Thaimaa

Phra Thong

hatchling-3_2399888963_o.jpg

PHRA THONG KOHTEENA

Ekomatkaajien tarina alkoi vuonna 2008 Phra Thong -saarelta merikilpikonniensuojeluprojektista. Merikilpikonnat tarvitsevat suojelua, sillä harmittavan usein pesät ryövätään tai kilpikonnat hukkuvat verkkoihin tai muihin kalastusvälineisiin. Tämän kohteen kanssa on tehty pitkäkestoista yhteistyötä ja innokkaimmat ekomatkaajat saapuvat saarelle vuosittain auttamaan. Merikilpikonnien tutkimus onkin pitkän ajan työtä ja jatkuvuus on tärkeää. Pitkät kävelylenkit saaren upeilla hiekkarannoilla kilpikonnanpesiä etsien ja meressä ruokailevien kilpikonnien käyttäytymisen seuraaminen läheiseltä kukkulalta käsin ovat tärkeä osa työtä. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä sisään aitoon thaimaalaiseen elämään, auttaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ja samalla nauttia ainutkertaisesta lomasta. Projektissa tarjoiltava Thai-ruoka on herkullista ja lomatunnelmaan pääset riippumatossa auringonlaskua katsellen.

Kaudella 2018 - 2019 majoitus on upealla paikalla rannalla.  1-2 hengen teltoissa on sängyt ja tuulettimet. WC:t ovat yhteiset. Hintaan sisältyy päivittäin kolme ateriaa, jotka syödään ravintolassa. Kaudella 2018 - 2019 keskitytään merikilpikonnien suojelun lisäksi kilpikonniin konkreettisesti liittyvään aiheeseen, muoviin. Joka vuosi miljoonia tonneja muovia päätyy meriin. Joka vuosi 100 000 merinisäkästä tai kilpikonnaa takertuu ja kuristuu ajelehtivaan muoviroskaan tai tukehtuu ruuaksi luulemaansa värikkääseen muoviroskaan.

Tähän projektiin pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

 
ale-marks-findings-day-1_2399823369_o.jpg

Kenelle

Phra Thongin kohde sopii hyväkuntoisille aikuisille. Kohteessa on paljon kävelyä pitkillä hiekkarannoilla. Aamuisin kävellään 5 km pituista rantaa ja päivittäin tulee helposti käveltyä n. 10 - 15 km.

Kohde on sopiva myös perheille. 10-vuotias lapsi pystyy osallistumaan hyvin mukaan. Tapauskohtaisesti projektiin saatetaan ottaa mukaan myös nuorempi lapsi. Projektiin on osallistunut monta lapsiperhettä.

Projekti sopii hyvin kasvissyöjille.

näin pääset perille

Vaihtoehto 1: Lento Bangkokiin, josta vaihtolennolla Ranongiin. Tällöin tulee vaihtaa myös lentokentää Suvarnabhumista Don Muangiin. Lentoasemien välillä liikennöi ilmainen lentokenttäbussi ja matka-aika on noin 1,5 tuntia. Ranangista taxi tai bussi Khuraburiin, josta venekyydillä Phra Thongille.

Vaihtoehto 2: Lento Phukettiin, josta bussilla suuntaan Ranong/Chumphon (kesto noin 5 tuntia). Jää pois kyydistä Khuraburissa, jossa taxi/mopo kyydillä satamaan ja veneellä Phra Thongille.

Vaihtoehto 3: Lento Phukettiin, josta pääset helpoiten perille asti, kun olet sopinut etukäteen Ekomatkaajien kanssa sovitusta noudosta, jonka projektiorganisaatio järjestää ja hoitaa perillä hoidettavaa maksua vastaan.

HUOM! Venekyyti Khuraburista Phra Thongille tulee aina varata etukäteen Ekomatkaajien kauttaa. Julkista liikenneyhteyttä saarelle ei ole. Venekuljetus on maksullinen.

Milloin ja hinta

Phra Thongin projektiin pääsee mukaan 9.12.2018 lähtien maaliskuun lopulle 2019 saakka. Perillä tulee viettää vähintään kaksi viikkoa. Kahden viikon hinta on 745 euroa, joka sisältää projektissa tehtävän työn, majoituksen ja kolme ateriaa päivässä läheisessä ravintolassa.

Pystyisitkö viettämään perillä pidemmän aikaa? 3 viikkoa 1120 euroa / 4 viikkoa 1490 euroa / 5 viikkoa 1870 euroa / 6 viikkoa 2240 euroa / 7 viikkoa 2620 euroa / 8 viikkoa 2990 euroa. Kysy erikseen ryhmähintoja!

ennen matkaa

Suomen kansalainen saa oleskella Thaimaassa 30 päivää ilman viisumia. Pidempi maassaolo vaatii turistiviisumin. Phra Thongin saari on malariavapaa alue. Rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset tulee olla voimassa. Keskustele asiasta lääkärin kanssa sekä tarpeesta lisärokotuksiin. Lisätietoja rokote.fi.

Työpäivät kestävät yleensä kolmesta kuuteen tuntia ja ne sisältävät paljon kävelyä, joten osallistujilta vaaditaan hyvää peruskuntoa. Työpäivät sijoittuvat pääasiallisesti aamuihin.

Kohteessa pärjäät englannin kielen taidolla.

 
 
Kokemus oli arvokas enkä vaihtaisi sitä rantalomaan. Projekti syventää ymmärrystä maapallon luonnon tilasta, tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä lähelle aitoa thaimaalaiselämää sekä tutustua eri puolilta maapalloa oleviin eri-ikäisiin vapaa-ehtoisiin. Saari on kaunis, luonnonvarainen ja rauhallinen, mutta tarjoaa samalla mahdollisuuden saada kosketusta thaimaalaiseen kulttuuriin. Olen 55-vuotias eikä ikä haitannut yhtään, joten voin suositella kaikille muillekin, jotka eivät ole enää ihan nuoria ja notkeita. Thaimaa on hyvin organisoitunut ja melko turvallinen, joten nainenkin voi huoletta matkustaa yksin.
— Seija / Phra Thong Thaimaa
 
 
 
 

Phra Thong
Thaimaa