Vastuullinen matkailu

Vastuullinen matkailu

Ekomatkaajat on Suomen ainoa uhanalaisiin eläimiin ja luonnonsuojeluun keskittynyt yritys, joka järjestää vastuullisia elämysmatkoja.

Tavoitteenamme on kasvattaa matkailun positiivisia vaikutuksia. Matkan tuoman hyödyn eläimille ja luonnolle tulee olla moninkertainen sen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin nähden.

Jopa 83 % matkan hinnasta tilitetään suoraan kansalaisjärjestön toimintaan.

SUSTAINABLE FINLAND PLEDGE

Haluamme toimia vastuullisesti Suomessa ja ulkomailla. Olemme allekirjoittaneet Sustainable Finland-lupauksen 26.8.2019.

HELSINKI DECLARATION

Helsinki Declaration on Suomen matkailuelinkeinon sitoumus kestävään kehitykseen. Olemme allekirjoittaneet sitoumuksen 16.1.2020.

Meille on tärkeää

Uhanalaisten eläinten suojelu

Matkoillamme autetaan merikilpikonnia, norsuja, munkkihylkeitä, valaita ja delfiinejä.

Vastuulliset valinnat

Jaamme tietoa kulutuksen vähentämisestä, kiertotalouden edistämisestä ja kertakäyttötuotteiden välttämisestä.

Positiiviset vaikutukset

Matkan tuoman hyödyn eläimille ja luonnolle tulee olla moninkertainen sen aiheuttamiin ympäristöhaittoihin nähden.

Vastuulliset kumppanit

Teemme yhteistyötä vain vastuullisten kumppanien kanssa ja tutkimme yhteistyökumppaneidemme taustat hyvin tarkasti.

Vastuullinen matkailu

Kohteissamme eletään ekologisesti ja tehdään työtä eläinten ja luonnon ehdoilla. Yksikään eläin ei ole paikalla viihdyttääkseen turisteja.

Tyytyväiset asiakkaat

Teemme mahdolliseksi matkustajien unelmat eläinten- ja luonnonsuojelusta.
Hyväntekeväisyysmatka voi olla unohtumaton kokemus koko perheelle.
Jopa 99% asiakkaistamme on ollut tyytyväinen matkaansa.

Paikallisten auttaminen

Matkalla hyödynnetään aina paikallisia palveluita ja tuotteita.

Oppilaitosyhteistyö

Työharjoittelijat ovat tervetulleita Ekomatkaajille oppimaan lisää uhanalaisista eläimistä ja vastuullisesta matkailusta, jotta he työllistyvät paremmin vastuullisen matkailun vaikuttajiksi.

Maria Ojajärvi

Olen 39-vuotias ekomatkaaja ja perheenäiti Kauniaisista. Voin hyvällä syyllä sanoa, että matkailu on aina kuulunut elämääni: taustani on matkailualan perheyrityksessä, jossa olen jo nuoresta saakka ollut mukana.

Poikani syntymän jälkeen kokeilin palkkatyötä ja päädyin kokous- ja konferenssikeskuksen kautta autojen kierrättämisen pariin. Huomasin kuitenkin pian, ettei se ollut minua varten. Halusin päättää omista aikatauluistani, matkustaa enemmän ja viettää aikaa perheeni kanssa mökillä. Pitkiksi venyneet päiväkotipäivät olivat se lopullinen sysäys, joka sai minut valitsemaan yrittäjyyden.

Matkailualalla jo 20 vuotta

Olen aina halunnut toteuttaa matkailijoiden unelmia. Alalla 20 vuotta toimineena olen nähnyt, miten maailma muuttuu ympärillämme ja asettaa matkailulle uusia haasteita. Tänä päivänä olenkin onnellinen siitä, että saan viedä ihmisiä auttamaan uhanalaisia eläimiä vastuullisesti.

Olen itse tehnyt vapaaehtoistyötä kaikissa Ekomatkaajien kohteissa ja tiedän, kuinka suuri merkitys vapaaehtoisten toiminnalla on luonnolle ja eläimille. Tällä hetkellä haaveilen eläintensuojelumatkasta, jonne myös mieheni ja 6-vuotias poikani voisivat lähteä mukaan.

Ota yhteyttä!

Kerron mielelläni lisää toiminnastamme ja annan haastatteluja medialle. Tutustu myös ihanien bloggaajien kertomuksiin sekä aiemmin meistä julkaistuihin artikkeleihin.

Ota yhteyttä!

Vaihda rantaloma elämäsi seikkailuun!