Miksi valita Ekomatkaajat?

Ekomatkaajat on Suomen ainoa vain uhanalaisiin eläimiin ja luonnonsuojeluun keskittyvä vastuullisia elämysmatkoja järjestävä toimisto. 

Arvolähtöinen liiketoiminta

Vastuullisuus ei edellytä suuria sanoja, vaan aitoja tekoja. Vapaaehtoistyötä tekemällä matkalle lähtevä tekee itse arvokasta työtä. Ekomatkaajien matkoilla tämä tarkoittaa uhanalaisten eläinten auttamista.

Ekomatkaajien matkalle lähtevillä on tarve tehdä merkityksellisiä asioita. Matkalle lähdetään, koska halutaan parantaa uhanalaisten eläinten oloja maailmalla.

Kun yritystoiminnan yhteydessä mainitaan arvot ja etiikka, joku muistuttaa heti siitä, mitä lukee osakeyhtiölain viidennessä pykälässä. Eurot eivät kuitenkaan ole tulevaisuuden yhteiskunnassa ainoa ansainnan keino tai arvon mittari.

Ekomatkaajat mittaa onnistumista sillä, kuinka laajasti tietoa uhanalaisten eläinten oloista on pystytty levittämään. Vuonna 2019 yhden kuukauden aikana Facebook-sivumme julkaisu saavuttaa 7400 henkilöä ja viikon aikana noin 3500 henkilöä. Facebook-sivullamme on 1829 tykkääjää ja Instagramissa 857 seuraajaa. Arvokkaan työn tekemisen lisäksi tärkeä mittari on se, miten matkustajat muuttuvat matkan aikana ja mitä muutoksia vapaaehtoiset saavat aikaan kohteessa.

Arvot ja eettisyys ovat Ekomatkaajien toiminnan ytimessä. Työtä eläinten hyväksi eivät tee ainoastaan vapaaehtoiset, vaan myös lukuisat harjoittelijat ja opinnäytetyöntekijät vuosittain. Yrityksen johto on sitoutunut auttamaan uhanalaisia eläimiä. Ekomatkaajat ei myy kuljetuksia, joten asiakas pystyy omilla valinnoillaan vaikuttamaan matkansa hiilijalanjälkeen. Vapaaehtoistyö lomalla pienentää ekologista jalanjälkeäsi!

Asiakkaalle lähetämme sähköiset laskut. Messuilla emme jaa paperisia flyiereita, vaan esillä on qr-koodit.

Oma pieni talo oli unelma. Se toteutui ja on jaettu kahden naisyrittäjän kesken. Pyrimme toimimaan mahdollisimman ekologisesti. Taloon ei tule juoksevaa vettä eikä talossa ole vessaa, joten toimimme tiiviissä yhteistyössä alueen muiden yrittäjien kanssa. Huonekalut, astiat ja aterimet on hankittu kierrätettynä. Ainoa asia, mikä hankittiin uutena oli ikkunateippaukset. Pesemme itse ikkunat ja siivoamme itse talon sisältä sekä keräämme roskat pihalta. Talon vieressä kasvaa omenapuu, jonka sadosta tehdään syksyisin piirakkaa.

Pienyrityksenä olemme joustava ja meiltä saat nopeasti hyvää asiakaspalvelua. Toimistollamme ei ole aukioloaikoja, mutta viesteihin ja puheluihin vastaamme myös loma-aikoina ja viikonloppuisin. Meille asiakas on tärkeä ja huolehdimme siitä, että vastausajat eivät veny yleensä vuorokautta pidemmälle.

Tervetuloa Ekomatkalle – tule osaksi tarinaamme!

ARVOMME

1.     Uhanalaisten eläinten puolesta

Valitettavasti monet eläimet ovat uhanalaisia ihmisten toimien takia. Haluamme tuoda esille tietoa näistä uhista sekä luoda mahdollisuuden uhanalaisten eläinten suojelemiseen.

