Espanja, Teneriffa

Departure Date

Daily

Duration

alkaen

Views

470

VAPAAEHTOISTYÖ TENERIFFALLA

 

Teneriffalla sijaitsee yksi maailman suurimmista delfiinien- ja valaidentarkkailukeskuksista. Työtä tehdään viitenä päivänä viikossa, joista kahtena työskennellään katamaraanilla. Katamaraanilla on mukana turisteja, joiden joukossa työtä tehdään yleensä 3-5 tunnin ajan. Työvuoron aikana pääset tarkkailemaan ja tutkimaan merialueella asuvia ja ohi kulkevia valaita ja delfiinejä sekä niiden käyttäytymistä. Kansalaisjärjestö työskentelee niiden katamaraanien kanssa, jotka ovat saaneet ympäristömerkin, eivätkä aiheuta merten eläimille stressiä. Eläimiä ei saa mm. lähestyä edestä tai takaa, hajottaa laumaa ja etäisyyttä valaisin sekä delfiineihin pitäisi pitää vähintään 100 metriä. Blue boat-tunnus kertoo vastuullisuudesta. Vastuullinen risteileminen edistää valaiden ja delfiinien suojelua, koska se lisää tietoa näistä eläimistä.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Teneriffalla.

Valaiden ja delfiinien suojelu

Kanarian saarten lähettyvillä tavataan jopa 26 erilaista valaslajia aina jättiläismäisestä sinivalaasta sympaattisiin delfiineihin. Ne uivat niin lähellä rannikkoa, että saarista on tullut Euroopassa paikka, jossa on eniten havaintoja vapaina liikkuvista valaista. Yleisimpiä lajeja ovat pallopäädelfiini, pullokuonodelfiini ja ryhävalas. Jotkin niistä asuvat saarilla pysyvissä yhdyskunnissa. Ympärivuoden paikoillaan pysyvät valaspopulaatiot ovat harvinaisia, ja ne ovatkin tehneet Kanarian saarista maailman tärkeimmän valasturismikohteen.

Vapaaehtoistyöntekijöitä on kerrallaan katamaraanilla kahdesta kolmeen henkilöä. Yhden vapaaehtoisen tehtävänä on kirjata havainnot valaista ja delfiineistä ylös, kun toisen työtehtävänä on kuvata valaat ja delfiinit. Pääset näkemään valaita ja delfiinejä todennäköisesti jokaisella merimatkalla, koska monet näistä meressä asuvista nisäkkäistä asuvat alueella pysyvästi.

Suosittelen Teneriffan valaiden ja delfiinien suojeluprojektia kaikille, jotka haluavat yhdistää rantaloman tärkeään eläinten ja ympäristön hyväksi tehtävään työhön.

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

Katamaraaniretkien aikana turisteille kerrotaan valaista, delfiineistä ja merten muoviongelmasta. Projektiorganisaation suojeluohjelman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta muovisten kertakäyttötavaroiden ja muiden muovisten tuotteiden tuhoisista vaikutuksista meriympäristöön. Vuonna 2019 aloitettiin tämän seurauksena myös rantojen siivoustalkoot pienemmillä ja usein unohdetuilla rannoilla.

Työtä tehdään merellä vietettävien päivien lisäksi kansalaisjärjestön talolla. Vapaaehtoistyöntekijöiden keräämiä tietokantoja on täydennetty jo yli 30 vuoden ajan. Ne sisältävät yli 13 000 erillistä merkintää merieläimistä, tehden niistä kaikkein täydellisimmän tietolähteen valaiden maailmasta.

Jokainen vapaaehtoinen saa valita omien kiinnostustensa mukaisen projektin, johon osallistuu vapaaehtoistyöviikkojensa ajan. Kaikki projektit liittyvät olennaisesti eläinten- ja luonnonsuojeluun. Näistä kuulet lisää perillä kohteessa.

