Kreikka, Kalamos

Departure Date

Daily

Duration

15 päivää

Views

388

VAPAAEHTOISTYÖ KALAMOKSEN SAARELLA

Munkkihylje on yksi uhanalaisimmista merinisäkkäistä. Välimeren munkkihylje on listattu maailman kymmenen uhanalaisimman nisäkkään joukkoon. Maailman munkkihylkeiden kannaksi on arvioitu n. 500 yksilöä, joista puolet elää Välimerellä. Munkkihylkeiden uskotaan asuvan nimenomaan Kalamoksella sekä lähisaarilla. Kalamoksen saarella toimiva kansalaisjärjestö tekee ahkerasti töitä Välimeren hylkeiden suojelemiseksi yhdessä vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Kalamoksella.

Munkkihylkeiden suojelu

Hylkeiden tutkiminen ei ole koskaan ollut helppoa. Munkkihylkeet elävät suurimman osan elämästään veden alla ja rantautuvat syrjäisille rannoille. Munkkihylkeiden tutkiminen ja suojelu on pitkäkestoista työtä, jossa avainasemassa ovat riistakameroista saatavat tiedot. Vapaaehtoistyöntekijöiden ansiosta saarelle on saatu asennettua riistakameroita, joiden avulla munkkihylkeitä päästään tarkkailemaan ympäri vuoden. Kameroiden kautta analysoitu tieto auttaa suojelemaan hylkeitä yhä tehokkaammin.

Tutustu munkkihylkeeseen!

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

90 % Kalamoksen saaresta on yhä luonnontilassa ja pääset tässä vapaaehtoistyö kohteessa tekemään tärkeää työtä saaren monimuotoisuuden suojelemiseksi.

Tämän projektin kautta pääset munkkihylkeiden suojelemiseksi tehtävän vapaaehtoistyön lisäksi suojelemaan meriheinää, koralleja, lintuja ja metsää. Meriheinän on maailmanlaajuisesti tunnustettu olevan kolmanneksi arvokkain ekosysteemi, ja tällä pienellä saarella on havaittu 75 erilaista lintulajia.

Projektiorganisaatio tekee työtä myös tuhoisan kalastuksen poistamiseksi alueelta. Korallialueilla harrastettu räjähdyspyyntituhoaa ruokakalojen lisäksi muita kalalajeja ja riuttaa. Todistamalla, että alueella on meriheinää, munkkihylkeitä ja lintuja voidaan maa-aluetta suojella tuulivoimaloilta ja vesialueita tuhoisalta kalastukselta (esim. kalankasvattamoilta ja räjäyttämällä kalastukselta) sekä öljynporaukselta.

Työ on todella monipuolista ja sitä tehdään maalla, metsässä, meressä ja kansalaisjärjestön talolla. Vapaaehtoistyöhön osallistumisen edellytyksenä on hyvä englannin kielen suullinen- ja kirjallinen taito. Vapaaehtoistyössä itseopiskellaan englanniksi tieteellisiä tekstejä työtehtäviä varten. Kohde sisältää paljon kävelyä ja sen lisäksi työtä on mahdollista tehdä uiden, snorklaten ja sukeltaen omien kykyjen mukaan.

Projektiorganisaation pihalla on kasvimaa, jota organisaatio ylläpitää. Kasvimaan tarkoituksena on opettaa vapaaehtoistyöntekijöille, kuinka tuottaa ruokaa ympäristöystävällisesti ja kestävästi. Tästä syystä jokainen vapaaehtoistyöntekijä pääsee tekemään oman osuutensa myös puutarhanhoitovuoron merkeissä.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Kalamoksen saarella.

 

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten- ja luonnon hyväksi. Se tunne, kun voit auttaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä. Se tunne, kun voit auttaa munkkihylkeitä säilymään hengissä.

Vapaaehtoistyön hinta

Hinta alkaen 630 euroa / 15 päivää

  • 945 euroa / 30 päivää

Hinta sisältää majoituksen kuuden hengen huoneessa, kyydin satamasta vapaaehtoistyöntekijöiden talolle, ruoan saapumispäivänä, 1 tunnin pituisen kreikan kielen kurssin sekä vapaaehtoistyön. Tässä kohteessa ruoka ei kuulu hintaan. Talon yläkerrassa asuu Ted, joka on saaren alkuperäisiä asukkaita. Hän vetää projektia ja on vapaaehtoistyöntekijöiden apuna ympäri vuorokauden.

Kohteessa ei ole saatavilla yhden hengen huonetta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi kesäloman, joululoman tai hiihtoloman!

Tarvitset mukaan oman kannettavan tietokoneen töiden tekemiseen sekä puhelimen, jolla voit äänittää kohteessa olevien lintujen ääniä. 

Ympärivuotinen kohde. Vapaaehtoistyö Kreikassa sopii kaikille yli 18-vuotiaille. Talvikaudella työtä tehdään luonnon ehdoilla ja tällöin on pieni mahdollisuus nähdä munkkihylkeitä.

Projektiorganisaatio haastattelee kaikki vapaaehtoistyöhön pyrkivät puhelimen tai Skypen välityksellä.

Ekomatkaajat tarjoaa vapaaehtoiseksi lähtevälle Biosoliksen 100 ml aurinkorasvan (Biosolis Melt-In Cream tai vastaava). Kyseessä on sertifioitu luonnonkosmetiikka-aurinkorasva, joka ei sisällä nanopartikkeleita. Biosolis lahjoittaa maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun 1% For The Planet -liikkeen kautta prosentin bruttomyynneistään Reef Check -järjestölle sekä Surfrider Foundation Europe -järjestölle. Reef Checkin missiona on kannustaa ihmisiä pelastamaan korallit ja meret koulutuksen, tutkimuksen ja luonnonsuojelun avulla. Surfrider Foundation Europe suojelee maailman meriä, aaltoja ja rantoja vahvan aktivistiverkostonsa voimin.

Kun ostat Ekomatkaajilta vapaaehtoistyömatkan Ekomatkaajat istuttaa puun Tansaniaan.

Säännöt ja peruutusehdot

Ennakkomaksu on 30 %, joka tulee maksaa heti paikan vahvistuttua. Ennakkomaksua ei palauteta, jos asiakas peruuttaa matkan. Loppusumma 70 % tulee maksaa 1 kk ennen matkaa. Jos joudut perumaan matkan viimeistään kuukautta ennen matkaa, peritään peruutuskuluina 30 % matkan hinnasta. Lähempänä matkaa kulut ovat 100 %.

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan Sinulle unelmiesi matka!
Kysy lisätietoja sähköpostilla ja lähetämme sinulle tietoa vapaaehtoistyöstä Kreikassa.
maria.ojajarvi@ekomatkaajat.fi
040 4142930 Maria Ojajärvi