Espanja, Teneriffa

Departure Date

Daily

Duration

1 viikko

Views

1255

VAPAAEHTOISTYÖ TENERIFFALLA

Teneriffalla sijaitsee yksi maailman suurimmista delfiinien- ja valaidentarkkailukeskuksista. Pääset tarkkailemaan ja tutkimaan merialueella asuvia ja ohi kulkevia valaita ja delfiinejä sekä niiden käyttäytymistä.

“Matkan kohokohtia oli paljonkin, mm. veneillä työskentely ja delfiinien näkeminen läheltä, uusiin ihmisiin tutustuminen ja vapaaehtoistyökokemuksen saaminen. Saga”

Valaiden ja delfiinien suojelu

Kanarian saarten lähettyvillä tavataan jopa 26 erilaista valaslajia aina jättiläismäisestä sinivalaasta sympaattisiin delfiineihin. Ne uivat niin lähellä rannikkoa, että saarista on tullut Euroopassa paikka, jossa on eniten havaintoja vapaina liikkuvista valaista. Yleisimpiä lajeja ovat pallopäädelfiini, pullokuonodelfiini ja ryhävalas. Jotkin niistä asuvat saarilla pysyvissä yhdyskunnissa. Ympärivuoden paikoillaan pysyvät valaspopulaatiot ovat harvinaisia, ja ne ovatkin tehneet Kanarian saarista maailman tärkeimmän valasturismikohteen.

Työtä tehdään viitenä päivänä viikossa, joista kahtena työskennellään katamaraanilla. Katamaraanilla on mukana turisteja, joiden joukossa työtä tehdään yleensä 3-5 tunnin ajan. Vapaaehtoistyöntekijöitä on kerrallaan katamaraanilla kahdesta kolmeen henkilöä. Yhden vapaaehtoisen tehtävänä on kirjata havainnot valaista ja delfiineistä ylös, kun toisen työtehtävänä on kuvata valaat ja delfiinit. Pääset näkemään valaita ja delfiinejä todennäköisesti jokaisella merimatkalla, koska monet näistä meressä asuvista nisäkkäistä asuvat alueella pysyvästi.

Kansalaisjärjestö työskentelee niiden katamaraanien kanssa, jotka ovat saaneet ympäristömerkin, eivätkä aiheuta merten eläimille stressiä. Eläimiä ei saa mm. lähestyä edestä tai takaa, hajottaa laumaa ja etäisyyttä valaisin sekä delfiineihin pitäisi pitää vähintään 100 metriä. Blue boat-tunnus kertoo vastuullisuudesta. Vastuullinen risteileminen edistää valaiden ja delfiinien suojelua, koska se lisää tietoa näistä eläimistä.

“Kokemus oli mukava ja ainutlaatuinen! Sain kahtena päivänä osallistua katamaraaneille tarkkailemaan delfiinejä ja valaita, sekä kertomaan turisteille järjestöstä. Muina päivinä osallistuin aktiviteetteihin ja tein töitä talolla. Valitsin eläinaktiviteetit, joten ulkoilutin rescue-koiria ja pääsin ratsastamaan. Teneriffan maisemat ovat upeita, samoin merellä. Eläinten kanssa työskentely ja vapaa-ajan vietto oli minulle mieluisaa. Aikaa sai viettää runsaasti ulkona ja auringossa, mikä on loman tarkoitus. Asuminen on melko vaatimattomassa talossa, mutta taloa remontoidaan jatkuvasti. Suosittelen Teneriffan valaiden ja delfiinien suojeluprojektia vapaaehtoishalukkaille, jotka haluavat yhdistää rantaloman tärkeään eläinten ja ympäristön hyväksi tehtävään työhön. Anita”

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

Katamaraaniretkien aikana turisteille kerrotaan valaista, delfiineistä ja merten muoviongelmasta. Projektiorganisaation suojeluohjelman tarkoituksena on lisätä tietoisuutta muovisten kertakäyttötavaroiden ja muiden muovisten tuotteiden tuhoisista vaikutuksista meriympäristöön. Vuonna 2019 aloitettiin tämän seurauksena myös rantojen siivoustalkoot pienemmillä ja usein unohdetuilla rannoilla.