2.     Vastuullinen matkailu

Vastuullinen matkailu mahdollistaa paikallisen yhteisön tukemisen mm. vapaaehtoistyön avulla. Haluamme kasvattaa tietoisuutta vastuullisen matkailun tarpeesta, mutta myös sen helppoudesta. Vastuullisesti toteutetuilla matkoilla voidaan pienentää matkailun ympäristövaikutuksia.

3.     Ympäristötietoisuus

Jokaisen ihmisen toimilla ja valinnoilla on vaikutusta ympäristön tilaan. Haluamme jakaa tietoa valintojen vaikutuksista sekä antaa ideoita ympäristöystävällisempään toimintaan.

EKOMATKAAJIEN MISSIO

Teemme mahdolliseksi matkustajien unelmat eläinten- ja luonnonsuojelusta. Matkamme edistävät vastuullista matkailua ja mahdollistavat kohteen eläimille, luonnolle ja yhteisölle parempia menestymisen edellytyksiä.

Ekomatkaajat on monessa mukana

Maria Ojajärvi on Suomen matkailualan liiton vastuullisen työryhmän jäsen vuodesta 2019 lähtien.

Syksyllä osallistun Sustainable Finland -valmennukseen.

historiaa vuodelta 2019

1.1.2019 lähtien Ekomatkaajat on ollut alv-velvollinen. Tämän muutoksen myötä jouduimme nostamaan hieman hintojamme. Saamme yhteistyökumppaneiltamme pienen provision, jonka lisäksi otamme palvelumaksun. Kävin alkuvuodesta uudelleen Teneriffalla. Paljon oli muuttunut viime kerrasta - positiivisempaan suuntaan. Sisätilat oli saatu remontoitua ja pizzauuni oli valmistunut. Thaimaan Phra Thongin kohteen kanssa yhteistyö alkoi jo vuonna 2008 ja maaliskuussa pääsin itse kokemaan tämän upean kohteen. Samalla kävin tutustumassa eettiseen norsujen suojelukeskukseen Phuketissa ja aloitimme yhteistyön heidän kanssaan.

Maaliskuussa avasimme pienen kilpikonnakaupan toimistollemme. Kaupasta voit ostaa kilpikonna-aiheisia postikortteja, kyniä, koruja, huulirasvoja ja koriste-esineitä.

Ekomatkaajista kirjoitettiin iso artikkeli Iltalehteen maaliskuussa 2019. Ekomatkaajista kirjoitettiin blogi toukokuussa otsikolla Unelmia Afrikasta.

Avasimme huhtikuussa 2019 matkatavaralainaamon. Voit lainata toimistoltamme esimerkiksi hyttysverkon, punaisen otsalampun, kosteutta kestäviä pusseja tai räpylät lähtiessäsi matkallemme.

Toukokuussa kävin Norlandia-ketjun päiväkodissa kertomassa lapsille uhanalaisista eläimistä. Toukokuussa toimistolle saapui päiväkotiryhmä kuuntelemaan merikilpikonnien suojelusta (Hansa Kindergarten). Molemmille ryhmille jaettiin upouusi Ekomatkaajien puuhakirja.

Keväällä 2019 matkailtoja järjestettiin toimistollamme Kauklahdessa kerran kuussa. Aiheina olivat: 14.1. Costa Rica, 27.2. kaikki kohteemme, 25.3. Thaimaa, 23.4. vapaaehtoistyö ulkomailla ja 23.5. merikilpikonnien suojelu Thaimaassa & Costa Ricassa. Parissa matkaillassa oli mukana kohteessa käyneitä vapaaehtoisia, jotka kertoivat kokemuksistaan ja näyttivät matkalla ottamiaan kuvia sekä videoita. Matkailloissa oli tarjolla kahvia, teetä, hedelmiä, keksejä ja karkkeja. Osa illoista kuvattiin Fb Liveen ja nämä osuudet ovat nähtävissä Ekomatkaajien Facebook sivulla. Asiakkaiden pyynnöstä järjestimme matka-aamun 5.6.

Toukokuussa järjestimme Ekomatkaajien plogging-tapahtuman Kauklahdessa. Osallistuimme Maailma kylässä festivaaleille Helsingissä 25. - 26.5.2019. Messuilla emme jakaneet flyiereita, vaan nähtävillä oli qr-koodit.

