Thaimaa

Phra Thong

hatchling-3_2399888963_o.jpg

PHRA THONG KOHTEENA

Ekomatkaajien tarina alkoi vuonna 2008 Phra Thong -saarelta merikilpikonniensuojeluprojektista. Tämän kohteen kanssa on tehty pitkäkestoista yhteistyötä ja innokkaimmat ekomatkaajat saapuvat saarelle vuosittain auttamaan. Merikilpikonnien tutkimus onkin pitkän ajan työtä ja jatkuvuus on tärkeää. Pitkät kävelylenkit saaren upeilla hiekkarannoilla kilpikonnanpesiä etsien ja meressä ruokailevien kilpikonnien käyttäytymisen seuraaminen läheiseltä kukkulalta käsin ovat tärkeä osa työtä. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä sisään aitoon thaimaalaiseen elämään, auttaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ja samalla nauttia ainutkertaisesta lomasta. Projektissa tarjoiltava Thai-ruoka on herkullista ja lomatunnelmaan pääset riippumatossa auringonlaskua katsellen.

Kaudella 2018 - 2019 keskitytään merikilpikonnien suojelun lisäksi kilpikonniin konkreettisesti liittyvään aiheeseen, muoviin. Joka vuosi miljoonia tonneja muovia päätyy meriin. Joka vuosi 100 000 merinisäkästä tai kilpikonnaa takertuu ja kuristuu ajelehtivaan muoviroskaan tai tukehtuu ruuaksi luulemaansa värikkääseen muoviroskaan. Tärkeä osa vapaaehtoisten työtä on kerätä rannoille päätyvä muoviroska pois.

Tähän projektiin pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

 
ale-marks-findings-day-1_2399823369_o.jpg

Kenelle

Phra Thongin kohde sopii hyväkuntoisille aikuisille. Kohteessa on paljon kävelyä pitkillä hiekkarannoilla. Aamuisin kävellään 5 km pituista rantaa ja päivittäin tulee helposti käveltyä n. 10 - 15 km.

Kohde on sopiva myös perheille. 10-vuotias lapsi pystyy osallistumaan hyvin mukaan. Tapauskohtaisesti projektiin saatetaan ottaa mukaan myös nuorempi lapsi. Projektiin on osallistunut monta lapsiperhettä. Yleensä perheet saavat osallistua projektiin lyhyemmäksi aikaa (minimi viikko).

Projekti sopii hyvin kasvissyöjille.

Milloin ja hinta

Phra Thongin projektiin pääset ajalla 9.12.2018 - 30.3.2019. Seuraava kausi alkaa joulukuun puolivälissä 2019. Perillä tulee viettää vähintään kaksi viikkoa. Kahden viikon hinta on 1200 euroa (sis. alv), joka sisältää projektissa tehtävän työn, majoituksen ja kolme ateriaa päivässä läheisessä ravintolassa. Saat ennen matkaa myös sähköisen infopaketin.

Pystyisitkö viettämään perillä pidemmän aikaa? 3 viikkoa 1598 euroa (sis. alv).

Toimintamme onnistumista ei mitata rahalla vaan toiminnan vaikuttavuudella. Tärkein työmme on löytää sopivat henkilöt juuri heille sopiviin projekteihin auttamaan uhanalaisia eläimiä.

Majoitus

Kaudella 2018 - 2019 majoitus on upealla paikalla rannalla.  Isoissa teltoissa on kussakin kaksi makuuhuonetta, joissa on sängyt ja tuulettimet. Lakanat ja pyyhkeen saa lainaan perillä. Makuuhuoneessa on joko leveä kahden hengen vuode tai kaksi erillistä sänkyä. Makuuhuoneiden välissä on yhteinen tila. WC:t ovat yhteiset. Sähköä on saatavilla klo 18 - 21 välisenä aikana. Alueella on lisäksi iso bungalow neljälle, joka saattaa korvata telttamajoituksen (tätä majoitusta ei voida luvata varausvaiheessa). Hintaan sisältyy päivittäin kolme ateriaa, jotka syödään ravintolassa. Pientä evästä voi ostaa läheisessä kylässä olevasta kaupasta tai lomaresorteista. Vaatepyykki on mahdollista pestä itse kylpyhuonetiloissa tai pyykit voi pesettää pientä maksua vastaan. Öisin on todella lämmintä ja hyvin harvoin näinä kuukausina sataa vettä.

