Thaimaa, Phra Thong

Departure Date

Daily

Duration

2 viikkoa

Views

685

Review Ratings

5/1

Maximum Seats

50

VAPAAEHTOISTYÖ PHRA THONGIN SAARELLA

Tämä autenttinen saari päästää sinut sisään aitoon thaimaalaiseen elämään. Pääset auttamaan luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ja samalla nauttimaan ainutkertaisesta lomasta. Tämä saari, joka sijaitsee Khao Lakista pohjoiseen, on yksi Thaimaan kätketyistä salaisuuksista. Phra Thongin saari oli vielä 1970- ja 1980-luvulla tärkeä etelänbastardikilpikonnan pesintäalue. Nykyään vain harva merikilpikonna käy munimassa rannoilla, mutta onneksi yksi kilpikonna voi pesiä 4-5 kertaa kauden aikana. Nykyisin pesät ovat lähinnä liemikilpikonnan ja harvemmin etelänbastardikilpikonnan tai merinahkakilpikonnan pesiä.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Thaimaassa.

Phra Thongin saarella on kolme hyvin erilaista kylää ja yhteensä saarella asuu vain noin 300 asukasta. Saaren luonto on pääosin edelleen hyvin koskematonta ja lajirikasta. Vapaaehtoistyöntekijöiden panos projektin tavoitteiden saavuttamiseksi on hyvin tärkeä. Heidän avullaan projekti saadaan toteutettua vuosittain.

Projektiorganisaatio haluaa rohkaista paikallisia näkemään ja ymmärtämään, että luonnosta välittäminen ja huolehtiminen sekä kestävällä pohjalla oleva ekoturismi ovat varteenotettavia vaihtoehtoja massaturismille ja mahdollisia tulonlähteitä heille myös tulevaisuudessa.  Vapaaehtoistyöntekijät tukevat monilla tavoin saarella asuvia paikallisia mm. asioimalla heidän kaupassaan, pesettämällä paikallisilla rouvilla pyykkiä ja käymällä vapaa-aikana paikallisissa rantabaareissa drinkillä. Kohteessa on hyvin alkeelliset olosuhteet ja kauppojen sekä ravintoloiden valikoima on niukka.

Saaren luonto yllättää monet. Saaren keskiosa on savannia, korkeimmat kohdat ovat 12 metriä korkeat kukkulat saaren pohjoisosassa, saaren itäosa on mangrove-metsää ja saaren länsiosa on 15 kilometriä pitkä lähes autio ranta. Paikan kauneus hiljentää ja rauhoittaa mielen. Saarelta löytyy paljon koskematonta luontoa. Paikallisen tutkijan Barryn kanssa pääsee tutustumaan eläimistöön meriruohoalueella. Saarella on tavattu myös harvinaisia lintulajeja.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Phra Thongin saarella.

Merikilpikonnien suojelu

Auringon noustessa saaren autioilla hiekkarannoilla kävelee vapaaehtoistyöntekijöitä merikilpikonnanpesiä etsien. Tällöin nähdään, onko kilpikonna käynyt munimassa yön aikana. Tämä on yksi tärkeimmistä työtehtävistä. Päivittäin tarkkaillaan kahden tunnin seurantajakson ajan meressä ruokailevia kilpikonnia. Lisäksi tietoa kerätään säästä ja lämpötilasta. Merikilpikonnien tutkimuksen kannalta työn jatkuvuus on tärkeää. Vuosikymmenten aikana kerätyn tiedon pohjalta pyritään suojelemaan merialuetta, jotta kannat voivat elpyä ja merikilpikonnat elää häiriöttä. Ekomatkaajien tarina alkoi vuonna 2008 Phra Thongin saarelta merikilpikonniensuojeluprojektista ja olemme tehneet pitkäkestoista yhteistyötä siitä saakka. Ensimmäiset asiakkaamme matkustivat saarelle vuonna 2009.