Työtä tehdään merellä vietettävien päivien lisäksi kansalaisjärjestön talolla. Vapaaehtoistyöntekijöiden keräämiä tietokantoja on täydennetty jo yli 30 vuoden ajan. Ne sisältävät yli 13 000 erillistä merkintää merieläimistä, tehden niistä kaikkein täydellisimmän tietolähteen valaiden maailmasta.

Jokainen vapaaehtoinen saa valita omien kiinnostustensa mukaisen projektin, johon osallistuu vapaaehtoistyöviikkojensa ajan. Kaikki projektit liittyvät olennaisesti eläinten- ja luonnonsuojeluun. Näistä kuulet lisää perillä kohteessa.

Työtä tehdään 2-3 päivänä katamaraanilla turistien joukossa ja muu aika projektiorganisaation talolla tietokoneen äärellä.

“Matka meni erittäin hyvin! Tykkäsin todella paljon vapaaehtoistyöstä, jota oli mielestäni juuri sopiva määrä. Työ oli myös hauskaa ja kiinnostavaa! Tony”

Lähde vapaaehtoistyöhön Teneriffalle

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa valaiden ja delfiinien tulevaisuuteen.

Matkusta auttamaan näitä ihastuttavia merten eläimiä. Tarvitsemme sinun apuasi.

Täytä hakukaavake ja kerro, koska sinä voisit matkustaa pelastamaan valaita ja delfiinejä. Paikkatilanne selviää yleensä muutaman päivän sisällä. Tämän jälkeen voit varata lennot.

Nainen katselee kiikareilla kukkulalta valaita ja delfiinejä.

Vapaaehtoistyön ikäraja

Teneriffan vapaaehtoistyöprojekti on täydellinen valinta nuorelle. Projekti sopii hyvin yksin matkustavalle 16-vuotiaalle. Projektissa on vuosittain satoja vapaaehtoisia, joten täällä saa olla homogeenisessa seurassa.

Vapaaehtoistyön hinta

Hinta alkaen 480 euroa / viikko, joka on minimi perilläoloaika.

Hinta sisältää vaatimattoman majoituksen neljän hengen huoneessa, vaatimattoman aamiaisen ja vapaaehtoisten itse valmistaman illallisen, vapaaehtoistyön sekä t-paidan. Aloituspäivä on viikoittain sunnuntai. Viikonloput ovat yleensä vapaat.

Kohteessa ei ole saatavilla yhden hengen huonetta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi joululoman tai hiihtoloman!

Hinnat eivät sisällä lentoja, kuljetuksia ja vakuutuksia.

Kun ostat Ekomatkaajilta vapaaehtoistyömatkan Ekomatkaajat istuttaa puun Vaalan kuntaan.

Vapaaehtoistyöntekijöitä katamaraanilla Teneriffalla.

Mihin rahani menevät?

86 % Ekomatkaajille maksetusta alvittomasta kolmen päivän myyntihinnasta tilitetään suoraan voittoa tavoittelemattomalle kansalaisjärjestölle.

Vastuullisuus

Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti. Vastuullisuustoimenpiteet Teneriffalla.

Kestävä liikkuminen

Vapaaehtoiset liikkuvat Teneriffalla yhteiskyydillä projektiorganisaation talolta satamaan ja takaisin.

