olemme matkustaneet aina itsekin paikan päälle varmistamaan omin silmin, että kohde täyttää tarkat kriteerimme.

Kriteerimme ovat:

  • Eläimiä kunnioitetaan, ja niiden luonnolliseen elintilaan ja toimintaan ei puututa millään tavalla

  • Kohteessa todella tehdään aitoa suojelutyötä eläinten puolesta, eikä yrityksen arvot ole viherpesun tuotosta

  • Asiakkaan rahat menevät suoraan ympäristön- ja eläintensuojelutoimintaan, eikä jää pyörimään hämärien välikäsien ulottuville

Ekomatkaajat tekee paljon yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa. Saisimmeko tulla kertomaan teillekin ekomatkailusta ja uhanalaisista eläimistä?

 

Miksi maksaisin, jotta pääsen suojelemaan ympäristöä?

Valitettavan usein suurin osa luonnonsuojeluprojekteista ja yrityksistä ovat niin köyhiä, etteivät pysty tarjoamaan huolenpitoa saatikka palkkaa vapaaehtoiselle. Ekomatkaajien projekteista kaikki ovat kuitenkin sellaisia, että paikalle matkustava saa ruokaa ja katon päänsä päälle. Aterioiden määrä ja majoituksen laatu vaihtelevat kohteittain: joissain ruoka saattaa kuulua viikon hintaan, kun taas toisaalla pitää ruuasta maksaa lisähinta.

Maksamme itsekin omat matkamme. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme tehneet hyväntekeväisyystyötä Italiassa, Espanjassa, Etelä-Afrikassa ja Costa Ricassa.

Ekomatkaajat suosittelee

Jos lennät, hanki mahdollisuuksien mukaan suora lento.

Käytä julkisia kulkuvälineitä.

Paikan päällä tee hyvää työtä - vapaaehtoistyöstä saat hyvän mielen.

Ota mukaan biohajoavat tuotteet.

Kompensoi päästöt.

Lue blogimme “vastuullisesti reissussa” ennen matkalle lähtöä ja saat lisää vinkkejä vastuulliseen matkailuun!

Asiakkaamme suosittelevat

Lue asiakkaittemme suosituksia! Yli 99 % asiakkaistamme on ollut tyytyväisiä matkaansa.

Älä lopeta matkailua,
vaan tee valintasi vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

 
 
Ei kyllä sanat riitä kertomaan miten upea kokemus tuo oli!