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun muut katamaraanilla ovat retkellä ja sinä teet työtä delfiinien- ja valaiden hyväksi. Se tunne, kun voit auttaa näitä upeita merieläimiä selviytymään hengissä.

Vapaaehtoistyön hinta

Hinta alkaen 480 euroa / viikko.

Hinta sisältää vaatimattoman majoituksen neljän hengen huoneessa, vaatimattoman aamiaisen ja vapaaehtoisten itse valmistaman illallisen, vapaaehtoistyön sekä t-paidan. Aloituspäivä on viikoittain sunnuntai. Viikonloput ovat yleensä vapaat.

Kohteessa ei ole saatavilla yhden hengen huonetta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi joululoman tai hiihtoloman!

Hinnat eivät sisällä lentoja, vakuutuksia ja kuljetuksia.

Ekomatkaajat tarjoaa vapaaehtoiseksi lähtevälle Biosoliksen 100 ml aurinkorasvan (Biosolis Melt-In Cream tai vastaava). Kyseessä on sertifioitu luonnonkosmetiikka-aurinkorasva, joka ei sisällä nanopartikkeleita. Biosolis lahjoittaa maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun 1% For The Planet -liikkeen kautta prosentin bruttomyynneistään Reef Check -järjestölle sekä Surfrider Foundation Europe -järjestölle. Reef Checkin missiona on kannustaa ihmisiä pelastamaan korallit ja meret koulutuksen, tutkimuksen ja luonnonsuojelun avulla. Surfrider Foundation Europe suojelee maailman meriä, aaltoja ja rantoja vahvan aktivistiverkostonsa voimin.

Kun ostat Ekomatkaajilta vapaaehtoistyömatkan Ekomatkaajat istuttaa puun Tansaniaan.

Ympärivuotinen kohde.

Lue kokemuksista Kookospalmun alla!

Lue Napsun artikkeli valaiden- ja delfiiniensuojelusta!

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Teneriffan kohteessa.

Yhdistä matkaasi kaksi erilaista suojeluprojektia

Kansalaisjärjestöllä on tarjolla kaksi eri projektia, joista toisessa kuvataan delfiinejä ja valaita, kun taas toisessa äänitetään delfiinien ääniä.

Uudessa projektissa, joka on käynnissä yleensä kesäkausina, äänitetään lyhyteväpallopäiden ja pullokuonodelfiinien ääniä RIB-kumiveneeltä käsin hydrofoneilla eli vedenalaisilla mikrofoneilla. Hydrofoni lasketaan alas lähelle eläimiä. Näin niistä saadaan kerättyä lisää äärimmäisen tärkeää tietoa ja eläimiä voidaan suojella yhä paremmin. Jos voidaan osoittaa, että melu häiritsee valaita ja delfiinejä, niin ehkä silloin alusten tulo suojelualueille voidaan kieltää. Tarvitaan tieteellistä näyttöä siitä, että eläimet stressaantuvat ja tarvitsevat suojelua. Ongelmana on kuitenkin, ettei eläinten uskota olevan vaarassa.

Hinta alkaen 660 euroa / viikko.

Hinnat eivät sisällä lentoja, vakuutuksia ja kuljetuksia.

Säännöt

Ennakkomaksu 100 euroa tulee maksaa sen jälkeen, kun hakemus on hyväksytty. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Peruutusehdot

Matkan voi peruuttaa 1 kk ennen lähtöä 100 euron kuluilla. Matkan voi peruuttaa 14 päivää ennen lähtöä 200 euron kuluilla. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen lähtöä tehdyistä peruutuksista ei palauteta rahaa takaisin.

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan Sinulle unelmiesi matka!
Kysy lisätietoja sähköpostilla ja lähetämme sinulle tietoa vapaaehtoistyöstä Teneriffalla.
maria.ojajarvi@ekomatkaajat.fi
040 4142930 Maria Ojajärvi