Etelä-Afrikka, Marakele

Departure Date

Daily

Duration

2 viikkoa

Views

606

VAPAAEHTOISTYÖ MARAKELEN KANSALLISPUISTOSSA

 

Toteuta unelmasi lähteä Etelä-Afrikkaan katsomaan norsuja ja muita kansallispuiston isoja eläimiä vastuullisesti. Marakelen kansallispuisto sijaitsee Etelä-Afrikan pohjoisosassa, lähellä Botswanan rajaa. Tässä vapaaehtoistyökohteessa suurin osa päivästä istutaan jeepissä, mutta työtä tehdään myös jalan. Työpäivät ovat pitkiä ja sen ansiosta näet ja koet kansallispuistossa mahdollisimman paljon eläimiä havainnoiden. Laajan eläinkirjon lisäksi Marakelen kansallispuisto hurmaa upealla luonnollaan ja maisemillaan!

Monen matkalle lähtevän haaveena on nähdä “viisi suurta” (Big Five) eli leijona, leopardi, norsu, sarvikuono ja afrikanpuhveli. Vapaaehtoistyöntekijät saavat kuitenkin kokea niin paljon matkan aikana, että moni kommentoi matkan jälkeen näin:

Ei kyllä sanat riitä kertomaan, miten upea kokemus tuo oli! Pala sydäntä jäi kyllä tuonne. Pinja

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Etelä-Afrikassa.

Norsujen ja muiden uhanalaisten eläinten suojelu

Norsujen määrä alueella on viime vuosina kasvanut. Vapaaehtoistyötä tehdään yhä norsujen määrää ja terveydentilaa tarkkailen. Tietoja kerätään myös leijonien, leopardien, gepardien ja hyeenojen saalistamisesta ja ruokailemisesta.

Vapaaehtoistyö pitää sisällään paljon valokuvaamista. Näiden kuvien avulla rakennetaan kattavia tietopaketteja eri lajeista. Työtä tehdään ensin jeepistä käsin ja sen jälkeen projektiorganisaation toimistolla, jossa tiedot ja kuvat käydään tarkasti läpi. Toimistolla käydään läpi myös kamera-ansoista saadut kuvat. Ekomatkaajat on lähettänyt vapaaehtoisia Marakeleen vuodesta 2017 lähtien.

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

Kerran kahdessa viikossa yövytään jeepin katolla eri puolilla kansallispuistoa. Täyden kuun aikana yövuoroon saattaa päästä jopa kerran viikossa. On todettu, että alueilla, joilla on kansalaisjärjestöjen aktiivista toimintaa, luonnon kärsimät tappiot ovat jääneet merkittävästi vähäisemmäksi kuin muissa osissa. Mitä enemmän vapaaehtoistyöntekijöitä on mukana toiminnassa, sitä aktiivisempaa toiminta kansallispuistossa on.

Eläinten suojelutyö Etelä-Afrikassa on raskasta, koska varoja siihen on saatavissa melko niukasti ja esim. sarvikuonojen salametsästys on jatkuvasti lisääntyvä ongelma. Vapaaehtoistyöntekijöiden maksama projektimaksu käytetään koko projektin ylläpitoon. Varat käytetään esimerkiksi tarpeellisten kulkuvälineiden ostamiseen ja ylläpitämiseen, bensaan, monitorointi- ja tutkimustarvikkeisiin, tietokoneisiin, kamera-ansoihin, pattereihin, projektiorganisaation palkkoihin sekä majoitukseen ja ruokaan. Ilman vapaaehtoisten taloudellista tukea projektiorganisaatio ei voisi jatkaa toimintaansa eikä Marakelen kansallispuistossa olisi tällöin ketään, joka monitoroisi aluetta.

Täällä kohteessa maisemat ovat kerrassaan upeita, eläimiä on runsaasti ja työtehtävät ovat vaihtelevia. On vaikea valita, mikä tässä kohteessa on parasta. Täältä ei halua lähteä pois, sillä nämä maisemat ja eläimet vievät mennessään. Täällä tuntee tekevänsä tärkeää työtä joka hetki.

