775

2 viikkoa

Tässä Ekomatkaajien kohteessa näet munimaan tulevia naaraskilpikonnia, pääset pelastamaan munia hiekkarannoilta ja autat vastasyntyneitä pääsemään turvallisesti mereen. Valosaasteet ja myrskyt ovat kaksi suurinta uhkaa merikilpikonnien pesille Kefaloniassa. Tärkeä osa vapaaehtoistyötä sisältää ympäristöopintoja valosaasteen määrittämisestä ja sen lähteen etsimisestä. Vapaaehtoisena pääset myös mittaamaan pesimisrantojen jatkuvia muutoksia, sekä veden korkeutta. Näiden tietojen avulla tiimi pystyy arvioimaan pesiin kohdistuvia riskejä, sekä ehkäistä mahdollisia vaaroja. Kefalonia tarjoaa kaksi vapaaehtoiskohdetta, Argostolin ja Lixourin. Voit valita kummassa haluat vapaaehtoistyöhön osallistua. Työnkuvat kohteesta riippuen vaihtelevat hieman, mutta samankaltaisuuttakin löytyy paljon.
1,200

2 viikkoa

Autenttisella, monelle vielä tuntemattomalla saarella, pääset tekemään tärkeää vapaaehtoistyötä autioilla hiekkarannoilla merikilpikonnien tutkimuksen hyväksi. Auringon noustessa saaren autioilla hiekkarannoilla kävelee vapaaehtoistyöntekijöitä merikilpikonnanpesiä etsien. On aina yhtä jännittävää tarkkailla, onko kilpikonna käynyt munimassa yön aikana. Keskellä päivää Sinulla on mahdollisuus tarkkailla kilpikonnien käyttäytymistä kukkulan päältä. Samalla kun autat luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä, voit nauttia ainutkertaisesta lomasta ja halutessasi yöpyä paikallisen kotona. Kannattaa nauttia tästä erilaisesta matkakohteesta ja sen tuomista mahdollisuuksista elää hetkessä sekä ottaa ilo irti eräänlaisesta Selviytyjät- kokemuksesta. Tämä kohde on pysynyt matkustajien suosikkikohteena vuodesta 2009 lähtien. Iso suositus!
1,805

2 viikkoa

Kun haaveenasi on päästä havainnoimaan norsuja, leijonia, sarvikuonoja, leopardeja, gepardeja ja hyeenoja, viihdyt varmasti Marakelessa. Kansallispuistossa pesii myös uhanalainen kapinkorppikotka. Vapaaehtoistyö kansallispuistossa antaa Sinulle pitkiä, antoisia ja tapahtumarikkaita päiviä sekä mahdolllisuuden viettää öitä jeepin katolla! Matkasi aikana opit paljon uhanalaisista eläimistä, luonnonsuojelusta sekä vastuullisesta elämäntavasta. Savannin puista etenkin akasia on norsujen suosiossa ja pääset suojaamaan puita verkolla. Riistakameroihin kertyy öisin mielenkiintoisia hetkiä, kun eläimet liikkuvat rauhassa puistossa. Sinä pääset purkamaan kuvia tietokoneelle ja havainnoimaan puistoa myös öiseen aikaan kuvien kautta. Toteuta haaveesi ja auta eläimiä yhteistyössä kansallispuiston henkilökunnan kanssa. Ilman vapaaehtoisia osa kansallispuistosta jää monitoroimatta, joka on kohtalokasta eläinten kannalta.
985

1 viikko

Miltä tuntuisi kävellä autioilla hiekkarannoilla merikilpikonnia suojellen? Tarjolla on unohtumattomia yövuoroja, jolloin näet kilpikonnan saapuvan munimaan ja tunteikkaita hetkiä, kun naaras lähtee munittuaan takaisin mereen. Aamuisin kävellään sademetsän halki hiekkarannalle keräämään talteen yön aikana munittuja munia. Vapaaehtoisten ansiosta munat selviytyvät, sillä rannalle jäädessään niistä valtaosa tuhoutuu. Moni odottaa hetkeä, jolloin saa pidellä kädessään vastasyntynyttä kilpikonnaa. Perille saavuttuasi saat kattavan opastuksen työhön, joka tarjoaa taatusti mieleenpainuvia elämyksiä. Sinun ansiostasi vastasyntyneet poikaset pääsevät hengissä mereen. Maailmalla vain alle 1/1000 poikasesta selviää aikuiseksi, sillä tämän kokoiset poikaset ovat herkkua mm. kaloille ja ravuille. Ihmisten vaikutukset vähentävät kilpikonnien selviytymistä vieläkin enemmän. Tutkimusten mukaan merikilpikonnat saattavat kuolla sukupuuttoon jo 10 vuoden päästä.
480

