Kreikka, Kalamos

Departure Date

Daily

Duration

15 päivää

Views

1035

VAPAAEHTOISTYÖ KALAMOKSEN SAARELLA

Munkkihylje on yksi uhanalaisimmista merinisäkkäistä. Välimeren munkkihylje on listattu maailman kymmenen uhanalaisimman nisäkkään joukkoon. Maailman munkkihylkeiden kannaksi on arvioitu n. 500 yksilöä, joista puolet elää Välimerellä. Munkkihylkeiden uskotaan asuvan nimenomaan Kalamoksella sekä lähisaarilla. Kalamoksen saarella toimiva kansalaisjärjestö tekee ahkerasti töitä Välimeren hylkeiden suojelemiseksi yhdessä vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa.

Munkkihylkeiden suojelu

Hylkeiden tutkiminen ei ole koskaan ollut helppoa. Munkkihylkeet elävät suurimman osan elämästään veden alla ja rantautuvat syrjäisille rannoille. Munkkihylkeiden tutkiminen ja suojelu on pitkäkestoista työtä, jossa avainasemassa ovat riistakameroista saatavat tiedot. Vapaaehtoistyöntekijöiden ansiosta saarelle on saatu asennettua riistakameroita, joiden avulla munkkihylkeitä päästään tarkkailemaan ympäri vuoden. Kameroiden kautta analysoitu tieto auttaa suojelemaan hylkeitä yhä tehokkaammin.

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

90 % Kalamoksen saaresta on yhä luonnontilassa ja pääset tässä vapaaehtoistyö kohteessa tekemään tärkeää työtä saaren monimuotoisuuden suojelemiseksi.

Tämän projektin kautta pääset munkkihylkeiden suojelemiseksi tehtävän vapaaehtoistyön lisäksi suojelemaan meriheinää, koralleja, lintuja ja metsää. Meriheinän on maailmanlaajuisesti tunnustettu olevan kolmanneksi arvokkain ekosysteemi, ja tällä pienellä saarella on havaittu 75 erilaista lintulajia.

Projektiorganisaatio tekee työtä myös tuhoisan kalastuksen poistamiseksi alueelta. Korallialueilla harrastettu räjähdyspyyntituhoaa ruokakalojen lisäksi muita kalalajeja ja riuttaa. Todistamalla, että alueella on meriheinää, munkkihylkeitä ja lintuja voidaan maa-aluetta suojella tuulivoimaloilta ja vesialueita tuhoisalta kalastukselta (esim. kalankasvattamoilta ja räjäyttämällä kalastukselta) sekä öljynporaukselta.

Työ on todella monipuolista ja sitä tehdään maalla, metsässä, meressä ja kansalaisjärjestön talolla. Vapaaehtoistyöhön osallistumisen edellytyksenä on hyvä englannin kielen suullinen- ja kirjallinen taito. Vapaaehtoistyössä itseopiskellaan englanniksi tieteellisiä tekstejä työtehtäviä varten. Kohde sisältää paljon kävelyä. Lisäksi työtä on mahdollista tehdä uiden, snorklaten ja sukeltaen omien kykyjen mukaan. Työtehtäviä voi suorittaa myös uimatta tai sukeltamatta.

Projektiorganisaation pihalla on kasvimaa, jota organisaatio ylläpitää. Kasvimaan tarkoituksena on opettaa vapaaehtoistyöntekijöille, kuinka tuottaa ruokaa ympäristöystävällisesti ja kestävästi. Tästä syystä jokainen vapaaehtoistyöntekijä pääsee tekemään oman osuutensa myös puutarhanhoitovuoron merkeissä.

Lähde vapaaehtoistyöhön Kalamoksen saarelle

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa munkkihylkeiden tulevaisuuteen.

Matkusta auttamaan munkkihylkeitä. Tarvitsemme sinun apuasi.

Täytä hakukaavake ja kerro, koska sinä voisit matkustaa pelastamaan munkkihylkeitä. Paikkatilanne selviää yleensä muutaman päivän sisällä. Tämän jälkeen voit varata lennot.

Vapaaehtoistyön ikäraja

Kreikan kohde sopii kaikille yli 18-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneita meren- ja luonnonsuojelusta. Projektissa tarvitaan hyvää englannin kielen taitoa. Projektiorganisaatio haastattelee kaikki vapaaehtoistyöhön pyrkivät puhelimen tai Skypen välityksellä.

Vapaaehtoistyön hinta

Hinta alkaen 630 euroa / 15 päivää, joka on minimi perilläoloaika.

  • 945 euroa / 30 päivää

Hinta sisältää majoituksen kuuden hengen huoneessa, kyydin satamasta vapaaehtoistyöntekijöiden talolle, ruoan saapumispäivänä, 1 tunnin pituisen kreikan kielen kurssin sekä vapaaehtoistyön. Talon yläkerrassa asuu Ted, joka on saaren alkuperäisiä asukkaita. Hän vetää projektia ja on vapaaehtoistyöntekijöiden apuna ympäri vuorokauden.