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun näet norsuja luonnossa, jonne ne kuuluvat. Se tunne, kun voit auttaa uhanalaisia eläimiä selviämään hengissä. Se tunne, kun olet osana luontodokumenttia näitä eläimiä ihastellessasi.

Vapaaehtoistyön hinta

Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikkassa sopii kaikille yli 18-vuotiaille erilaisesta ja opettavaisesta safarimatkasta kiinnostuneille. Mukaan otetaan yli 16-vuotiaita aikuisen seurassa. Tarvitset kohteeseen omaan kameran. Mikäli sinulla ei ole kameraa, pääset tekemään muita työtehtäviä.

Ympärivuotinen malariavapaa kohde.

Hinta alkaen 1805 euroa / kaksi viikkoa.

  •  2280 euroa / kolme viikkoa 
  • 2700 euroa / neljä viikkoa

Hinta sisältää majoituksen neljän hengen huoneessa, aamiaiset, vapaaehtoisten valmistamat lounaat ja illalliset sekä vapaaehtoistyön.

Majoitus on jaetussa 4–6 hengen huoneessa jossa on jaetut saniteettitilat. Talo on siisti ja viihtyisä. Huoneissa on hyttysverkot, peitot, tyynyt ja aluslakanat. Tarvitset mukaan yöretkille oman makuupussin. Talvikaudella tulee ottaa oma lämmin makuupussi mukaan. Lisäksi tarvitset mukaan oman pyyhkeen.

Lisämaksusta on tarjolla yksi kahden hengen huone omalla kylpyhuoneella (162 euroa /  viikko) tai kahden hengen alkovi kuuden hengen huoneessa (75 euroa / kaksi viikkoa).

Aamu käytetään alueen monitorointiin ja alueella työskentelyyn. Päiväohjelmaan kuuluu yleensä kaksi safariajelua. Eläimet ovat aamuisin aktiivisia ja keskipäivän kuumimmilla tunneilla ne lepäävät, kuten työntekijätkin. Toiselle safariajelulle lähdetään iltapäivällä. Ajeluiden aikana pysähdytään jaloittelemaan kahvitauolle. Kansallispuistossa ajoneuvosta ei saa poistua.

Hinnat eivät sisällä lentoja, vakuutuksia tai kuljetuksia. Menokuljetukset Marakeleen tiistaisin ja paluukuljetukset Marakelesta tiistaisin yhteensä noin 150 euroa, maksetaan kohteessa. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua.

Huom: piha-alue on aidattu eikä pihalta saa poistua vapaa-aikana omatoimisesti. Kohde on täysin savuton.

Ekomatkaajat tarjoaa vapaaehtoiseksi lähtevälle Biosoliksen 100 ml aurinkorasvan (Biosolis Melt-In Cream tai vastaava). Kyseessä on sertifioitu luonnonkosmetiikka-aurinkorasva, joka ei sisällä nanopartikkeleita. Biosolis lahjoittaa maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun 1% For The Planet -liikkeen kautta prosentin bruttomyynneistään Reef Check -järjestölle sekä Surfrider Foundation Europe -järjestölle. Reef Checkin missiona on kannustaa ihmisiä pelastamaan korallit ja meret koulutuksen, tutkimuksen ja luonnonsuojelun avulla. Surfrider Foundation Europe suojelee maailman meriä, aaltoja ja rantoja vahvan aktivistiverkostonsa voimin.

Kun ostat Ekomatkaajilta vapaaehtoistyömatkan Ekomatkaajat istuttaa puun Tansaniaan.

Säännöt

Ennakkomaksu on 50 % kokonaissummasta, joka tulee maksaa projektipaikan vahvistuttua. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Peruutusehdot

Ennakkomaksua ei palauteta, jos matka peruuntuu matkustajan toimesta. Matkan voi perua 12 viikkoa ennen lähtöä, jolloin kuluina pidätetään ennakkomaksu (50 % kokonaissummasta).

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan Sinulle unelmiesi matka!
Kysy lisätietoja sähköpostilla ja lähetämme sinulle tietoa vapaaehtoistyöstä Marakelessa.
maria.ojajarvi@ekomatkaajat.fi
040 4142930 Maria Ojajärvi