Kevään ajan työharjoittelussa oli Maisa Keski-Nisula. Maisan ajatuksiin työharjoittelusta pääset tutustumaan täältä.

Kevään aikana Ekomatkaajien blogeja julkaistiin useamman kerran kuussa, joskus jopa viikottain.

Kesäkuun alussa yrityksen käyttöön otettiin MobilePay. Tämä edesauttaa varsinkin pienten ostosten hankkimista kilpikonnakaupastamme. Kesäkuussa lähdin tutustumaan uuteen kohteeseemme, Kalamokselle, Kreikkaan. Kohde osoittautui todella hyväksi ja aloitimme yhteistyön.

Vuonna 2019 aloitimme bloggaajayhteistyön.

historiaa vuodelta 2018

Vuoden 2018 alussa Ekomatkaajilla aloitti työharjoittelijana Eleonora. Olimme kevään 2018, Eleonoran harjoittelun ajan, vuokralla co-workingtilassa Helsingin Keskuskadulla, jossa järjestimme matkailtoja kerran kuussa. Verkostoiduimme tilassa aktiivisesti ja Ekomatkaajista kirjoitettiin artikkeli Papulan sivuille. Osallistuimme heti tammikuussa Matka2018-messuille ja olimme isosti esillä omalla pöytäpaikalla Italian osastolla. Apunani messuilla oli Eleonora sekä Italiassa vapaaehtoisena ollut Elina. Maailma kylässä-festivaaleille osallistuimme Eleonoran ja silloisesta markkinoinnista vastanneen Tiinan kanssa. Lisäksi osallistuin yksin Afrikka-päivään Helsingissä, Suureen Tansania-päivään Espoossa sekä Bantu Pop-Up festivaaleille Tampereella.

Ekomatkaajista ja merikilpikonnista puhuttiin Radio SuomiPopissa ja Mariaa haastateltiin Yle Puheen Noste-ohjelmassa.

Keväällä tarjosin kokoustilat Helsingissä Zero Waste-yhdistyksen perustamiskokousta varten. Olen Zero Waste Finland ry:n perustajajäsen. Ekomatkaajat oli vuoden 2018 Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäsen. Maria Ojajärvi oli vuoden 2018 ajan Ympäristöjohtamisen yhdistyksen jäsen. 

Kevään ajan etsin vuokrattavaa toimitilaa ja löysin lopulta ihastuttavan vanhan talon Espoon Kauklahdesta. Vuokrasin tilan toisen naisyrittäjän, Susannan, kanssa ja remontoimme tilaa kesän ajan.

Syksyllä työharjoittelijana aloitti Heidi. Ensimmäisenä työharjoittelupäivänä maalasimme toimistoa, mutta harjoittelun aikana Heidi pääsi mukaan moneen, myös Ympäristöministeriön muovityöpajaan. Avasimme toimiston Kauklahteen ja avajaisissa 15.9.2018 vieraili n. 400 henkilöä. Järjestimme syksyllä kerran kuussa jo suosituksi tulleita matkailtoja. Osallistuimme Heidin kanssa Vapaaehtoistoiminnan messuille.

Lokakuussa jäin pois palkkatöistä ja aloin kehittämään Ekomatkaajien toimintaa.

Pidin esikoululaisille Norlandia päiväkodilla luennon merikilpikonnien suojelusta. Ekomatkaajista kirjoitettiin matkailun ammattilaisten suosituimpaan lehteen, Ikkunapaikkaan (sivu 9). Mariaa haastateltiin myös Haaga-Helian artikkeliin, jonka mukaan vain pieni osa suomalaisista matkustaa ympäristö etusijalla.

Vuoden aikana kävin Costa Ricassa kolmessa eri projektissa. Kaksi näistä keskittyy merikilpikonniin ja yksi on villieläinten suojelukeskus.

Internet-sivuillamme vieraili vuoden aikana yli 17.000 potentiaalista asiakasta. Keskimääräinen asiakas vietti vapaaehtoistyössä 15 vuorokautta. Prosentuaalisesti kasvu oli huimaa edellisvuoteen nähden.

