Uhanalaisten eläinten suojelu

from480

Espanja, Teneriffa

Departure Date

Daily

Duration

alkaen

Views

339

VAPAAEHTOISTYÖ TENERIFFALLA

 

Teneriffalla sijaitsee yksi maailman suurimmista delfiinien- ja valaidentarkkailukeskuksista. Työtä tehdään viitenä päivänä viikossa, joista kahtena työskennellään katamaraanilla. Katamaraanilla on mukana turisteja, joiden joukossa työtä tehdään yleensä 3-5 tunnin ajan. Työvuoron aikana pääset tarkkailemaan ja tutkimaan merialueella asuvia ja ohi kulkevia valaita ja delfiinejä sekä niiden käyttäytymistä. Kansalaisjärjestö työskentelee niiden katamaraanien kanssa, jotka ovat saaneet ympäristömerkin, eivätkä aiheuta merten eläimille stressiä.

Valaiden ja delfiinien suojelu

Kanarian saarten lähettyvillä tavataan jopa 26 erilaista valaslajia aina jättiläismäisestä sinivalaasta sympaattisiin delfiineihin. Ne uivat niin lähellä rannikkoa, että saarista on tullut Euroopassa paikka, jossa on eniten havaintoja vapaina liikkuvista valaista. Yleisimpiä lajeja ovat pallopäädelfiini, pullokuonodelfiini ja ryhävalas. Jotkin niistä asuvat saarilla pysyvissä yhdyskunnissa. Ympärivuoden paikoillaan pysyvät valaspopulaatiot ovat harvinaisia, ja ne ovatkin tehneet Kanarian saarista maailman tärkeimmän valasturismikohteen.

Vapaaehtoistyöntekijöitä on kerrallaan katamaraanilla kahdesta kolmeen henkilöä. Yhden vapaaehtoisen tehtävänä on kirjata havainnot valaista ja delfiineistä ylös, kun toisen työtehtävänä on kuvata valaat ja delfiinit. Pääset näkemään valaita ja delfiinejä todennäköisesti jokaisella merimatkalla, koska monet näistä meressä asuvista nisäkkäistä asuvat alueella pysyvästi.

Katamaraaniretkien aikana turisteille kerrotaan valaista, delfiineistä ja merten muoviongelmasta. Projektiorganisaation suojeluohjelman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta muovisten kertakäyttötavaroiden ja muiden muovisten tuotteiden tuhoisista vaikutuksista meriympäristöön. Vuonna 2019 aloitettiin tämän seurauksena myös rantojen siivoustalkoot pienemmillä ja usein unohdetuilla rannoilla.

Työtä tehdään merellä vietettävien päivien lisäksi kansalaisjärjestön talolla. Vapaaehtoistyöntekijöiden keräämiä tietokantoja on täydennetty jo yli 30 vuoden ajan. Ne sisältävät yli 13 000 erillistä merkintää merieläimistä, tehden niistä kaikkein täydellisimmän tietolähteen valaiden maailmasta.

 

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun muut katamaraanilla ovat retkellä ja sinä teet työtä delfiinien- ja valaiden hyväksi. Se tunne, kun voit auttaa näitä upeita merieläimiä selviytymään hengissä.

 

Hinta alkaen 480 euroa/ viikko. Hinta sisältää vaatimattoman majoituksen neljän hengen huoneessa, vaatimattoman aamiaisen ja vapaaehtoisten itse valmistaman illallisen, vapaaehtoistyön sekä t-paidan. 1.1.2021 lähtien vapaaehtoistyömatkan hintaan sisältyy Biosoliksen 100 ml aurinkorasva. Aloituspäivä on viikoittain sunnuntai. Viikonloput ovat yleensä vapaat.

Kohteessa ei ole saatavilla yhden hengen huonetta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi joululoman tai hiihtoloman!

Hinnat eivät sisällä lentoja ja kuljetuksia.

Valitse kiinnostuksesi mukaan suojeluprojekti

Jokainen vapaaehtoinen saa valita omien kiinnostustensa mukaisen projektin, johon osallistuu vapaaehtoistyöviikkojensa ajan. Kaikki projektit liittyvät olennaisesti eläinten- ja luonnonsuojeluun. Näistä kuulet lisää perillä kohteessa.

Ympärivuotinen kohde.

Lue kokemuksista Kookospalmun alla!

Lue Napsun artikkeli valaiden- ja delfiiniensuojelusta!

Yhdistä matkaasi kaksi erilaista suojeluprojektia

Kansalaisjärjestöllä on tarjolla kaksi eri projektia, joista toisessa kuvataan delfiinejä ja valaita, kun taas toisessa äänitetään delfiinien ääniä.

Uudessa projektissa, joka on käynnissä yleensä kesäkausina, äänitetään lyhyteväpallopäiden ja pullokuonodelfiinien ääniä RIB-kumiveneeltä käsin hydrofoneilla eli vedenalaisilla mikrofoneilla. Hydrofoni lasketaan alas lähelle eläimiä. Näin niistä saadaan kerättyä lisää äärimmäisen tärkeää tietoa ja eläimiä voidaan suojella yhä paremmin. Jos voidaan osoittaa, että melu häiritsee valaita ja delfiinejä, niin ehkä silloin alusten tulo suojelualueille voidaan kieltää. Tarvitaan tieteellistä näyttöä siitä, että eläimet stressaantuvat ja tarvitsevat suojelua. Ongelmana on kuitenkin, ettei eläinten uskota olevan vaarassa.

Hinta alkaen 660 euroa/ viikko.

Hinnat eivät sisällä lentoja ja kuljetuksia.

Säännöt

Ennakkomaksu 100 euroa tulee maksaa sen jälkeen, kun hakemus on hyväksytty. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Peruutusehdot

Matkan voi peruuttaa 1 kk ennen lähtöä 100 euron kuluilla. Matkan voi peruuttaa 14 päivää ennen lähtöä 200 euron kuluilla. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen lähtöä tehdyistä peruutuksista ei palauteta rahaa takaisin.

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset ja saat tiedon tulevista tapahtumista.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan Sinulle unelmiesi matka!
Kysy lisätietoja sähköpostilla ja lähetämme sinulle tietoa vapaaehtoistyöstä Teneriffalla.
maria.ojajarvi@ekomatkaajat.fi
040 4142930 Maria Ojajärvi