Etelä-Afrikka, Marakele

Departure Date

Daily

Duration

2 viikkoa

Views

134

VAPAAEHTOISTYÖ MARAKELEN KANSALLISPUISTOSSA

 

Toteuta unelmasi lähteä Etelä-Afrikkaan katsomaan norsuja ja muita kansallispuiston isoja eläimiä vastuullisesti. Suurin osa päivästä istutaan jeepissä, mutta työtä tehdään myös jalan. Työpäivät ovat pitkiä ja sen ansiosta näet ja koet kansallispuistossa mahdollisimman paljon eläimiä havainnoiden.

Norsujen ja muiden uhanalaisten eläinten suojelu

Norsujen määrä alueella on viime vuosina kasvanut. Työtä tehdään yhä norsujen määrää ja terveydentilaa tarkkailen. Tietoja kerätään myös leijonien, leopardien, gepardien ja hyeenojen saalistamisesta ja ruokailemisesta.

Työ pitää sisällään paljon valokuvaamista. Kuvien avulla rakennetaan kattavia tietopaketteja eri lajeista. Työtä tehdään ensin jeepistä käsin ja sen jälkeen projektiorganisaation toimistolla, jossa tiedot ja kuvat käydään tarkasti läpi. Toimistolla käydään läpi myös kamera-ansoista saadut kuvat.

Elämäsi seikkailu taivasalla

Kerran kahdessa viikossa yövytään jeepin katolla eri puolilla kansallispuistoa. Täyden kuun aikana yövuoroon saattaa päästä jopa kerran viikossa. On todettu, että alueilla, joilla on kansalaisjärjestöjen aktiivista toimintaa, luonnon kärsimät tappiot ovat jääneet merkittävästi vähäisemmäksi kuin muissa osissa. Mitä enemmän vapaaehtoisia on mukana toiminnassa, sitä aktiivisempaa toiminta kansallispuistossa on.

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun näet norsuja luonnossa, jonne ne kuuluvat. Se tunne, kun voit auttaa uhanalaisia eläimiä selviämään hengissä. Se tunne, kun olet osana luontodokumenttia näitä eläimiä ihastellessasi.

Vapaaehtoistyöhön otetaan myös yli 16-vuotiaita aikuisen seurassa.

Ympärivuotinen kohde.

Hinta alkaen 1805 euroa/ kaksi viikkoa. Hinta sisältää majoituksen neljän hengen huoneessa, aamiaiset, vapaaehtoisten valmistamat lounaat ja illalliset sekä vapaaehtoistyön. Lisämaksusta saatavilla on alkovi kahdelle tai kahden hengen huone omalla kylpyhuoneella.

Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua.

Hinnat eivät sisällä lentoja ja kuljetuksia (meno- ja paluukuljetukset tiistaisin).

Huom: piha-alue on aidattu eikä pihalta saa poistua vapaa-aikana omatoimisesti. Kohde on täysin savuton.

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset ja saat tiedon tulevista tapahtumista.

Haluatko mukaan? Ota yhteyttä!

Lähetä minulle vapaamuotoinen viesti ja kerro mistä kohteesta olet kiinnostunut, ja koska haluaisit lähteä vapaaehtoiseksi. Me selvitämme paikkatilanteen ja saamme vahvistuksen kohteista yleensä muutaman päivän sisällä. Kun saat tiedot ja päätät lähteä mukaan, voit varata lennot. Laskutamme vahvistuksen jälkeen.

Maria Ojajärvi

Finland

Phone

+358 40 414 2930

Email

info@ekomatkaajat.fi