Phra Thongilla ei näe kilpikonnia pesimässä, sillä rantoja ei monitoroida öisin.

Päivittäin kävelymatkaa tulee n. 10 – 15 km. Hiekalla kävely on yleensä helpointa paljain varpain. Lue lisää askeleista, jotka pelastavat kilpikonnia! Jokainen askel on merkityksellinen. Asiakkaittemme kokemuksia!

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

Merkityksellinen työ palmujen katveessa on myös rantojen siivous. Kilpikonnat eivät saavu munimaan roskaisille rannoille.

Merikilpikonnien lisäksi organisaatio työskentelee mangrovemetsän ja lintujen suojelemiseksi sekä tekee erilaisia yhteisön kehittämishankkeita saarella. Pääset osallistumaan monipuolisesti eri projekteihin. Vapaaehtoistyöntekijänä pääset tekemään asioita yhdessä myös paikallisen väestön kanssa. Matkasi aikana pääset halutessasi yöpymään paikallisen kotona läheisessä Lions Villagessa.

Vapaaehtoistyöntekijöiden maksama projektimaksu on suurin tulonlähde, jolla koko projekti rahoitetaan. Projektiorganisaatio ei tulisi toimeen tai kykenisi pyörittämään projektia ilman näitä varoja. Projektimaksulla katetaan kaikki suorat kulut, joita projektilla on. 80 % tuotoista kattaa ruoan, majoituksen, orientaation, kuljetukset saarella ja projektiorganisaation palkat. Loput tuotoista käytetään projektin kehittämiseen ja lupamaksuihin.

Vuonna 2019 kansalaisjärjestö havaitsi ensimmäistä kertaa vuosiin etelänbastardikilpikonnan pesän. Tämä symboloi toivoa, sillä merikilpikonna palaa pesimään rannalle, jossa se on syntynyt.

Artikkeli >> Pienessä matkaoppaassa Phra Thongista ja Ekomatkaajista.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Phra Thongin saarella.

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun voit tehdä hyvää työtä kilpikonnien hyväksi kävelemällä. Se tunne, kun voit tarkkailla kilpikonnien käyttäytymistä yhdessä lapsesi kanssa.

Vapaaehtoistyön hinta

Hinta alkaen 1200 euroa/ kaksi viikkoa eli n. 85 euroa/ vuorokausi.

Mikäli haluat viettää kohteessa pidemmän aikaa

 • 3 viikkoa / 1598 euroa
 • 4 viikkoa / 1944 euroa
 • 5 viikkoa / 2248 euroa
 • 6 viikkoa / 2620 euroa

Hintaan sisältyy majoitus bungalowissa, paikallisen kokin tekemät ruoat (aamiainen, lounas ja illallinen) sekä vapaaehtoistyö. Bungalow on yleensä rannan tuntumassa ja siinä on leveä sänky, hyttysverkko, tuuletin sekä kylpyhuone. Suihku ja wc ovat länsimaiset, mutta joskus kylpyhuoneessa on suihkun sijaan saavi, josta voi kaataa päälleen vettä. Huoneessa ei ole erillisiä kaappeja tavaroille. Vapaaehtoistyöhön lähtevä saa Ekomatkaajilta etukäteisorientaationa lisätietoa kilpikonnien pesinnästä ja kilpikonna-aiheisen sanaston englanti-suomi.

Huom: Mahdollisuuksien mukaan kohteeseen voi päästä mukaan 1 viikon ajaksi. Tämän hinta on aikuiselta 580 euroa/ viikko ja alle 12-vuotiaan hinta on 330 euroa/ viikko. 12-vuotiaat maksavat saman hinnan kuin aikuinen. Lapsille matkan hintaan sisältyy Ekomatkaajien puuhakirjan, joka toimitetaan sähköpostitse ennen matkan alkua.

Kohteessa ei ole yhden hengen huonelisämaksua eikä sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi joululoman tai hiihtoloman!