Historiaa vuodelta 2017

Vuoden 2017 alussa Ekomatkaajissa tehtiin omistajanvaihdos ja Maria Ojajärvi alkoi kehittämään yritystä helmikuusta lähtien. Osallistuin heti helmikuussa Reilun matkailun yhdistyksen lähettiläskoulutukseen.

Huhtikuussa 2017 kävin tutustumassa projektiin Etelä-Afrikassa ja aloitimme yhteistyön heidän kanssaan. Italian Linosaan lähdin kesäkuussa tutustumaan napsu.fi sivuston matkailutoimittajan kanssa. Kohde oli Ekomatkaajien valikoimissa vuodesta 2011 vuoteen 2018 saakka, jolloin projektiorganisaatio joutui itsestään riippumattomista syistä lopettamaan toimintansa saarella. Marraskuussa lähdin tutustumaan projektiin Teneriffalle ja aloitimme yhteistyön heidän kanssaan. Osallistuin Matelijamessuille ja Vapaaehtoistoiminnan messuille.

Mikä tekee Ekomatkaajista vastuullisen toimijan?

Pystymme itsevarmasti sanomaan olevamme vastuullinen matkailuyritys. Tarjoamme asiakkaalle aidon elämyksen päästä luonnon keskellä ympäristöä kunnioittaen, ja todella osallistumaan luonnon moninaisuuden säilyttämisen arvokkaisiin suojelutöihin. Kohteidemme kautta asiakkaalla on mahdollisuus heittäytyä loman seikkailuun, ja samalla tehdä hyvin tärkeää suojelutyötä luonnon puolesta.

Kohteissamme viivytään yleensä vähintään viikko ja kaikki vapaaehtoiset koulutetaan aina projektin töihin huolella. Ennen matkaa lähtijä saa sähköisen infopaketin. Kaikki Ekomatkaajien kohteet ovat tarkasti ja kriittisesti valikoitu, ja olemme matkustaneet aina itsekin paikan päälle varmistamaan omin silmin, että kohde täyttää tarkat kriteerimme. Projekteja ja niissä tehtävää työtä seurataan jatkuvasti.

Onnistuessaan luontoa säilyttävä ja suojeleva luontomatkailu tuo paikalliselle väestölle kaivattuja tuloja.    

Kohteisiin voit matkustaa itsellesi sopivimmalla tavalla. Matkustaja itse onkin tärkeässä asemassa valintoja tehdessään. Valitse vastuullinen matka, joka tukee omaa arvomaailmaasi. Kunnioita kohteen kulttuuria, luontoa, eläimiä ja ihmisiä.

Matkusta maata pitkin tai lennä, tai tule mukaan projektiin jos olet jo maassa!

Kriteerimme ovat:

 • Eläimiä kunnioitetaan, ja niiden luonnolliseen elintilaan ja toimintaan ei puututa millään tavalla

 • Kohteessa todella tehdään aitoa suojelutyötä eläinten puolesta, eikä yrityksen arvot ole viherpesun tuotosta

 • Asiakkaan rahat menevät suoraan ympäristön- ja eläintensuojelutoimintaan, eikä jää pyörimään välikäsien ulottuville

