Thaimaa, Phra Thong

Departure Date

Daily

Duration

2 viikkoa

Views

326

Review Ratings

5/1

Maximum Seats

50

VAPAAEHTOISTYÖ PHRA THONGIN SAARELLA

Tämä autenttinen saari päästää sinut sisään aitoon thaimaalaiseen elämään. Pääset auttamaan luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ja samalla nauttimaan ainutkertaisesta lomasta. Tämä saari on yksi Thaimaan kätketyistä salaisuuksista.

Phra Thongin saarella on kolme hyvin erilaista kylää ja yhteensä saarella asuu vain noin 300 asukasta. Saaren luonto on pääosin edelleen hyvin koskematonta ja lajirikasta. Vapaaehtoistyöntekijöiden panos projektin tavoitteiden saavuttamiseksi on hyvin tärkeä.

Projektiorganisaatio haluaa rohkaista paikallisia näkemään ja ymmärtämään, että luonnosta välittäminen ja huolehtiminen sekä kestävällä pohjalla oleva ekoturismi ovat varteenotettavia vaihtoehtoja massaturismille ja mahdollisia tulonlähteitä heille myös tulevaisuudessa. Vapaaehtoistyöntekijät tukevat monilla tavoin saarella asuvia paikallisia mm. asioimalla heidän kaupassaan, pesettämällä paikallisilla rouvilla pyykkiä ja käymällä vapaa-aikana paikallisissa rantabaareissa drinkillä.

Merikilpikonnien suojelu

Auringon noustessa saaren autioilla hiekkarannoilla kävelee vapaaehtoistyöntekijöitä merikilpikonnanpesiä etsien. Tällöin nähdään, onko kilpikonna käynyt munimassa yön aikana. Päivittäin monitoroidaan myös meressä ruokailevia kilpikonnia. Niiden käyttäytymisen seuraaminen on tärkeä osa työtä. Merikilpikonnien tutkimuksen kannalta työn jatkuvuus on tärkeää.

Merkityksellinen työ palmujen katveessa on myös rantojen siivous. Kilpikonnat eivät saavu munimaan roskaisille rannoille.

Merikilpikonnien lisäksi organisaatio työskentelee mangrovemetsän ja lintujen suojelemiseksi sekä tekee erilaisia yhteisön kehittämishankkeita saarella. Pääset osallistumaan monipuolisesti eri projekteihin. Vapaaehtoistyöntekijänä pääset tekemään asioita yhdessä myös paikallisen väestön kanssa. Matkasi aikana pääset halutessasi yöpymään paikallisen kotona läheisessä Lions Villagessa.

Vapaaehtoistyöntekijöiden maksama projektimaksu on suurin tulonlähde, jolla koko projekti rahoitetaan. Projektiorganisaatio ei tulisi toimeen tai kykenisi pyörittämään projektia ilman näitä varoja. Projektimaksulla katetaan kaikki suorat kulut, joita projektilla on (ruoka, majoitus ja orientaatio, kuljetukset saarella ja projektiorganisaation palkat). Ajoittain osa maksusta käytetään projektin kehittämiseen ja lupamaksuihin.

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun voit tehdä hyvää työtä kilpikonnien hyväksi kävelemällä. Se tunne, kun voit tarkkailla kilpikonnien käyttäytymistä yhdessä lapsesi kanssa.

Auta kilpikonnia lomasi aikana

Hinta alkaen 1200 euroa/ kaksi viikkoa, 3 viikkoa/ 1598 euroa, 4 viikkoa/ 1944 euroa/ 5 viikkoa 2248 euroa/ 6 viikkoa 2620 euroa. Hintaan sisältyy majoitus bungalowissa, paikallisen kokin tekemät ruoat (aamiainen, lounas ja illallinen) sekä vapaaehtoistyö. Huom: Mahdollisuuksien mukaan kohteeseen voi päästä mukaan 1 viikon ajaksi. Tämän hinta on aikuiselta 580 euroa.

Lapsiperheille on tarjolla yhden viikon pituinen vapaaehtoistyö. Aikuisen hinta on 580 euroa/ viikko ja alle 12-vuotiaan hinta on 330 euroa. 12-vuotiaat maksavat saman hinnan kuin aikuinen.

Kohteessa ei ole yhden hengen huonelisämaksua eikä sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi joululoman tai hiihtoloman!

Hinnat eivät sisällä lentoja ja kuljetuksia.

Kohteeseen pääset vuosittain joulukuun puolivälistä maaliskuun loppuun.

 

Yhdistä matkaasi merikilpikonnien suojelu ja norsujen suojelu

Voit yhdistää Thaimaan matkaasi Phra Thongin ja Phuketin vapaaehtoistyön. Kysy meiltä lisää!

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset ja saat tiedon tulevista tapahtumista.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan Sinulle unelmiesi matka!
maria.ojajarvi@ekomatkaajat.fi
040 4142930 Maria Ojajärvi

Auta uhanalaisia merikilpikonnia

1 Review
  • Avatar
    Marmar
    January 21, 2020

    Great pictures and stories!

    5