Kuljetukset vapaaehtoistyökohteeseen

Helsingistä pääsee suoralla lennolla Teneriffalle. Saapumiskenttänä tulee olla Teneriffan eteläinen lentokenttä (TFS). Voit käyttää julkisia ja saapua projektiorganisaation talolle omien aikataulujesi mukaan. Yleensä viikonloput ovat vapaaehtoisilla vapaat, joten suosittelemme saapumaan su – to välisenä aikana. Saat tarkemmat ohjeet infokirjeessä loppumaksun suorittamisen jälkeen. Projektiorganisaatio voi myös tarvittaessa noutaa sinut lentokentältä erillistä maksua vastaan (20 euroa). Tästä tulee sopia etukäteen Ekomatkaajien kautta. Projektiorganisaatiolla on vain yksi auto, joten kuljetusta voi joutua odottamaan lentokentällä, vaikka tietystä ajankohdasta olisi sovittu jo etukäteen.

Koska vapaaehtoistyökohteeseen voi matkustaa?

Ympärivuotinen kohde. Minimi perilläoloaika on viikko. HUOM: Talvella 2021-2022 minimi perilläoloaika on 4 viikkoa.

Suosittelemme matkustamaan sesongin ulkopuolella. Tällöin kansalaisjärjestö saa vapaaehtoisia ja rahoitusta toimintaansa ympäri vuoden.

Vapaaehtoisia Teneriffalla ulkoiluttamassa resque-koiria.Säännöt

Ennakkomaksu 100 euroa tulee maksaa sen jälkeen, kun hakemus on hyväksytty. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Peruutusehdot

Matkan voi peruuttaa 1 kk ennen lähtöä 100 euron kuluilla. Matkan voi peruuttaa 14 päivää ennen lähtöä 200 euron kuluilla. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen lähtöä tehdyistä peruutuksista ei palauteta rahaa takaisin.

Seuraa Ekomatkaajia sosiaalisessa mediassa

Tykkää Ekomatkaajista Facebookissa ja Instagramissa. Tilaa YouTube kanavamme, niin tilillesi tulee ilmoitus kun kanavamme julkaisee uuden videon! Lisäksi voit seurata meitä Twitterissä, TikTokissa ja LinkedInissä.

Lisätietoa Teneriffasta

Katso video vapaaehtoistyöstä Teneriffalla.

Lue Napsun artikkeli valaiden- ja delfiiniensuojelusta!

Katso video vapaaehtoistyöstä Teneriffan kohteessa.

Ekomatkaajien asiakkaiden matkakertomuksia

Kookospalmun alla vuonna 2019

Yhdistä matkaasi kaksi erilaista suojeluprojektia

Kansalaisjärjestöllä on tarjolla kaksi eri projektia, joista toisessa kuvataan delfiinejä ja valaita, kun taas toisessa äänitetään delfiinien ääniä.

Uudessa projektissa, joka on käynnissä yleensä kesäkausina, äänitetään lyhyteväpallopäiden ja pullokuonodelfiinien ääniä RIB-kumiveneeltä käsin hydrofoneilla eli vedenalaisilla mikrofoneilla. Hydrofoni lasketaan alas lähelle eläimiä. Näin niistä saadaan kerättyä lisää äärimmäisen tärkeää tietoa ja eläimiä voidaan suojella yhä paremmin. Jos voidaan osoittaa, että melu häiritsee valaita ja delfiinejä, niin ehkä silloin alusten tulo suojelualueille voidaan kieltää. Tarvitaan tieteellistä näyttöä siitä, että eläimet stressaantuvat ja tarvitsevat suojelua. Ongelmana on kuitenkin, ettei eläinten uskota olevan vaarassa.

Hinta alkaen 660 euroa / viikko.

Hinnat eivät sisällä lentoja, kuljetuksia ja vakuutuksia.

Volunteering in Tenerife

One of the world’s largest dolphin and whale watching centers is in Tenerife. The volunteer work is done five days a week, with two of those days spent on a catamaran. Travelers will be able to see and study the whales and dolphins that live in and pass through the sea, as well as their behavior, during the shift. The environmental program of the design firm strives to raise awareness about the harmful effects of throwaway plastic goods and other plastics on the marine ecosystem.