Ekomatkaajien historiikin, arvot sekä mission pääset lukemaan täältä

Vastuulliseen matkailuun liittyy sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen puoli. Sosiaalisten ja taloudellisten näkökulmien toteutumiseksi matkailutoiminnan tulee edistää paikallisten työllistymistä. Ekomatkaajien asiakkaat yöpyvät kansalaisjärjestöjen omistamissa ja ylläpitämissä rakennuksissa ja paikallisten majapaikoissa. Järjestöt, kenen kanssa toimimme yhteistyössä, haluavat toimia mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Moni järjestö on ottanut käyttöön aurinkoenergian. Veden käyttöä säännöstellään ja kohteissa pyritään välttämään hävikkiä sekä kertakäyttöastioita. Kokkeina ja siivoajina toimivat paikalliset ja pihoista ja puutarhoista huolehtivat paikalliset. Vapaaehtoiset eivät kuitenkaan vie paikallisten työpaikkoja, vaan ovat mukana osana isoa muutosta, jota maailmalla tarvitaan. Paikalliset eivät välttämättä osaa tehdä ekologisia päätöksiä, vaan jatkavat elämäänsä entiseen tapaan. Vapaaehtoiset ovat tärkeässä osassa näyttäessään omalla esimerkillään paikallisille, kuinka toimitaan kestävällä tavalla. Vapaaehtoiset tukevat paikallisten liiketoimintaa mm. asioimalla paikallisten kaupoissa, retkikohteissa ja ravintoloissa. Ihastuttava retkikohde on esimerkiksi Phra Thongin orkideapuisto!

Ekomatkaajien kohteissa otetaan huomioon ekologinen näkökulma ja kohteisiin otetaan vain muutamia vapaaehtoisia kerrallaan. Tästä poikkeuksena on Teneriffa, jonne matkaa kymmeniä vapaaehtoisia kerrallaan. Muissa kohteissa vapaaehtoiset ovat pieni joukko, eikä Ekomatkaajat halua edistää massaturismia kohteisiin. Kohteisiin voit lähteä ympäri vuoden (poikkeuksena Thaimaan Phra Thong) ja suosittelemmekin matkaamaan kohteeseen huippusesongin ulkopuolella. Näin matkustajavirrat tasoittuvat paremmin ja vapaaehtoistyöntekijöitä löytyy myös sesongin ulkopuolella.

ekomatkaajien matkatavaralainaamo

Avasimme huhtikuussa 2019 matkatavaralainaamon. Voit lainata toimistoltamme esimerkiksi hyttysverkon, punaisen otsalampun, kosteutta kestäviä pusseja tai räpylät lähtiessäsi matkallemme. Kysy lisää!

Miksi maksaisin, jotta pääsen suojelemaan ympäristöä?

Lue blogimme siitä, kuinka edullista vapaaehtoistyön tekeminen on.

Mitä on ekomatkailu?

Ekomatkailussa luonto on pääosassa, ja kohteeseen matkustava oppii luonnon- ja mahdollisesti myös eläinten toiminnasta ja ekosysteemeistä. Ekomatkailussa keskiössä luonnon lisäksi ovat kestävän kehityksen mukaiset vastuulliset valinnat. Ekomatkaajat on yrityksenä keskittynyt nimenomaan ekomatkailuun, sillä pyrimme toimimaan kaikissa yrityksen toimintavaiheissa aina vastuullisuus ja luonto edellä.

Maata pitkin matkustaminen

Kohteisiimme voit matkustaa itsellesi parhaiten sopivalla tavalla. Täältä ja jokaisen kohteen kohdalta voit lukea, miten pääset kohteisiimme maata pitkin. Ekomatkaajat ei välitä lentoja ja kuljetuksia.

Ekomatkaajat suosittelee

 • Jos lennät, hanki mahdollisuuksien mukaan suora lento ja kompensoi päästöt.

 • Käytä julkisia kulkuvälineitä. Yhdistä kyytejä muiden vapaaehtoisten kanssa. Monessa kohteessamme hyödynnetään yhteiskuljetuksia vapaaehtoisia kuljetettaessa.

 • Majoitu projektiorganisaation talossa. Projektiorganisaatiot tekevät määrätietoista työtä mm. energian ja veden säästämiseksi. Projektiorganisaatiot eivät pelkästään kierrätä vaan hyödyntävät tavarat uudelleen sekä kieltäytyvät tietyistä tavaroista (mm. muovipillit, take away pakkaukset ravintoloissa). He myös tekevät tärkeää työtä sen eteen, että vapaaehtoiset oppivat ekologisen ajattelun merkityksen omassa elämässään.

