Espanja, Teneriffa

Departure Date

Daily

Duration

alkaen

Views

121

VAPAAEHTOISTYÖ TENERIFFALLA

 

Teneriffalla sijaitsee yksi maailman isoimmista delfiinien- ja valaidentarkkailukeskuksista. Työtä tehdään viitenä päivänä viikossa, joista kahtena työskennellään katamaraanilla. Katamaraanilla on mukana turisteja, joiden joukossa työtä tehdään yleensä 3-5 tunnin ajan. Työvuoron aikana pääset tarkkailemaan ja tutkimaan merialueella asuvia ja ohi kulkevia valaita ja delfiinejä sekä niiden käyttäytymistä.

Valaiden ja delfiinien suojelu

Vapaaehtoisia on kerrallaan katamaraanilla kahdesta kolmeen henkilöä. Yhden tehtävä on kirjata havainnot valaista ja delfiineistä ylös, kun toisen työtehtävä on kuvata valaat ja delfiinit. Pääset näkemään valaita ja delfiinejä todennäköisesti jokaisella merimatkalla, koska monet näistä meressä asuvista nisäkkäistä asuvat alueella pysyvästi.

Työtä tehdään merellä vietettävien päivien lisäksi kansalaisjärjestön talolla. Vapaaehtoisten keräämiä tietokantoja on täydennetty jo yli 30 vuoden ajan. Ne sisältävät yli 13 000 erillistä merkintää merieläimistä tehden niistä kaikkein täydellisimmän tietolähteen valaiden maailmassa.

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun muut katamaraanilla ovat retkellä ja sinä teet työtä delfiinien- ja valaiden hyväksi. Se tunne, kun voit auttaa näitä upeita merieläimiä selviytymään hengissä.

Hinta alkaen 480 euroa/ viikko. Hinta sisältää vaatimattoman majoituksen neljän hengen huoneessa, vaatimattoman aamiaisen ja vapaaehtoisten itse valmistaman illallisen, vapaaehtoistyön sekä t-paidan. Aloituspäivä on viikoittain sunnuntai.

Kohteessa ei ole saatavilla yhden hengen huonetta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi joululoman tai hiihtoloman!

Hinnat eivät sisällä lentoja ja kuljetuksia.

Valitse kiinnostuksesi mukaan suojeluprojekti

Jokainen vapaaehtoinen saa valita omien kiinnostustensa mukaisen projektin, johon osallistuu vapaaehtoistyöviikkojensa ajan. Kaikki projektit liittyvät olennaisesti eläinten- ja luonnonsuojeluun. Näistä kuulet lisää perillä kohteessa.

Kansalaisjärjestö työskentelee niiden katamaraanien kanssa, jotka ovat saaneet ympäristömerkin, eivätkä aiheuta merten eläimille stressiä.

Ympärivuotinen kohde.

Lue blogista Kookospalmun alla kokemuksista!

Yhdistä matkaasi kaksi erilaista suojeluprojektia

Kansalaisjärjestöllä on tarjolla kaksi eri projektia, joista toisessa kuvataan delfiinejä ja valaita, kun taas toisessa äänitetään delfiinien ääniä.

Uudessa projektissa, joka on käynnissä yleensä kesäkausina, äänitetään lyhyteväpallopäiden ja pullokuonodelfiinien ääniä RIB-kumiveneeltä käsin. Näin niistä saadaan kerättyä lisää tärkeää tietoa ja eläimiä voidaan suojella yhä paremmin.

Hinta alkaen 660 euroa/ viikko.

Hinnat eivät sisällä lentoja ja kuljetuksia.

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset ja saat tiedon tulevista tapahtumista.

Haluatko mukaan? Ota yhteyttä!

Lähetä minulle vapaamuotoinen viesti ja kerro mistä kohteesta olet kiinnostunut, ja koska haluaisit lähteä vapaaehtoiseksi. Me selvitämme paikkatilanteen ja saamme vahvistuksen kohteista yleensä muutaman päivän sisällä. Kun saat tiedot ja päätät lähteä mukaan, voit varata lennot. Laskutamme vahvistuksen jälkeen.

Maria Ojajärvi

Finland

Phone

+358 40 414 2930

Email

info@ekomatkaajat.fi