Miksi valita Ekomatkaajat?

Mitä on ekomatkailu?

Ekomatkailussa luonto on pääosassa, ja kohteeseen matkustava oppii luonnon- ja mahdollisesti myös eläinten toiminnasta ja ekosysteemeistä. Ekomatkailussa keskiössä luonnon lisäksi ovat kestävän kehityksen mukaiset vastuulliset valinnat. Ekomatkaajat on yrityksenä keskittynyt nimenomaan ekomatkailuun, sillä pyrimme toimimaan kaikissa yrityksen toimintavaiheissa aina vastuullisuus ja luonto edellä.

 

Mikä tekee Ekomatkaajista vastuullisen toimijan?

Pystymme itsevarmasti sanomaan olevamme vastuullinen matkailuyritys. Tarjoamme asiakkaalle aidon elämyksen päästä luonnon keskellä ympäristöä kunnioittaen, ja todella osallistumaan luonnon moninaisuuden säilyttämisen arvokkaisiin suojelutöihin. Kohteidemme kautta asiakkaalla on mahdollisuus heittäytyä loman seikkailuun, ja samalla tehdä hyvin tärkeää suojelutyötä luonnon puolesta.

Kohteissamme viivytään myös aina vähintään viikko, ja kaikki vapaaehtoiset koulutetaan aina projektin töihin huolella. Ennen matkaa saat sähköisen infopaketin. Kaikki Ekomatkaajien kohteet ovat tarkasti ja kriittisesti valikoitu, ja olemme matkustaneet aina itsekin paikan päälle varmistamaan omin silmin, että kohde täyttää tarkat kriteerimme. Matkapalautteiden perusteella teemme tarvittaessa muutoksia, jos se on aiheellista. Matkapalaute on ollut 99 % positiivista.

Kohteisiin voit matkustaa itsellesi sopivimmalla tavalla. Matkusta maata pitkin tai lennä, tai tule mukaan projektiin jos olet jo maassa!

Kriteerimme ovat:

 • Eläimiä kunnioitetaan, ja niiden luonnolliseen elintilaan ja toimintaan ei puututa millään tavalla

 • Kohteessa todella tehdään aitoa suojelutyötä eläinten puolesta, eikä yrityksen arvot ole viherpesun tuotosta

 • Asiakkaan rahat menevät suoraan ympäristön- ja eläintensuojelutoimintaan, eikä jää pyörimään välikäsien ulottuville

Ekomatkaajien historiikin, arvot sekä mission pääset lukemaan täältä

 

Miksi maksaisin, jotta pääsen suojelemaan ympäristöä?

Valitettavan usein suurin osa luonnonsuojeluprojekteista ja yrityksistä eivät saa rahallista tukea, jonka takia ne eivät pysty tarjoamaan huolenpitoa saati sitten palkkaa vapaaehtoiselle. Ekomatkaajien projekteista kaikki ovat kuitenkin sellaisia, että paikalle matkustava saa ruokaa ja katon päänsä päälle. Aterioiden määrä ja majoituksen laatu vaihtelevat kohteittain: joissain ruoka saattaa kuulua viikon hintaan, kun taas toisaalla pitää ruuasta maksaa lisähinta.

Vapaaehtoisten rahoituksen avulla ja vapaaehtoisten työpanoksen avulla projektit pyörivät ympäri vuoden. Ilman vapaaehtoisia osa töistä jää tekemättä. Etelä-Afrikan projektiorganisaatio kertoo vapaaehtoisten projektimaksusta seuraavaa:

“Vapaaehtoisten maksama projektimaksu käytetään koko projektin ylläpitoon (kulkuvälineiden ostamiseen ja ylläpitämiseen, bensaan, monitorointi- ja tutkimustarvikkeisiin, tietokoneisiin, kamera-ansoihin, pattereihin, projektiorganisaation palkkoihin sekä majoitukseen ja ruokaan). Ilman vapaaehtoisten taloudellista tukea projektiorganisaatio ei voisi jatkaa toimintaansa eikä Marakelen kansallispuistossa olisi tällöin ketään, joka monitoroisi aluetta.”

Thaimaan projektiorganisaatio kertoo vapaaehtoisten projektimaksusta seuraavaa:

“Vapaaehtoisten maksama projektimaksu on suurin tulonlähde, jolla koko projekti rahoitetaan emmekä voisi tulla toimeen ja pyörittää projektia ilman näitä rahoja. Projektimaksulla katetaan kaikki suorat kulut, jolla projektilla on (ruoka, majoitus, harjoittelu ja orientaatio, päivittäiset kuljetukset perilläolon aikana, projektiorganisaation palkat ja maan sisäinen tuki).” Ajoittain osa (alle 20 %) vapaaehtoisten projektimaksusta käytetään projektin koordinointiin ja kehittämiseen sekä lupamaksuihin.

Toimintamme onnistumista ei mitata rahalla vaan toiminnan vaikuttavuudella. Tärkein työmme on löytää sopivat henkilöt juuri heille sopiviin projekteihin auttamaan uhanalaisia eläimiä. Suomeen jäädessäsi annat keräyslippaaseen todennäköisesti muutaman kympin, mutta matkalle lähtiessäsi isomman summan ja lisäksi saat osallistua itse eläinten- ja luonnonsuojeluun, jonka muistat lopun ikäsi.

Ekomatkaajat suosittelee

 • Jos lennät, hanki mahdollisuuksien mukaan suora lento ja kompensoi päästöt.

