Thaimaa, Phuket

Departure Date

Daily

Duration

päivä

Views

717

Maximum Seats

10

VAPAAEHTOISTYÖ PHUKETISSA

Onneksi tänä päivänä Thaimaahan on avattu yhä enemmän vanhainkoteja norsuja varten, joissa niiden hyvinvointi on etusijalla. Valitettavasti monet norsut viihdyttävät turisteja esityksissä ja kantavat heitä selässään. Tämä vaati norsujen väkivaltaista kouluttamista. Norsun selkä on yllättävän heikko eikä se kestä suurten kuormien kantamista.

“Kolmessa päivässä pääsi jo aika hyvin näkemään keskuksen elämää, mutta mitä pidempään paikassa voi viipyä, sen parempi. Työ sisälsi muun muassa norsujen ruokintaa, ruoan valmistusta ja karsinoiden siivousta, mikä on erityisen raskasta yli 30 asteen lämpötilassa. Sanni”

Norsujen suojelu

Norsuja on suojeltava, mikäli lajien toivotaan säilyvän. Vapaaehtoistyöntekijät auttavat vanhoja kaltoinkohdeltuja norsuja vanhainkodissa, jonne ne on onnistuttu pelastamaan kansalaisjärjestön toimesta. Työtehtäviin kuuluu ruoan valmistaminen ja vieminen norsuille sekä siivousta norsujen aitauksissa. Lisäksi vapaaehtoistyö sisältää esimerkiksi aitojen rakentamista, maalaamista tai muuta avustavaa työtä. Vapaaehtoistyöntekijöiden ansiosta työntekijöillä riittää resurssit muihin työtehtäviin, kuten norsujen lääkitsemiseen. Vuonna 2019 vapaaehtoistyöntekijät työskentelivät yhteensä 2480 tuntia norsujen hyväksi.

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

Tämä norsujen suojelukeskus on ainut laatuaan Phuketissa ja pyrkii täyttämään eläinten hyvinvoinnin korkeimmat vaatimukset. Keskus on Mr. Montri Todtanen ja Lek Chailertin yhteinen projekti. Lek on Thaimaassa jo legenda ja hän on saanut useita kunnianosoituksia, myös Ford-säätiön ja National Geographicin lahjoittaman Planeetta-sankarin palkinnon 2001. Time Magazine nimesi hänet vuoden sankariksi 2005, ja hänestä on tehty useita dokumenttiohjelmia.

Naarasnorsujen suojelukeskus avattiin Phuketin Paklokiin vuonna 2016. Keskus on pioneeri eettisen turismin saralla. Vuonna 2018 se sai palkinnon parhaista käytännöistä alallaan. Suojelukeskuksessa eletään norsujen ehdoilla. Turisti on täällä vieraana sopivan etäisyyden päässä norsuista. Täällä ei kylvetä norsujen kanssa eikä niillä ratsasteta. Tämä paikka on norsuille unelmien vanhainkoti!

Lähde vapaaehtoistyöhön Phuketiin

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa norsujen tulevaisuuteen.

Matkusta auttamaan norsuja. Tarvitsemme sinun apuasi.

Kirjoita meille lyhyt viesti, koska sinä voisit matkustaa pelastamaan norsuja. Lähetämme sinulle hakukaavakkeen. Täytettyäsi hakukaavakkeen lähetä se takaisin meille. Paikkatilanne selviää yleensä muutaman päivän sisällä. Tämän jälkeen voit varata lennot.

Vapaaehtoistyön ikäraja

Vapaaehtoistyö norsujen suojelukeskuksessa sopii 18 – 80-vuotiaille eläintensuojelusta kiinnostuneille. 16- ja 17-vuotiaat voivat osallistua mukaan vapaaehtoistyöhön 18-vuotiaan seurassa.

Vapaaehtoistyön hinta

Hinta alkaen 167 euroa / päivä, joka on minimi perilläoloaika.

 • 450 euroa / 3 päivää
 • 820 euroa / viikko
 • 1655 euroa / 2 viikkoa

Vapaaehtoisia otetaan mukaan päiväksi, kolmeksi päiväksi, viikoksi tai kahdeksi viikoksi.

Suosituin vaihtoehto on 3 päivää kestävä norsujensuojelumatka, jonka hinta on 450 euroa. Hinta sisältää vapaaehtoistyön, majoituksen (sunnuntaista keskiviikolle), päivittäiset kuljetukset vapaaehtoisten talolta norsujen vanhainkodille ja takaisin, ruoan ja juomat sekä t-paidan. Ruokiin ja juomiin sisältyy aamiainen, thai kasvisbuffetlounas, thai kasvisbuffetillallinen maanantai aamusta lähtien, välipalaa, limpparia ja vettä. Ensimmäinen aamu alkaa opastetulla puolen päivän kierroksella. Kumisaappaat, sukat ja hanskat saat lainaksi matkan ajaksi.

Hinnat eivät sisällä lentoja, kuljetuksia ja vakuutuksia.