 • Majoittumalla projektiorganisaation talossa toimit huomaamattasi ekologisemmin. Pyyhettä ja lakanoita ei vaihdeta päivittäin, kuten hotelleissa. Mukana on yleensä oma pyyhe ja makuupussi. Suihkussa läträäminen jää vähemmälle, sillä suihkuun on aina jonossa muita vapaaehtoisia. Ruoat tehdään yhdessä ja pyritään välttämään hävikkiä. Vesi laitetaan kannuun jääkaappiin eikä sitä valuteta turhaan.

 • Tee hyvää työtä paikan päällä. Mitä pidempään viivyt perillä, sitä pienempi on hiilijalanjälkesi ja sitä enemmän sinusta on hyötyä projektille.

 • Ota mukaan biohajoavia tuotteita. Osta paikallisilta. Kerää roskat mennessäsi.

 • Huomioi aurinkorasvan käyttö sukeltamaan mennessäsi. Tietyt aurinkorasvat tuhoavat koralliriuttoja. Lue lisää täältä.

 • Lue blogimme “vastuullisesti reissussa” ennen matkalle lähtöä ja saat lisää vinkkejä vastuulliseen matkailuun!

 • Lähde matkalle. Toteuta unelmasi. Kuten Etelä-Afrikasta helmikuussa 2019 palanneet vapaaehtoiset totesivat: “Tavallisella safarilla näet luontodokumenttia, mutta vapaaehtoisena olet osa sitä.”

10 vinkkiä muovin vähentämiseen matkan aikana

Asiakkaamme suosittelevat

Lue asiakkaittemme suosituksia! Yli 99 % asiakkaistamme on ollut tyytyväisiä matkaansa.

Tämä oli ensimmäinen vapaaehtoistyömatkani, mutta ei todellakaan viimeinen. Paluuta normaaleihin seura/hotellimatkoihin ei enää ole.
Ei kyllä sanat riitä kertomaan miten upea kokemus tuo oli!
Kaltaiselleni paljon maailmaa nähneelle matkaajalle reissusta jäi mieleen ainutlaatuisuuden tunne: tällaista en ole koskaan aiemmin vielä kokenut. Ekomatkaajien järjestämä reissu jätti jälkeensä pienen hykerryksen: tätä pitää saada lisää! Perinteiset turistilomat tuntuvat nimittäin kalpenevan ekomatkan monipuolisuuden rinnalla täysin. Suosittelen lämpimästi!
— Päivi, 2017

Tue Ekomatkaajien työtä Suomessa

Haluamme mahdollistaa vapaaehtoistyöhön lähtemisen mahdollisimman helpolla tavalla. Järjestämme matkailtoja toimistollamme, jonne voit saapua kuulemaan lisää yrityksestä ja kohteistamme. Iltojen aikana kuulet lisää kohteista ja siellä tehtävästä työstä, jolloin kynnys lähteä matkalle madaltuu. Matkailloista tiedotamme Facebook-sivullamme ja mukaan voit tulla veloituksetta.

 • Voit tukea Ekomatkaajien työtä Suomessa tykkäämällä sivustamme @ekomatkaajat Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, kommentoimalla julkaisujamme ja jakamalla niitä.

 • Tule Ekomatkaajille työharjoitteluun.

 • Tee opinnäytetyö Ekomatkaajille.

 • Tule kertomaan matkakokemuksistasi matkailtaan.

 • Kerro kokemuksistasi somessa.

 • Pyydä Ekomatkaajat luennoimaan päiväkodille tai muuhun lasten tilaisuuteen pääkaupunkiseudulla.

  40 minuutin merikilpikonniensuojelu-luento maksaa 95 euroa (sis. alv) + kilometrikorvaukset. Tilaisuuden kokonaiskesto 1 tunti, joka sisältää paljon kuvia ja videoita sekä henkilökohtaisia kokemuksia merikilpikonnien suojelusta. Ryhmäkoko n. 20 - 30 lasta (ikä 3-6-vuotta). Lue blogi edellisestä päiväkotiluennoinnista.

 • Vuosittain järjestämme 1 - 2 luentoa merikilpikonnista toimistollamme päiväkotiryhmälle veloituksetta.

 • Osta tuotteita Ekomatkaajien toimistolta. Tuotteita on rajoitettu määrä. Hinnat sisältävät alvin (24%).