 • Käytä julkisia kulkuvälineitä. Yhdistä kyytejä muiden vapaaehtoisten kanssa.

 • Majoitu projektiorganisaation talossa. Ekomerkin voisi hyvin myöntää monellekin projektiorganisaatiollemme, koska he tekevät määrätietoista ja pitkäkestoista työtä mm. energian ja veden säästämiseksi. Projektiorganisaatiot eivät pelkästään kierrätä vaan hyödyntävät tavarat uudelleen sekä kieltäytyvät tietyistä tavaroista (mm. muovipillit, take away pakkaukset ravintoloissa). He myös tekevät tärkeää työtä sen eteen, että vapaaehtoiset oppivat ekologisen ajattelun merkityksen omassa elämässään.

  Ekomerkin Ekomatkaajat antaa Etelä-Afrikan ja Costa Rican Osa Peninsulassa sijaitseville projekteille.

 • Tee hyvää työtä paikan päällä. Mitä pidempään viivyt perillä, sitä pienempi on hiilijalanjälkesi ja sitä enemmän sinusta on hyötyä projektille.

 • Ota mukaan biohajoavia tuotteita. Osta paikallisilta. Kerää roskat mennessäsi.

 • Huomioi aurinkorasvan käyttö sukeltamaan mennessäsi. Tietyt aurinkorasvat tuhoavat koralliriuttoja.

 • Lue blogimme “vastuullisesti reissussa” ennen matkalle lähtöä ja saat lisää vinkkejä vastuulliseen matkailuun!

 • Lähde matkalle. Toteuta unelmasi. Kuten Etelä-Afrikasta helmikuussa 2019 palanneet vapaaehtoiset totesivat: “Tavallisella safarilla näet luontodokumenttia, mutta vapaaehtoisena olet osa sitä.”

Asiakkaamme suosittelevat

Lue asiakkaittemme suosituksia! Yli 99 % asiakkaistamme on ollut tyytyväisiä matkaansa.

Tämä oli ensimmäinen vapaaehtoistyömatkani, mutta ei todellakaan viimeinen. Paluuta normaaleihin seura/hotellimatkoihin ei enää ole.
Ei kyllä sanat riitä kertomaan miten upea kokemus tuo oli!

Tue Ekomatkaajien työtä Suomessa

Haluamme mahdollistaa vapaaehtoistyöhön lähtemisen mahdollisimman helpolla tavalla. Järjestämme matkailtoja toimistollamme, jonne voit saapua kuulemaan lisää yrityksestä ja kohteistamme. Iltojen aikana kuulet lisää kohteista ja siellä tehtävästä työstä, jolloin kynnys lähteä matkalle madaltuu. Matkailloista tiedotamme Facebook-sivullamme ja mukaan voit tulla veloituksetta.

 • Voit tukea Ekomatkaajien työtä Suomessa tykkäämällä sivustamme @ekomatkaajat Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, kommentoimalla julkaisujamme ja jakamalla niitä.

 • Tule Ekomatkaajille työharjoitteluun.

 • Tee opinnäytetyö Ekomatkaajille.

 • Tule kertomaan matkakokemuksistasi matkailtaan.

 • Kerro kokemuksistasi somessa.

 • Pyydä Ekomatkaajat luennoimaan päiväkodille tai muuhun lasten tilaisuuteen pääkaupunkiseudulla.

  40 minuutin merikilpikonniensuojelu-luento maksaa 95 euroa (sis. alv) + kilometrikorvaukset. Tilaisuuden kokonaiskesto 1 tunti, joka sisältää paljon kuvia ja videoita sekä henkilökohtaisia kokemuksia merikilpikonnien suojelusta. Ryhmäkoko n. 20 - 30 lasta (ikä 3-6-vuotta). Lue blogi edellisestä päiväkotiluennoinnista.

 • Osta tuotteita Ekomatkaajien toimistolta. Tuotteita on rajoitettu määrä. Hinnat sisältävät alvin (24%).

  Kilpikonna makuu-alusta rannalle 25 euroa

  Iso koristekilpikonna 10 euroa

  Kilpikonna huulivoide 8 euroa

  Kilpikonna kortti 8 euroa

  Vihreä kilpikonnakynä 6 euroa

  Kultainen kilpikonnakynä 10 euroa

  Maksut suoritetaan Ekomatkaajien tilille:

  Suomen Ekomatkaajat Oy

  FI39 5000 0120 3683 77

Tue työtämme matkustamatta

 • Voit tukea Ekomatkaajien työtä Suomessa tykkäämällä sivustamme @ekomatkaajat Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, kommentoimalla julkaisujamme ja jakamalla niitä.

 • Osallistu matkailtaan Facebook Liven kautta (osa illasta kuvataan). Matkailloista tiedotamme Facebook-sivullamme ja mukaan voit tulla veloituksetta.

 • Lahjoita turhat tavarasi projekteillemme. Tällä hetkellä Thaimaan projektiorganisaatio toivoo lahjoituksena käytettyjä snorkkeleita ja kiikareita. Joku muu vie perille puolestasi. (Seuraava lahjoituserä tavaroita kuljetetaan kohteeseen 9.3.2019).

Tue Ekomatkaajien työtä ulkomailla:

 • Lähde matkalle kauttamme

 • Merkitse somejulkaisuihisi ja matkablogeihisi #ekomatkaajat ja www.ekomatkaajat.fi

 • Jaa tietoa Ekomatkaajista ystävillesi

Älä lopeta matkailua,
vaan tee valintasi vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.