Kohteessa ei ole saatavilla yhden hengen huonetta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi kesäloman, joululoman tai hiihtoloman!

Hinnat eivät sisällä lentoja, kuljetuksia ja vakuutuksia. Tässä kohteessa ruoka ei kuulu hintaan.

Tarvitset mukaan oman kannettavan tietokoneen töiden tekemiseen sekä puhelimen, jolla voit äänittää kohteessa olevien lintujen ääniä.

Kun ostat Ekomatkaajilta vapaaehtoistyömatkan Ekomatkaajat istuttaa puun Vaalan kuntaan.

Mihin rahani menevät?

63 % Ekomatkaajille maksetusta alvittomasta kahden viikon myyntihinnasta tilitetään suoraan voittoa tavoittelemattomalle kansalaisjärjestölle kohteessa. Tämä vastaa kolmen kamera-ansan hankkimista, kolmen puolenpäivän vapaaehtoistyön järjestämistä etäisille saarille veneellä ja auttaa hankkimaan kolme automaattista ääntentallenninta, joilla voidaan monitoroida villieläinten ääntä.

Vastuullisuus

Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti. Vastuullisuustoimenpiteet Kalamoksella.

Kestävä liikkuminen

Saarella liikutaan jalan. Kansalaisjärjestö lainaa myös tarvittaessa polkupyörää. Poikkeuksena sääntöön on ainoastaan se, kun sinut tullaan hakemaan satamasta saapumispäivänä.

Kuljetukset vapaaehtoistyökohteeseen

Helsingistä pääsee näppärästi lentämällä suoralla lennolla Ateenaan. Ateenan lentokentältä pääset lentokenttäbussilla X93 Kifissoksen Intercity- bussiasemalle. Kifissoksen Intercity-bussiasemalta voit ostaa lipun Mytikakseen AITOLOAKARNANIA (ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ)- yhtiön bussiin. Bussi lähtee joka aamu klo 7.30. Pyydä kuskia jättämään sinut Mytikaksen satamaan (Mytikas port – boat to Kalamos). Satamaan saapuessasi näet laiturilla vaalean ”pysäkkikopin”, jonka kohdalta vene lähtee. Laiturin oikealla puolella on kahviloita/Tavernoita, joissa voit istua odottamassa lähtöä. Bussin saavuttua odotusaikaa jää n. 1 – 1,5 tuntia. Veneen nimi on Joanna. Vene lähtee päivittäin klo 14:15 ja venelippu maksaa 0,80 euroa. Matka kestää 45 minuuttia. Kalamokselle saavuttuasi projektiorganisaation vetäjä on auton kanssa vastassa sinua satamassa.

Voit lentää myös lähemmille lentokentille, mutta tällöin sinun täytyy huolehtia siitä, että ehdit klo 14:15 lähtevään veneeseen.

Mikäli yövyt hotellissa, organisaatio suosittelee ottamaan hotellin Plakan ja Thiseion alueelta. Jos et halua yöpyä hotellissa, Ateenan lentokentältä on 24/h bussikuljetus Kifissos Intercity- asemalle. Voit myös yöpyä lähellä Kifissoksen bussiasemaa (AirBnB-majoitus), josta voit helposti kävellä aamulla bussiasemalle.

Koska vapaaehtoistyökohteeseen voi matkustaa?

Ympärivuotinen kohde. Talvikaudella työtä tehdään luonnon ehdoilla ja tällöin on pieni mahdollisuus nähdä munkkihylkeitä. Talvikaudella saarelle saattaa olla vaikea päästä ja suurin osa saaren palveluista on suljettuna.

Mittanauhan kanssa työskentelyä Kalamoksen rannalla.Säännöt

Ennakkomaksu on 30 %, joka tulee maksaa heti paikan vahvistuttua. Ennakkomaksua ei palauteta, jos asiakas peruuttaa matkan. Loppusumma 70 % tulee maksaa 1 kk ennen matkaa. Jos joudut perumaan matkan viimeistään kuukautta ennen matkaa, peritään peruutuskuluina 30 % matkan hinnasta. Lähempänä matkaa kulut ovat 100 %.

Seuraa Ekomatkaajia sosiaalisessa mediassa

Tykkää Ekomatkaajista Facebookissa ja Instagramissa. Tilaa YouTube kanavamme, niin tilillesi tulee ilmoitus kun kanavamme julkaisee uuden videon! Lisäksi voit seurata meitä Twitterissä, TikTokissa ja LinkedInissä.

Lisätietoa Kalamoksesta

Katso video vapaaehtoistyöstä Kalamoksella.

Tutustu munkkihylkeeseen!

Volunteering in Kalamos

The Mediterranean monk seal is one of the top ten endangered mammals, and it is thought to live on Kalamos and the adjacent islands. The research and protection of monk seals is an important task in which information from game cameras plays a key role. Volunteers help put game cameras on the island to keep an eye on monk seals all year. The information gathered by the cameras is helping to protect the seals more and more effectively. The project organization is also working to eliminate destructive fishing in the area. The goal of volunteering is to preserve biodiversity.