Thaimaa, Phuket

Departure Date

Daily

Duration

päivä

Views

488

Maximum Seats

10

VAPAAEHTOISTYÖ PHUKETISSA

Phuket on yksi Thaimaan suosituimmista matkakohteista. Vielä jokin aika sitten turistit matkustivat Thaimaahan ratsastamaan norsuilla, mikä vaati norsujen väkivaltaista kouluttamista.

>> Tutustu kohteessa eläviin norsuihin virtuaalimatkallamme.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Thaimaassa.

Norsujen rooli on vuosien varrella muuttunut ja tullut osittain tarpeettomaksi. Silti monia norsuja käytetään yhä teollisuuden palveluksessa. Monet norsut viihdyttävät turisteja esityksissä ja kantavat heitä selässään. Norsun selkä on yllättävän heikko eikä se kestä suurten kuormien kantamista. Työ turistien ratsuna on raskasta, maasto on usein vaikeakulkuista ja päivät ovat pitkiä. Onneksi tänä päivänä Thaimaahan on avattu yhä enemmän vanhainkoteja norsuja varten, joissa niiden hyvinvointi on etusijalla.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Phuketissa.

Norsujen suojelu

Norsuja on suojeltava, mikäli lajien toivotaan säilyvän. Vapaaehtoistyöntekijät auttavat vanhoja kaltoinkohdeltuja norsuja vanhainkodissa, jonne ne on onnistuttu pelastamaan kansalaisjärjestön toimesta. Työtehtäviin kuuluu ruoan valmistaminen ja vieminen norsuille sekä siivousta norsujen aitauksissa. Lisäksi vapaaehtoistyö sisältää esimerkiksi aitojen rakentamista, maalaamista tai muuta avustavaa työtä. Vapaaehtoistyöntekijöiden ansiosta työntekijöillä riittää resurssit muihin työtehtäviin, kuten norsujen lääkitsemiseen. Vuonna 2019 vapaaehtoistyöntekijät työskentelivät yhteensä 2480 tuntia norsujen hyväksi.

Norsujen suojelujärjestöt tekevät työtä norsujen hoitamiseksi, uusien norsujen pelastamiseksi sekä valistustyötä hillitäkseen norsunluukauppaa. Yhden norsun pelastaminen maksaa noin 10 000 – 45 000 euroa. Turisteilta ja vapaaehtoistyöntekijöiltä saadut varat suunnataan puiston ylläpitoon ja eläinten suojeluun. Norsun ylläpito kuukaudessa maksaa noin 130 euroa sisältäen norsun hoidon, ruoan ja lääkkeet. Norsuja pelastetaan ja niille ostetaan ruokaa ja lääkintätarvikkeita rahalla, jota saadaan turistien vierailuista. Toiminnasta hyötyvät monet lähellä asuvat paikalliset, jotka ovat töissä suojelukeskuksessa. Tässä suojelukeskuksessa on töissä yli 50 paikallista työntekijää. Kun osallistut vapaaehtoistyöhön, tuet projektin jatkuvuutta ja samalla koko yhteisöä.

Uhanalaisten eläinten suojelu on merkityksellistä työtä

Tämä norsujen suojelukeskus on ainut laatuaan Phuketissa ja pyrkii täyttämään eläinten hyvinvoinnin korkeimmat vaatimukset. Keskus on Mr. Montri Todtanen ja Lek Chailertin yhteinen projekti. Lek on Thaimaassa jo legenda ja hän on saanut useita kunnianosoituksia, myös Ford-säätiön ja National Geographicin lahjoittaman Planeetta-sankarin palkinnon 2001. Time Magazine nimesi hänet vuoden sankariksi 2005, ja hänestä on tehty useita dokumenttiohjelmia.

Naarasnorsujen suojelukeskus avattiin Phuketin Paklokiin vuonna 2016. Keskus on pioneeri eettisen turismin saralla. Vuonna 2018 se sai palkinnon parhaista käytännöistä alallaan. Suojelukeskuksessa eletään norsujen ehdoilla. Turisti on täällä vieraana sopivan etäisyyden päässä norsuista. Täällä ei kylvetä norsujen kanssa eikä niillä ratsasteta. Tämä paikka on norsuille unelmien vanhainkoti!

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun katsot suoraan silmiin kaltoinkohdeltua norsua, joka on onnistuttu pelastamaan ja jota sinä juuri autat.