Esimerkki työpäivän kulusta

5.30 Rannalla pesinnäin seurantaa ja tarkkailua, jonka jälkeen aamupala

9.00 Säämittaukset

9.30-11.30 Kilpikonnien ja muiden merieläinten tarkkailua ja havaintojen kirjaamista

13-14 Lounas

14 -> Pieniä projekteja tai merieläinten tarkkailua

19.00 Päivällinen

ennen matkaa

Suomen kansalainen saa oleskella Thaimaassa 30 päivää ilman viisumia. Pidempi maassaolo vaatii turistiviisumin. Phra Thongin saari on malariavapaa alue. Rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset tulee olla voimassa. Keskustele asiasta lääkärin kanssa sekä tarpeesta lisärokotuksiin. Lisätietoja rokote.fi.

Työpäivät kestävät yleensä kolmesta kuuteen tuntia ja ne sisältävät paljon kävelyä, joten osallistujilta vaaditaan hyvää peruskuntoa. Työpäivät sijoittuvat pääasiallisesti aamuihin.

Kohteessa pärjäät englannin kielen taidolla.

Ennakkomaksu on 150 euroa, joka tulee maksaa välittömästi projektipaikan vahvistuttua. Ennakkomaksua ei palauteta missään tilanteessa edes lääkärintodistusta vastaan. Matkan voi perua 30 päivää ennen lähtöä, jolloin kuluina pidätetään 150 euroa tai 29 - 15 päivää ennen lähtöä, jolloin kuluina pidätetään 50 % matkan hinnasta. 14 päivää - 0 päivää ennen lähtöä kuluina pidätetään 100 %.

Näin pääset mukaan! Täytä hakemus hae mukaan-painiketta painamalla, jonka jälkeen odota vahvistusta Ekomatkaajilta. Vahvistus tulee yleensä muutaman päivän sisällä.

näin pääset perille

Vaihtoehto 1: Lento Bangkokiin, josta vaihtolennolla Ranongiin. Tällöin tulee vaihtaa myös lentokentää Suvarnabhumista Don Muangiin. Lentoasemien välillä liikennöi ilmainen lentokenttäbussi ja matka-aika on noin 1,5 tuntia. Ranangista taxi tai bussi Khuraburiin, josta venekyydillä Phra Thongille.

Vaihtoehto 2: Lento Phukettiin, josta bussilla suuntaan Ranong/Chumphon (kesto noin 5 tuntia). Jää pois kyydistä Khuraburissa, josta taxi/mopo kyydillä satamaan ja veneellä Phra Thongille.

Vaihtoehto 3: Lento Phukettiin, josta pääset helpoiten perille asti, kun olet sopinut etukäteen Ekomatkaajien kanssa sovitusta noudosta, jonka projektiorganisaatio järjestää ja hoitaa perillä. Taksin kuljettajalle maksetaan 2000 bahtia eli noin 60 euroa yhteen suuntaan.

Jos kuljet julkisilla kulkuneuvoilla, sinun tulee ottaa taksi Khuraburin linja-autoasemalta ja pyytää, että se vie sinut siihen satamaan, josta ennakkoon vaamasi venekyyti lähtee Phra Thongille. Kyyti maksaa n. 300 bahtia eli n. 8-9 euroa.

HUOM! Venekyyti Khuraburin satamasta Phra Thongille tulee aina varata etukäteen Ekomatkaajien kauttaa. Julkista liikenneyhteyttä saarelle ei ole. Venekuljetus on maksullinen (50 euroa / menopaluu). Viimeinen kuljetus saarelle lähtee klo 4 p.m.

kohdetietoa

Hämähäkkejä ja käärmeitä on paljon, mutta ne eivät ole myrkyllisiä. Hyttysiä on iltahämärästä lähtien. Hiekkakärpäsiä on todella paljon.

Meri on turvallinen uimisen kannalta ja normaalisti meduusoja ja haita ei havaita.

Suosittelemme ottamaan mukaan matkalle työhansikkaat, vedenpitävän repun ja uimatossut, mutta pärjäät matkalla ilmankin.

NÄITÄ TAVAROITA VOIT LAHJOITTAA KOHTEESEEN

Moni on kysellyt, mitä tavaroita Thaimaan kohteeseen ja projektiorganisaatiolle voisi lahjoittaa. Tässä on lista tavaroista, joita he toivovat:

presents for children's day, binoculars, USB key to store data, second hand smart phone, small backpack, insect repellent, snorkelling equipment (second hand is fine), waterproof bags, torches, digital camera

Projektiorganisaation toiveet:

tea and coffee, sweets, newspaper in English

 
 
Palautetta kirjoittaessani en voi muuta kuin hehkuttaa kaikkea, mitä reissuun liittyi, matka oli kaikin puolin täydellinen. Saari on niin kaunis ja kaikki ne kokemukset, joihin vapaaehtoisina pääsimme osallistumaan, olivat niin ainutlaatuisia, että aika projektissa jää hienona muistona mieleeni.
— Kaisa / Phra Thong, Thaimaa
 
 
 
 

Phra Thong
Thaimaa