Jokainen yksin matkustava saa oman huoneen lisämaksutta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi kesäloman, joululoman tai hiihtoloman!

Ekomatkaajat tarjoaa vapaaehtoiseksi lähtevälle Biosoliksen 100 ml aurinkorasvan (Biosolis Melt-In Cream tai vastaava). Kyseessä on sertifioitu luonnonkosmetiikka-aurinkorasva, joka ei sisällä nanopartikkeleita. Biosolis lahjoittaa maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun 1% For The Planet -liikkeen kautta prosentin bruttomyynneistään Reef Check -järjestölle sekä Surfrider Foundation Europe -järjestölle. Reef Checkin missiona on kannustaa ihmisiä pelastamaan korallit ja meret koulutuksen, tutkimuksen ja luonnonsuojelun avulla. Surfrider Foundation Europe suojelee maailman meriä, aaltoja ja rantoja vahvan aktivistiverkostonsa voimin.

Kun ostat Ekomatkaajilta vapaaehtoistyömatkan Ekomatkaajat istuttaa puun Tansaniaan.

Mihin rahani menevät?

71 % Ekomatkaajille maksetusta alvittomasta kolmen päivän myyntihinnasta tilitetään suoraan voittoa norsujensuojelukeskukseen. Tämä vastaa lisäruokaa norsuille 1 viikon ajaksi tai vitamiineja, proteiinia ja mineraaleja kaikille norsuille 3 viikon ajaksi tai lääkintätarvikkeita kuten hansikkaita, haavansidontatarvikkeita, injektioruiskuja ja suolaliuosta 3 kuukauden ajaksi.

Muutamat asiakkaamme lahjoittivat rahaa Phuketiin norsuille kesällä 2021. Tältä videolta voit katsoa mitä norsuille saatiin hankittua näiden rahojen avulla.

Norsujen suojelujärjestöt tekevät työtä norsujen hoitamiseksi, uusien norsujen pelastamiseksi sekä valistustyötä hillitäkseen norsunluukauppaa. Yhden norsun pelastaminen maksaa noin 10 000 – 45 000 euroa. Turisteilta ja vapaaehtoistyöntekijöiltä saadut varat suunnataan puiston ylläpitoon ja eläinten suojeluun. Norsun ylläpito kuukaudessa maksaa noin 130 euroa sisältäen norsun hoidon, ruoan ja lääkkeet. Norsuja pelastetaan ja niille ostetaan ruokaa ja lääkintätarvikkeita rahalla, jota saadaan turistien vierailuista. Toiminnasta hyötyvät monet lähellä asuvat paikalliset, jotka ovat töissä suojelukeskuksessa. Tässä suojelukeskuksessa on töissä yli 50 paikallista työntekijää. Kun osallistut vapaaehtoistyöhön, tuet projektin jatkuvuutta ja samalla koko yhteisöä.

Vastuullisuus

Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti. Vastuullisuustoimenpiteet Phuketissa.

Kestävä liikkuminen

Norsujen suojelukeskuksen alueella liikutaan ainoastaan kävellen. Alueella on myös sähkökäyttöisiä golf-autoja, joilla kyyti voidaan tarjota liikuntarajoitteisille turisteille.

Kuljetukset vapaaehtoistyökohteeseen

Yhden päivän vapaaehtoistyö: Hinta sisältää menopaluukuljetuksen Phuketin alueelta norsujen suojelukeskukseen ja takaisin Phuketin alueelle (lähtö- ja paluupaikan tulee olla sama). Mukaan pääsee maanantaista sunnuntaihin (touko- ja lokakuun välillä yhden päivän vapaaehtoistyöohjelmaa ei ole kuun 7. päivänä). Saavu tapaamispaikalle (toimistolle) klo 9 – 9:30 mennessä aamulla. Työpäivä päättyy klo 17.

Kolmen päivän vapaaehtoistyö: Hinnat eivät sisällä kuljetuksia Phuketissa. Vapaaehtoisten tulee saapua tapaamispaikalle (toimistolle) sunnuntaina (1. päivänä) klo 15 – 20 välillä. Työpäivät ovat maanantaista keskiviikkoon (2. – 4. päivä) klo 9:30 – 17. Ulos tulee kirjautua keskiviikkona ennen klo 13. Tavarat voi jättää toimistolle työpäivän ajaksi, sillä työpäivä loppuu vasta klo 17.

1 viikon ja 2 viikon vapaaehtoistyö: Hinnat eivät sisällä kuljetuksia Phuketissa. Vapaaehtoisten tulee saapua tapaamispaikalle (toimistolle) sunnuntaina (1. päivänä) klo 15 – 20 välillä. Työpäivät ovat maanantaista lauantaihin (2. – 7. päivä) klo 9:30 – 17. Ulos tulee kirjautua lauantaina ennen klo 13. Tavarat voi jättää toimistolle työpäivän ajaksi, sillä työpäivä loppuu vasta klo 17.