1 viikko

Teneriffalla sijaitsee yksi maailman isoimmista delfiinien- ja valaidentarkkailukeskuksista. Valaisiin ja delfiineihin kohdistuu paljon erilaisia uhkia. Useat valas- ja delfiinilajit ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon seuraavien vuosikymmenten aikana. Nyt on oikea aika auttaa! Vapaaehtoistyötä on viitenä päivänä viikossa, joista kahtena työskentelet katamaraanilla. Työvuoron aikana pääset tarkkailemaan ja tutkimaan merialueella asuvia ja ohi kulkevia valaita ja delfiinejä sekä niiden käyttäytymistä. Pääset myös kertomaan katamaraanin kyydissä oleville turisteille, miksi valaita ja delfiinejä pitää auttaa. Kesäkaudella pääset äänittämään lyhyteväpallopäiden ja pullokuonodelfiinien ääniä RIB-kumiveneen kyydissä! Opit tunnistamaan eri eläimet ja matkasi aikana saatat tavata pullokuonodelfiinit Marian ja Noahin.

* Useita matkavaihtoehtoja *

630

15 päivää

Tee vapaaehtoistyötä luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi Natura 2000- alueella. Kalamosta kutsutaan "unohdetuksi saareksi" ja saaresta 90 % on yhä luonnontilassa. Vapaaehtoisten asentamien riistakameroiden avulla suojellaan maailman uhanalaisimpiin merinisäkkäisiin kuuluvia munkkihylkeitä, jonka kanta on enää 400–500 yksilöä. Munkkihylkeitä on pyritty suojelemaan rauhoittamalla rantoja ja perustamalla suojelualueita, joilla ne voivat rauhassa lisääntyä. Pesimärannoilla käydään harvoin ja hyvästä syystä, sillä munkkihylje huomaa helposti ihmisen käyneen rannalla. Maa- ja merialuetta pyritään suojelemaan vapaaehtoisten keräämän datan perusteella. Työ pitää sisällään tietojen keräämistä meriheinästä, jolloin pääset uimaan työvuoron aikana sekä lintujen laulun äänittämistä, jolloin voit istua yksin keskellä metsää nauttimassa hiljaisuudesta. Tämä kohde sopii vapaaehtoistyöntekijöille, jotka nauttivat kävelemisestä luonnossa ja upeista maisemista. Maailman uhanalaisin hylje kaipaa apuasi!
167

päivä

Haluatko auttaa vanhoja kaltoinkohdeltuja norsuja Phuketin eettisimmässä norsujen vanhainkodissa? Tämä norsujen suojelukeskus on ainut laatuaan Phuketissa ja pyrkii täyttämään eläinten hyvinvoinnin korkeimmat vaatimukset. Vuonna 2018 keskukseen pelastettiin Sai Tong, joka oli Koh Lantalla sidottuna turisteja varten. Se ei saanut ruokaa eikä juomaa, jos turisti ei niitä sille ostanut. Gaew Ta on sokea ja kaipaa jatkuvaa huolenpitoa, sillä sen näköaistia ei saatu pelastettua. Se eli aiemmin ihmisten ratsastettavana ja teollisuuden parissa. Nämä, ja muut sydäntä särkevät tarinat ovat pala norsujen historiaa, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Työtehtäviisi kuuluu ruoan valmistamista norsuille ja aitausten puhtaanapitoa. Moni täällä vapaaehtoistyössä ollut haaveilee pääsevänsä takaisin.

* Useita matkavaihtoehtoja *

Showing 1-7 of 7 results