Miksi valita Ekomatkaajat?

Mitä on ekomatkailu?

Ekomatkailussa luonto on pääosassa, ja kohteeseen matkustava oppii luonnon- ja mahdollisesti myös eläinten toiminnasta ja ekosysteemeistä. Ekomatkailussa keskiössä luonnon lisäksi ovat kestävän kehityksen mukaiset vastuulliset valinnat. Ekomatkaajat on yrityksenä keskittynyt nimenomaan ekomatkailuun, sillä pyrimme toimimaan kaikissa yrityksen toimintavaiheissa aina vastuullisuus ja luonto edellä.

 

Mikä tekee Ekomatkaajista vastuullisen toimijan?

Pystymme itsevarmasti sanomaan olevamme vastuullinen matkailuyritys. Tarjoamme asiakkaalle aidon elämyksen päästä luonnon keskellä ympäristöä kunnioittaen, ja todella osallistumaan luonnon moninaisuuden säilyttämisen arvokkaisiin suojelutöihin. Kohteidemme kautta asiakkaalla on mahdollisuus heittäytyä loman seikkailuun, ja samalla tehdä hyvin tärkeää suojelutyötä luonnon puolesta.

Kohteissamme viivytään myös aina vähintään viikko, ja kaikki vapaaehtoiset koulutetaan aina projektin töihin huolella. Kaikki Ekomatkaajien kohteet ovat tarkasti ja kriittisesti valikoitu, ja olemme matkustaneet aina itsekin paikan päälle varmistamaan omin silmin, että kohde täyttää tarkat kriteerimme.

Kriteerimme ovat:

 • Eläimiä kunnioitetaan, ja niiden luonnolliseen elintilaan ja toimintaan ei puututa millään tavalla

 • Kohteessa todella tehdään aitoa suojelutyötä eläinten puolesta, eikä yrityksen arvot ole viherpesun tuotosta

 • Asiakkaan rahat menevät suoraan ympäristön- ja eläintensuojelutoimintaan, eikä jää pyörimään välikäsien ulottuville

Ekomatkaajien historiikin, arvot sekä mission pääset lukemaan täältä

 

Miksi maksaisin, jotta pääsen suojelemaan ympäristöä?

Valitettavan usein suurin osa luonnonsuojeluprojekteista ja yrityksistä eivät saa rahallista tukea, jonka takia ne eivät pysty tarjoamaan huolenpitoa saatikka palkkaa vapaaehtoiselle. Ekomatkaajien projekteista kaikki ovat kuitenkin sellaisia, että paikalle matkustava saa ruokaa ja katon päänsä päälle. Aterioiden määrä ja majoituksen laatu vaihtelevat kohteittain: joissain ruoka saattaa kuulua viikon hintaan, kun taas toisaalla pitää ruuasta maksaa lisähinta.

Vapaaehtoisten rahoituksen avulla ja vapaaehtoisten työpanoksen avulla projektit pyörivät ympäri vuoden. Ilman vapaaehtoisia osa töistä jää tekemättä.

Kun varaat matkan kauttamme, rahat menevät suoraan ympäristön- ja eläintensuojelutoimintaan, eivätkä jää pyörimään välikäsien ulottuville.

Toimintamme onnistumista ei mitata rahalla vaan toiminnan vaikuttavuudella. Tärkein työmme on löytää sopivat henkilöt juuri heille sopiviin projekteihin auttamaan uhanalaisia eläimiä.

Ekomatkaajat saa vain pienen provision yhteistyökumppaneiltaan - joskus projektit eivät anna edes sitä. Ekomatkaajat myy orientaatiopaketteja Puntarenaksen villieläinprojektiin lähteville.

Ekomatkaajat suosittelee

 • Jos lennät, hanki mahdollisuuksien mukaan suora lento.

 • Kompensoi päästöt.

 • Käytä julkisia kulkuvälineitä.

 • Tee hyvää työtä paikan päällä.

 • Lue blogimme “vastuullisesti reissussa” ennen matkalle lähtöä ja saat lisää vinkkejä vastuulliseen matkailuun!

Asiakkaamme suosittelevat

Lue asiakkaittemme suosituksia! Yli 99 % asiakkaistamme on ollut tyytyväisiä matkaansa.

Tue Ekomatkaajien työtä Suomessa

Haluamme mahdollistaa vapaaehtoistyöhön lähtemisen helpolla ja edullisella tavalla. Järjestämme matkailtoja toimistollamme, jonne voit saapua kuulemaan yrityksestä ja kohteistamme. Matkailloista tiedotamme Facebook-sivullamme ja mukaan voit tulla veloituksetta. Projektien hinnat ovat lähtijälle hyvin edulliset eivätkä kata Ekomatkaajien kuluja. Teemmekin tätä työtä eläinten hyvinvointi edellä.

 • Voit tukea Ekomatkaajien työtä Suomessa tykkäämällä sivustamme @ekomatkaajat Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, kommentoimalla julkaisujamme ja jakamalla niitä.

 • Tule Ekomatkaajille työharjoitteluun

 • Tee opinnäytetyö Ekomatkaajille

 • Tule kertomaan matkakokemuksistasi matkailtaan

 • Jaa tietoa Ekomatkaajista ystävillesi

 • Suosittelemme kaikille Puntarenasin villieläinprojektiin lähteville orientaatiota jo ennen matkaa. Kirjallinen orientaatiopaketti maksaa 30 euroa ja saat sen sähköpostitse. Voit myös varata henkilökohtaisen orientaation Espoon toimistoomme, jolloin käymme yhdessä läpi orientaatiopaketin sisällön. Saat lisäksi paketin sähköpostiisi. Henkilökohtainen orientaatio maksaa 50 euroa / henkilö.

  Ekomatkaajat ei saa tältä projektilta euroakaan siitä, että markkinoimme heidän projektiaan. Ostamalla orientaatiopaketin tuet Ekomatkaajien työtä ja kuulet tärkeitä tietoja kohteesta jo ennen matkaa.

 • Pyydä Ekomatkaajat luennoimaan päiväkodille tai muuhun lasten tilaisuuteen pääkaupunkiseudulla.

  40 minuutin merikilpikonniensuojelu-luento maksaa 95 euroa + kilometrikorvaukset. Tilaisuuden kokonaiskesto 1 tunti, sisältää luennon lisäksi esimerkiksi merikilpikonnakirjan lukemisen ryhmälle tai vapaata leikiä lasten kanssa. Ryhmäkoko n. 20 - 30 lasta (ikä 3-6-vuotta).

Tue Ekomatkaajien työtä ulkomailla:

 • Lähde matkalle kauttamme

 • Merkitse somejulkaisuihisi ja matkablogeihisi #ekomatkaajat ja www.ekomatkaajat.fi

 • Jaa tietoa Ekomatkaajista ystävillesi

Älä lopeta matkailua,
vaan tee valintasi vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

 
 
Ei kyllä sanat riitä kertomaan miten upea kokemus tuo oli!