  Kilpikonna makuu-alusta rannalle 25 euroa

  Iso koristekilpikonna 10 euroa

  Kilpikonna huulivoide 8 euroa

  Kilpikonna kortti 8 euroa
  Kilpikonna avaimenperä/ lompakko 10 euroa

  Vihreä kilpikonnakynä 6 euroa
  Kultainen kilpikonnakynä 10 euroa

  Kultainen kilpikonnakynä 10 euroa

  Kilpikonna kaulakoru pieni 12 euroa/ iso 25 euroa

  Voit maksaa ostoksesi MobilePaylla numeroon 31799 tai Ekomatkaajien tilille:

  Suomen Ekomatkaajat Oy

  FI39 5000 0120 3683 77

Tue työtämme matkustamatta

 • Voit tukea Ekomatkaajien työtä Suomessa tykkäämällä sivustamme @ekomatkaajat Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, kommentoimalla julkaisujamme ja jakamalla niitä.

 • Osallistu matkailtaan Facebook Liven kautta (osa illoista ja niiden sisällöstä kuvataan). Matkailloista tiedotamme Facebook-sivullamme ja mukaan voit tulla veloituksetta.

 • Haemme parhaillaan yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voisimme tehdä työtä myös Suomessa. Ota yhteyttä!

Tue Ekomatkaajien työtä ulkomailla

 • Lähde matkalle kauttamme

 • Merkitse somejulkaisuihisi ja matkablogeihisi #ekomatkaajat ja www.ekomatkaajat.fi

 • Jaa tietoa Ekomatkaajista ystävillesi

Oppilaitosyhteistyö

Ekomatkaajat on toiminut vuosien varrella useiden opinnäytetöiden ja muiden harjoitustöiden toimeksiantajana.

Vuoden 2019 opinnäytetyöt: Julia, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Riikka, Lahden ammattikorkeakoulu. Sanna, Turun ammattikorkeakoulu.

Vuoden 2018 opinnäytetyöt: Kaisa, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Timo, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Työharjoittelussa Ekomatkaajilla on ollut vuosina 2018 ja 2019 Haaga-Helian, Laurean ja Perho Liiketalousopiston opiskelijoita. Haluan antaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä työharjoitteluun yritykseen, jossa he oppivat mitä on yksityisyrittäjän arki. Harjoittelijat pääsevät kehittämään yritystä ja oppimaan lisää vastuullisesta matkailusta sekä uhanalaisista eläimistä. Toivon, että opiskelijat työllistyvät myöhemmin omalla alallaan ja pääsevät vaikuttamaan jatkossakin vastuullisen liiketoiminnan parissa.

Kiinnostaisiko sinua työharjoittelu Ekomatkaajilla? Lue alta työharjoittelijoiden ajatuksia.

Maisa Keski-Nisula Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 2019

Heidi Säynätkari Laurea-ammattikorkeakoulu 2019

Eleonora Alariesto Perho Liiketalousopisto 2018

Maria on ollut luennoimassa Ekomatkaajista useampaan otteeseen suomeksi ja englanniksi Haaga-Heliassa ja Perho Liiketalousopistossa.

Maria toimi vuonna 2018 ja 2019 työelämän edustajana Haaga-Helian matkailun liikkeenjohdon opiskelijoita valittaessa.

Sustainable Finland Pledge

Haluamme toimia vastuullisesti Suomessa ja ulkomailla. Tämän takia olemme allekirjoittaneet Sustainable Finland-lupauksen.

Yhteistyökumppanimme

Suomesta kaikkiin kohteisiimme pääsee ainoastaan Ekomatkaajien kautta.

Italian National Tourist Board – ANT

Perho Liiketalousopisto

Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Laurea Ammattikorkeakoulu

Lahden Ammattikorkeakoulu

Naucrates

Leo Africa

AWdF

Reserva Playa Tortuga

Alturas Wildlife Sanctuary

Osa Conservation

K9

Phuket Elephant Sanctuary

Terra Sylvestris

Älä lopeta matkailua,
vaan tee valintasi vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.