Uhanalaisten eläinten suojelu

from1,953

Väli-Amerikka, Costa Rica

Departure Date

Daily

Duration

2 viikkoa

Views

360

VAPAAEHTOISTYÖ COSTA RICASSA

Osan niemimaan alueella tavataan neljää merikilpikonnalajia, jotka kaikki ovat luokiteltuja uhanalaisiksi. Merikilpikonnia tavataan alueella ympäri vuoden.

Vapaaehtoistyöntekijänä pääset auttamaan näiden lajien suojelemisessa ja varmistamaan, että ne säilyvät maapallolla myös seuraavien sukupolvien ajan.

Costa Rica on suojellut pinta-alastaan suuremman osan kansallispuistoiksi kuin mikään toinen maa. Maa on onnistunut luonnonsuojeluohjelmassaan hyvin ja pääosa turistien tuomista rahoista jää paikallisille, sekä ohjautuu luonnonsuojeluun.

Costa Ricassa uskotaan olevan maailman rikkain luonto ja National Geographic onkin julistanut Costa Rican luontomatkailun ykköskohteeksi. Maan pienuudesta huolimatta sen biodiversiteetti on valtava ja Costa Rica tunnetaankin ainutlaatuisesta ja rikkaasta luonnostaan. Jopa neljä prosenttia maailman eliölajeista löytyy Costa Ricasta ja jopa 2-3% kasveista on sellaisia, ettei niitä löydy mistään muualta koko maailmasta.

Merikilpikonnien suojelu

Vapaaehtoistyöntekijän työtehtäviin kuuluvat munien siirtäminen hautomoon, poikasten punnitseminen ja mittaaminen sekä vapauttaminen. Tämän lisäksi projektityöhön kuuluu mm. muoviroskien siivoaminen rannoilta kerran kahdessa viikossa sekä hautomon kunnostaminen.

Kaikki työvaiheet ovat todella tärkeitä. Munien siirtäminen pois hiekkarannalta takaa paremmat mahdollisuudet sille, että munat kehittyvät ja niistä kuoriutuu poikasia. Vapaaehtoistyöntekijöiden ansiosta Costa Ricassa jopa 9/10 merikilpikonnan munasta kuoriutuu ja selviytyy poikaseksi, joten työ on todella tärkeää. Ilman vapaaehtoistyöntekijöiden apua vain 3/10 merikilpikonnan munasta kuoriutuu ja selviytyy poikaseksi, koska merikilpikonnan munia uhkaavat mm. nousu- ja laskuvesi, munia syövät eläimet ja tuoreita munia syövät paikalliset ihmiset. Maailmalla vain alle 1/1000 poikasesta selviää aikuiseksi, sillä tämän kokoiset poikaset ovat herkkua mm. kaloille ja ravuille. Ihmisten vaikutukset vähentävät kilpikonnien selviytymistä vieläkin enemmän.

Hautomokäynnit ovat oleellinen osa vapaaehtoistyötä. Käyntien aikana tarkistetaan, onko poikasia syntynyt. Hautomolla käydään kahdesti päivässä, sillä poikasten tulee päästä mahdollisimman pian mereen kuumalta hiekalta.

Kun poikaset vapautetaan ja ne lähtevät kohti merta, uhkaavat niitä mm. korppikotkat ja esteet hietikolla, joten vapaaehtoiset pitävät silmällä mahdollisia uhkatilanteita.

Yövuoroilla tarkkaillaan aikuisia merikilpikonnanaaraita, jotka tulevat munimaan rannalle.

Tämä kohde sopii sinulle, joka olet valmis tekemään pitkiä päiviä eläintensuojelun hyväksi. Työhön saat kattavan ja monipuolisen orientaation perille saavuttuasi.

 

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun pidät kädessäsi vastasyntynyttä poikasta, jonka sinä olet pelastanut. Se tunne, kun poikanen ottaa ensimmäiset askeleensa kohti merta ja sinä vahdit, että se pääsee mereen saakka hengissä.

 

Kilpikonnien suojelu on merkityksellistä työtä

Kohota kuntoasi kävelemällä sademetsissä ja hiekkarannoilla sekä kantaen 15 kiloa painavia ämpäreitä, jotka ovat täynnä merikilpikonnien munia. Tämä kohde on loistava urheiluloma!

Ympärivuotinen kohde.

Kohteessa tulee viettää vähintään viikko (kysele erikseen meiltä tätä vaihtoehtoa). Suositeltava perilläoloaika on vähintään 2 viikkoa. Aloituspäivät ovat joka kuun ensimmäinen maanantai ja kolmas maanantai. Saapumispäivänä (maanantaina) illallinen on klo 18 ja orientaatio klo 19.

Alle 18-vuotiaat voivat osallistua Costa Rican projektiin, mutta vain huoltajan tai muun yli 21-vuotiaan seurassa. Lasten minimi-ikä projektiin osallistumiselle on 12 vuotta. Kaikilta osallistujilta edellytetään hyvää peruskuntoa.

Suojelutyön hinta

2 viikon hinta on 1953 euroa, joka sisältää vapaaehtoistyön, kokin valmistamat herkulliset ja monipuoliset ruoat (aamupala, lounas ja illallinen), majoituksen jaetussa neljän hengen huoneessa ja joko kajakki- tai ratsastusretken. Kahvia ja teetä on tarjolla pitkin päivää. 1.1.2021 lähtien vapaaehtoistyömatkan hintaan sisältyy Biosoliksen 100 ml aurinkorasva. Yli 12-vuotiaan lapsen hinta kahdelta viikolta on 1550 euroa.

3 viikon hinta on 2853 euroa.

Hinnat eivät sisällä lentoja ja kuljetuksia.

Kohteessa ei ole saatavilla yhden hengen huonetta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi joululoman tai hiihtoloman!

Säännöt

Ennakkomaksu 300 euroa tulee maksaa sen jälkeen, kun hakemus on hyväksytty. Loppulasku tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.

Peruutusehdot

Matkan voi peruuttaa 1 kk ennen lähtöä 100 euron kuluilla. Matkan voi peruuttaa 7 päivää ennen lähtöä 200 euron kuluilla. Myöhemmin kuin 7 päivää ennen lähtöä tehdyistä peruutuksista ei palauteta rahaa takaisin.

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset ja saat tiedon tulevista tapahtumista.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan Sinulle unelmiesi matka!
Kysy lisätietoja sähköpostilla ja lähetämme sinulle tietoa vapaaehtoistyöstä Costa Ricassa.
maria.ojajarvi@ekomatkaajat.fi
040 4142930 Maria Ojajärvi

Vapaaehtoiset työskentelemässä merikilpikonnien suojelutehtävissä