Väli-Amerikka, Costa Rica

Departure Date

Daily

Duration

2 viikkoa

Views

190

VAPAAEHTOISTYÖ COSTA RICASSA

Osan niemimaan alueella tavataan neljää merikilpikonnalajia, jotka kaikki ovat luokiteltuja uhanalaisiksi. Merikilpikonnia tavataan alueella ympäri vuoden.

Vapaaehtoisena pääset auttamaan näiden lajien suojelemisessa ja varmistamaan, että ne säilyvät maapallolla myös seuraavien sukupolvien ajan.

Merikilpikonnien suojelu

Työtehtäviin kuuluvat munien siirtäminen hautomoon, poikasten punnitseminen ja mittaaminen sekä vapauttaminen. Tämän lisäksi projektityöhön kuuluu mm. muoviroskien siivoaminen rannoilta kerran kahdessa viikossa sekä hautomon kunnostaminen.

Kaikki työvaiheet ovat todella tärkeitä. Munien siirtäminen pois hiekkarannalta takaa paremmat mahdollisuudet sille, että munat kehittyvät ja niistä kuoriutuu poikasia. Vapaaehtoisten ansiosta Costa Ricassa jopa 9/10 merikilpikonnan munasta kuoriutuu ja selviytyy poikaseksi, joten työ on todella tärkeää. Ilman vapaaehtoisten apua vain 3/10 merikilpikonnan munasta kuoriutuu ja selviytyy poikaseksi, koska merikilpikonnan munia uhkaavat mm. nousu- ja laskuvesi, munia syövät eläimet ja tuoreita munia syövät paikalliset ihmiset. Maailmalla vain alle 1/1000 poikasesta selviää aikuiseksi, sillä tämän kokoiset poikaset ovat herkkua mm. kaloille ja ravuille. Ihmisten vaikutukset vähentävät kilpikonnien selviytymistä vieläkin enemmän.

Hautomokäynnit ovat oleellinen osa työtä. Käyntien aikana tarkistetaan, onko poikasia syntynyt. Hautomolla käydään kahdesti päivässä, sillä poikasten tulee päästä mahdollisimman pian mereen kuumalta hiekalta.

Kun poikaset vapautetaan ja ne lähtevät kohti merta, uhkaavat niitä mm. korppikotkat ja esteet hietikolla, joten vapaaehtoiset pitävät silmällä mahdollisia uhkatilanteita.

Yövuoroilla tarkkaillaan aikuisia merikilpikonnanaaraita, jotka tulevat munimaan rannalle.

Tämä kohde sopii sinulle, joka olet valmis tekemään pitkiä päiviä eläintensuojelun hyväksi. Työhön saat kattavan ja monipuolisen orientaation perille saavuttuasi.

Kilpikonnien suojelu on merkityksellistä työtä

Kohota kuntoasi kävelemällä sademetsissä ja hiekkarannoilla sekä kantaen 15 kiloa painavia ämpäreitä, jotka ovat täynnä merikilpikonnien munia. Tämä kohde on loistava urheiluloma!

Unohda hupimatkailu. Tee merkityksellistä työtä lomasi aikana eläinten hyväksi. Se tunne, kun pidät kädessäsi vastasyntynyttä poikasta, jonka sinä olet pelastanut. Se tunne, kun poikanen ottaa ensimmäiset askeleensa kohti merta ja sinä vahdit, että se pääsee mereen saakka hengissä.

Ympärivuotinen kohde.

Hinnat eivät sisällä lentoja ja kuljetuksia.

Kohteessa tulee viettää vähintään viikko (kysele erikseen meiltä tätä vaihtoehtoa). Suositeltava perilläoloaika on vähintään 2 viikkoa. Aloituspäivät ovat joka kuun ensimmäinen maanantai ja kolmas maanantai. Saapumispäivänä (maanantaina) illallinen on klo 18 ja orientaatio klo 19.

Alle 18-vuotiaat voivat osallistua Costa Rican projektiin, mutta vain huoltajan tai muun yli 21-vuotiaan seurassa. Lasten mini-ikä projektiin osallistumiselle on 12 vuotta. Kaikilta osallistujilta edellytetään hyvää peruskuntoa.

2 viikon hinta on 1953 euroa, joka sisältää vapaaehtoistyön, kokin valmistamat herkulliset ja monipuoliset ruoat (aamupala, lounas ja illallinen), majoituksen jaetussa neljän hengen huoneessa ja joko kajakki- tai ratsastusretken. Kahvia ja teetä on tarjolla pitkin päivää. Yli 12-vuotiaan lapsen hinta kahdelta viikolta on 1550 euroa.

3 viikon hinta on 2853 euroa.

Tarjous 1500 euroa/ kaksi viikkoa on voimassa 13.3.2020 mennessä tehtyihin varauksiin. Matkan tulee olla vuonna 2020 (tapauskohtaisesti voin tiedustella mahdollisuutta jos matkan ajankohta olisi vasta keväällä 2021).

Kohteessa ei ole saatavilla yhden hengen huonetta. Kohteessa ei ole sesongista johtuvaa lisämaksua. Voit valita matkan ajankohdaksi esimerkiksi joululoman tai hiihtoloman!

Tykkää Ekomatkaajat Facebookissa niin kuulet aina tuoreimmat uutiset ja saat tiedon tulevista tapahtumista.

Vapaaehtoiset työskentelemässä merikilpikonnien suojelutehtävissä

Haluatko mukaan? Ota yhteyttä!

Lähetä minulle vapaamuotoinen viesti ja kerro mistä kohteesta olet kiinnostunut, ja koska haluaisit lähteä vapaaehtoiseksi. Me selvitämme paikkatilanteen ja saamme vahvistuksen kohteista yleensä muutaman päivän sisällä. Kun saat tiedot ja päätät lähteä mukaan, voit varata lennot. Laskutamme vahvistuksen jälkeen.

Maria Ojajärvi

Finland

Phone

+358 40 414 2930

Email

info@ekomatkaajat.fi