Hinnat eivät sisällä lentoja, kuljetuksia ja vakuutuksia.

Ekomatkaajat suosittelee matkaamaan lentokentälle julkisilla kulkuvälineillä ja valitsemaan suoran lennon. Kohteessa perillä voit valita paikallisbussin Phuketista Khuraburiin ja Khuraburissa lyhyen taksimatkan satamaan tai tarvittaessa taksimatkan Phuketista Khuraburin satamaan. Phra Thongin saarelle ei ole julkista liikennettä Khuraburin satamasta, vaan kuljetus tulee aina varata etukäteen Ekomatkaajien kautta. Venekuljetuksen hinta on 65 euroa/ henkilö. Venekuljetuksen hinta perheille on 65 euroa/ menopaluu.

Kohteeseen pääset vuosittain joulukuun puolivälistä maaliskuun loppuun.

Suosittelen lämpimästi Thaimaan merikilpikonnaprojektia kaikille eettisestä matkailusta kiinnostuville sekä varsinkin perheille!

Ekomatkaajat tarjoaa vapaaehtoiseksi lähtevälle Biosoliksen 100 ml aurinkorasvan (Biosolis Melt-In Cream tai vastaava). Kyseessä on sertifioitu luonnonkosmetiikka-aurinkorasva, joka ei sisällä nanopartikkeleita. Maailman vesistöihin päätyy joka vuosi noin parikymmentä tonnia aurinkorasvaa. Sateella aurinkorasvan jäännöksiä voi valua hiekan alle, jonne merikilpikonna on muninut. Tämän takia on tärkeä valita luonnonkosmetiikkasertifioitu aurinkotuotesarja, joka ei sisällä koralleille vaarallisia aineita. Biosolis lahjoittaa maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun 1% For The Planet -liikkeen kautta prosentin bruttomyynneistään Reef Check -järjestölle sekä Surfrider Foundation Europe -järjestölle. Reef Checkin missiona on kannustaa ihmisiä pelastamaan korallit ja meret koulutuksen, tutkimuksen ja luonnonsuojelun avulla. Surfrider Foundation Europe suojelee maailman meriä, aaltoja ja rantoja vahvan aktivistiverkostonsa voimin.

Tähän kohteeseen pääset Suomesta vain Ekomatkaajien kautta.

Kun ostat Ekomatkaajilta vapaaehtoistyömatkan Ekomatkaajat istuttaa puun Tansaniaan.

Yhdistä matkaasi merikilpikonnien suojelu ja norsujen suojelu

Voit yhdistää Thaimaan matkaasi Phra Thongin ja Phuketin vapaaehtoistyön. Kysy meiltä lisää!

Säännöt

Ennakkomaksu 150 euroa tulee maksaa sen jälkeen, kun hakemus on hyväksytty. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Peruutusehdot

Ennakkomaksu pidätetään kokonaisuudessaan, jos matkustaja peruuttaa matkan. Loppumaksu tulee maksaa 45 vrk ennen lähtöä. Matkan voi perua 45 vuorokautta ennen lähtöä, jolloin kuluina pidätetään 150 euroa tai vielä 15 päivää ennen lähtöä, jolloin kuluina pidätetään 50 % matkan hinnasta. 14 päivää – 0 päivää ennen lähtöä kuluina pidätetään 100 %.

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset.

Seuraava kausi Phra Thongilla alkaa joulukuussa 2021. Kysy lisätietoja!

Ota yhteyttä ja suunnitellaan Sinulle unelmiesi matka!
Kysy lisätietoja sähköpostilla ja lähetämme sinulle tietoa merikilpikonnista ja vapaaehtoistyöstä Thaimaassa.
maria.ojajarvi@ekomatkaajat.fi 

040 4142930 Maria Ojajärvi

1 Review
 • {}
  Marmar
  January 21, 2020

  Great pictures and stories!

  5