Thaimaa

Phra Thong

hatchling-3_2399888963_o.jpg

PHRA THONG KOHTEENA

Ekomatkaajien tarina alkoi vuonna 2008 Phra Thong -saarelta merikilpikonniensuojeluprojektista. Merikilpikonnat tarvitsevat suojelua, sillä harmittavan usein pesät ryövätään tai kilpikonnat hukkuvat verkkoihin tai muihin kalastusvälineisiin. Tämän kohteen kanssa on tehty pitkäkestoista yhteistyötä ja innokkaimmat ekomatkaajat saapuvat saarelle vuosittain auttamaan. Merikilpikonnien tutkimus onkin pitkän ajan työtä ja jatkuvuus on tärkeää. Pitkät kävelylenkit saaren upeilla hiekkarannoilla kilpikonnanpesiä etsien ja meressä ruokailevien kilpikonnien käyttäytymisen seuraaminen läheiseltä kukkulalta käsin ovat tärkeä osa työtä. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä sisään aitoon thaimaalaiseen elämään, auttaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ja samalla nauttia ainutkertaisesta lomasta. Projektissa tarjoiltava Thai-ruoka on herkullista ja lomatunnelmaan pääset riippumatossa auringonlaskua katsellen.

Kaudella 2018 - 2019 majoitus on upealla paikalla rannalla.  1-2 hengen teltoissa on sängyt ja tuulettimet. WC:t ovat yhteiset. Hintaan sisältyy päivittäin kolme ateriaa, jotka syödään ravintolassa. Kaudella 2018 - 2019 keskitytään merikilpikonnien suojelun lisäksi kilpikonniin konkreettisesti liittyvään aiheeseen, muoviin. Joka vuosi miljoonia tonneja muovia päätyy meriin. Joka vuosi 100 000 merinisäkästä tai kilpikonnaa takertuu ja kuristuu ajelehtivaan muoviroskaan tai tukehtuu ruuaksi luulemaansa värikkääseen muoviroskaan.

 
ale-marks-findings-day-1_2399823369_o.jpg

Kenelle

Phra Thongin kohde sopii hyväkuntoisille aikuisille. Kohteessa on paljon kävelyä pitkillä hiekkarannoilla.

Kohde on sopiva myös perheille. 10-vuotias lapsi pystyy osallistumaan hyvin mukaan. Tapauskohtaisesti projektiin saatetaan ottaa mukaan myös nuorempi lapsi. Projektiin on osallistunut monta lapsiperhettä.

Projekti sopii hyvin kasvissyöjille.

Milloin ja hinta

Phra Thongin projektiin pääsee mukaan 9.12.2018 lähtien maaliskuun lopulle 2019 saakka. Perillä tulee viettää vähintään kaksi viikkoa. Kahden viikon hinta on 745 euroa, joka sisältää projektissa tehtävän työn, majoituksen ja kolme ateriaa päivässä läheisessä ravintolassa.

Pystyisitkö viettämään perillä pidemmän aikaa? 3 viikkoa 1120 euroa / 4 viikkoa 1490 euroa / 5 viikkoa 1870 euroa / 6 viikkoa 2240 euroa / 7 viikkoa 2620 euroa / 8 viikkoa 2990 euroa. Kysy erikseen ryhmähintoja!

 
 
Kokemus oli arvokas enkä vaihtaisi sitä rantalomaan. Projekti syventää ymmärrystä maapallon luonnon tilasta, tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä lähelle aitoa thaimaalaiselämää sekä tutustua eri puolilta maapalloa oleviin eri-ikäisiin vapaa-ehtoisiin. Saari on kaunis, luonnonvarainen ja rauhallinen, mutta tarjoaa samalla mahdollisuuden saada kosketusta thaimaalaiseen kulttuuriin. Olen 55-vuotias eikä ikä haitannut yhtään, joten voin suositella kaikille muillekin, jotka eivät ole enää ihan nuoria ja notkeita. Thaimaa on hyvin organisoitunut ja melko turvallinen, joten nainenkin voi huoletta matkustaa yksin.
— Seija / Phra Thong Thaimaa
 
 
 
 

Phra Thong
Thaimaa