Vapaaehtoisia otetaan mukaan päiväksi, kolmeksi päiväksi, viikoksi tai kahdeksi viikoksi. Vapaaehtoistyö norsujen suojelukeskuksessa sopii 18 – 80-vuotiaille eläintensuojelusta
kiinnostuneille. 16- ja 17-vuotiaat voivat osallistua mukaan vapaaehtoistyöhön 18-vuotiaan
seurassa.

Ympärivuotinen kohde.

Vapaaehtoistyön hinta

Hinta alkaen 167 euroa / päivä

  • 450 euroa / 3 päivää
  • 820 euroa / viikko
  • 1655 euroa / 2 viikkoa

1.1.2021 lähtien vapaaehtoistyömatkan hintaan sisältyy Biosoliksen 100 ml aurinkorasva.

Suosituin vaihtoehto 3 päivän norsujensuojelu 450 euroa

Hinta sisältää vapaaehtoistyön, majoituksen (sunnuntaista keskiviikolle), päivittäiset kuljetukset vapaaehtoisten talolta norsujen vanhainkodille ja takaisin, ruoan ja juomat sekä t-paidan.

Ruokiin ja juomiin sisältyy aamiainen, thai kasvisbuffetlounas, thai kasvisbuffetillallinen maanantai aamusta lähtien, välipalaa, limpparia ja vettä.

Ensimmäinen aamu alkaa opastetulla puolen päivän kierroksella. Kumisaappaat, sukat ja hanskat saat lainaksi matkan ajaksi.

Hinnat eivät sisällä lentoja, kuljetuksia ja vakuutuksia.

Jokainen yksin matkustava saa oman huoneen lisämaksutta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi kesäloman, joululoman tai hiihtoloman!

Kysy muista vaihtoehdoista!

Lue blogista Muuttolinnun kokemuksista!

Tietopaketti Phuketista.

>> Katso video vapaaehtoistyöstä Phuketissa.

Etkö osaa valita? Yhdistä kaksi vapaaehtoistyötä matkasi ajaksi.

Voit yhdistää Thaimaan matkaasi Phuketissa ja Phra Thongin saarella tehtävän vapaaehtoistyön.

Hinnat eivät sisällä lentoja, kuljetuksia ja vakuutuksia.

Ekomatkaajat tarjoaa vapaaehtoiseksi lähtevälle Biosoliksen 100 ml aurinkorasvan (Biosolis Melt-In Cream tai vastaava). Kyseessä on sertifioitu luonnonkosmetiikka-aurinkorasva, joka ei sisällä nanopartikkeleita. Biosolis lahjoittaa maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun 1% For The Planet -liikkeen kautta prosentin bruttomyynneistään Reef Check -järjestölle sekä Surfrider Foundation Europe -järjestölle. Reef Checkin missiona on kannustaa ihmisiä pelastamaan korallit ja meret koulutuksen, tutkimuksen ja luonnonsuojelun avulla. Surfrider Foundation Europe suojelee maailman meriä, aaltoja ja rantoja vahvan aktivistiverkostonsa voimin.

Kun ostat Ekomatkaajilta vapaaehtoistyömatkan Ekomatkaajat istuttaa puun Tansaniaan.

Säännöt

Ennakkomaksu on 50 % ja se tulee maksaa heti, kun varaus on vahvistettu. Loppumaksu tulee maksaa kuukautta ennen lähtöä.

Peruutusehdot

Matkan ajankohtaa voi muuttaa hyvissä ajoin ennen matkaa ilman lisämaksua. Ajankohtaa tulee muuttaa viimeistään kahta viikkoa ennen lähtöä. Uuden matkan ajankohdan tulee olla vuoden sisällä alkuperäisestä varauksen ajankohdasta ja sen tulee olla vastaavanlainen kuin alkuperäinen varaus. Matkaa ei voi siirtää toisen henkilön nimiin.

Matkan voi peruuttaa viimeistään kahta viikkoa ennen lähtöä, mutta tällöin ennakkomaksua ei palauteta.

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan Sinulle unelmiesi matka!
Kysy lisätietoja sähköpostilla ja lähetämme sinulle tietoa vapaaehtoistyöstä Phuketissa.
maria.ojajarvi@ekomatkaajat.fi
040 4142930 Maria Ojajärvi