Koska vapaaehtoistyökohteeseen voi matkustaa?

Ympärivuotinen kohde.

Suosittelemme matkustamaan sesongin ulkopuolella. Tällöin kansalaisjärjestö saa vapaaehtoisia ja rahoitusta toimintaansa ympäri vuoden.

Ekomatkaajien vinkit vastuullisempaan matkailuun

Pakkaaminen:

 • Jätä kaikki turhat purkit, rasvat ja paketit kotiin.
 • Pakkaa kevyesti. Käytä matkakokoisia, uudestaan käytettäviä, luontoystävällisiä muovittomia tuotteita.
 • Aurinkorasvojen sisältämät kemikaalit ovat haitallisia nisäkkäille ja linnuille. Biosoliksen 100 ml aurinkorasvan saat mukaan vapaaehtoistyömatkallesi.
 • Vaatteiden hiilijalanjälki vähenee mitä pidempään pidät niitä. Vaatteista huolehtiminen vastaa n. 30% vaatteiden ekologista jalanjälkeä. Osta vaatteita tarpeeseen. Vapaaehtoistyöhön riittää hyvin käytetyt tai kirppikseltä ostetut vaatteet. Jos ostat uusia vaatteita osta mieluummin Suomessa valmistettuja laadukkaita vaatteita.

Matkustaminen kohteeseen:

 • Suosittelemme matkustamaan lentokentälle julkisilla kulkuvälineillä.
 • Suosittelemme valitsemaan suoran lennon kohteeseen.
 • Kohteessa suosittelemme mahdollisuuksien mukaan käyttämään julkista liikennettä.

Perillä kohteessa:

 • Kierrätä, jos mahdollista.
 • Käytä kangaskassia.
 • Käytä ja täytä samaa vesipulloa. Omaa kestopulloa saa täyttää hanasta.
 • Älä tuhlaa energiaa tai vettä.
 • Syö paikallisissa ravintoloissa paikallista ruokaa.
 • Tee ostoksiasi pienissä putiikeissa.

Eläimet:

 • Eläinten hyödyntäminen turismissa on ikävä epäkohta, mutta tällaisista aktiviteeteista on helppo kieltäytyä.
 • Tee taustatyötä ja ota selvää mitkä kohteet tukevat aidosti eläinten hyvinvointia.
 • Massaturismin kehittyminen on vaikuttanut merkittävästi
  siihen, miksi norsujen vangitseminen on lisääntynyt. Tämän takia matkailualan yrityksillä ja yksittäisillä matkailijoilla on suuri potentiaali vaikuttaa
  vangittujen norsujen epäeettisen kohtelun vähenemiseen. Ekomatkaajat ei tue massaturismia.
 • Kasvisruoka on hyvä valinta.

Säännöt

Ennakkomaksu on 50 % ja se tulee maksaa heti, kun varaus on vahvistettu. Loppumaksu tulee maksaa kuukautta ennen lähtöä.

Peruutusehdot

Matkan ajankohtaa voi muuttaa hyvissä ajoin ennen matkaa ilman lisämaksua. Ajankohtaa tulee muuttaa viimeistään kahta viikkoa ennen lähtöä. Uuden matkan ajankohdan tulee olla vuoden sisällä alkuperäisestä varauksen ajankohdasta ja sen tulee olla vastaavanlainen kuin alkuperäinen varaus. Matkaa ei voi siirtää toisen henkilön nimiin.

Matkan voi peruuttaa viimeistään kahta viikkoa ennen lähtöä, mutta tällöin ennakkomaksua ei palauteta.

Seuraa Ekomatkaajia sosiaalisessa mediassa

Tykkää Ekomatkaajista Facebookissa ja Instagramissa. Tilaa YouTube kanavaamme, niin tilillesi tulee ilmoitus kun kanavamme julkaisee uuden videon! Lisäksi voit seurata meitä Twitterissä, TikTokissa ja LinkedInissä.

Lisätietoa Phuketista

Nämä, ja muut sydäntä särkevät tarinat ovat pala norsujen historiaa, joka ansaitsee tulla kuuluksi. Tutustu vapaaehtoistyöhön virtuaalimatkalla!

Katso video vapaaehtoistyöstä Thaimaassa.

Katso video vapaaehtoistyöstä Phuketissa.

Ekomatkaajien asiakkaiden matkakertomuksia

Sannin kokemuksia vuodelta 2019 osa 1 ja osa 2

Muuttolintu vuonna 2019

Volunteering in Phuket

This elephant sanctuary is the only one of its kind in Phuket, and it adheres to the strictest animal welfare guidelines. Elephant conservation organizations are looking after elephants, rescuing new elephants, and educating to curb the ivory trade. Volunteers assist injured elderly elephants in a nursing home. The volunteer tasks include preparing and serving food to the elephants, cleaning the elephant enclosures, building fences, painting, or other ancillary work. Volunteers give enough resources for employees to focus on other responsibilities, such as elephant treatment.